Min egen världshistoria 20 000 f.Kr och 1914-2021 e.Kr
Del 4

 

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook


4. Hitler/Stalinkriget i Europa blir världskrig när, Japan attacker USA - Hitler blir nerdrogad och uppmuntrad

(Sammanfattning - sedan attackerade Japan USA december 1941 vad det nu skulle tjäna till - till nästa kapitel eller tillbaka)

Japan var på 1920-talet en konstitutionell monarki och demokrati med litet fri press och litet fria val à la England, litet fri köpenskap men med begränsade mänskliga rättigheter för vanligt folk. 50 år tidigare hade inflytelserika japaner nämligen avsatt den dåvarande makthavaren (en trött krigare) och dennes samurajer, dvs poliser, och återinsatt kejsaren som statsöverhuvud och utsett sig själva som en japansk aristokrati och elit av storfurstar (prinsar), hertigar, grevar, baroner, friherrrar och lägre adelsmän à la Tyskland, blah, blah, och infört en viss demokrati. Kejsaren kontrollerade förstås krigsmakten (armé och flotta) och kejsaren kontrollerades i sin tur av ett hemligt sällskap ur eliten. Före första världskriget hade Japan attackerat Kina och lagt beslag på Formosa. Japan hade sedan överraskande attackerat Ryssland 1904 och vunnit fortfäste på asiatiska fastlandet. Det hade imponerat på Hitler. Japan hade sedan 1910 ockuperat Korea utan problem.

Den japanska riksdagen bestod av ett överhus (första kammare) med sin adel och aristokrater och ett underhus (andra kammare) för valda, vanliga japaner (män) med inkomst. Riksdagen utsåg formellt den japanska regeringen, men så var det inte. På 30-talet kunde alla manliga japaner rösta på och bli invalda i andra kammaren oavsett inkomst och det fanns flera partier att rösta på. Det var litet demokrati à la Europa. Men militära, ekonomiska och industriella särintressen styrda av den japanska eliten och media manipulerade lätt det japanska systemet. Man hittade på att kejsaren var en levande (!) gudomlighet (???) sedan 660 f.Kr. som kunde göra vad som helst, att alla andra japaner också var litet gudomliga barn till kejsaren som skulle lyda under alla omständigheter och andra besynnerligheter. En liten armé och flotta skapades, så man kunde attackera grannländer! Soldater och sjömän var indoktrinerade att lyda utan diskussion. Japan hade vunnit 1:a världskriget tillsammans med USA, England och Frankrike och hade 1930 en jättelik örlogsflotta med hangarfartyg, kryssare, jagare, etc. Vad den skulle användas till var ingen hemlighet.

1929 blev emellertid Osachi Hamaguchi statsminister i Japan. Hans liberala parti beslöt nerrustning och kvinnlig rösträtt. Friställda militära officerare skulle bli gymnastiklärare istället. Hamaguchi blev svårt skadad vid ett attentat 14 november 1930 men stannade kvar som statsminister. Han dog 20 augusti 1931 och det var början på slutet på den japanska demokratin. Hemliga, japanska sällskap tog över. 

Det var inbördeskrig i Kina på 20-talet och den japanska eliten och dess militär/industriintressen stödde i början en kinesisk krigsherre Chang/Zhang och dennes son i nordost för att sedan passa på att ockupera Mandsjuriet 1931 och installerade en egen marionettregering där (mars 1932) med Kinas f.d. kejsare i toppen. Nationernas Förbund förklarade (februari 1933) det hela olagligt och att Japan skulle återlämna Mandsjuriet till Kina, vilket inte skedde. Stalin kontrollerade fortfarande den kinesiska järnvägen mellan Chita och Vladivostok! Istället expanderade Japan sin krigsmakt à la Hitler, som just kommit till makten i Tyskland.

Senare eskalerade det hela och de japanska militära och industriella intressena sökte ockupera Kina söderut 1936, när den japanska demokratin definitivt totalt upphörde att fungera. Det var riksdagsval i Japan i februari 1936. En majoritet röstade åter igen för nerrustning och slut på militära äventyr i Kina, men den 26 februari 1936 ockuperade miltär centrala Tokyo! Kejsarens närmsta medarbetare mördades. Telefon och radio slutade fungera. Skolor stängdes. Inga tidningar kom ut. Efter ett par dagar var ordningen återställd och 17 personer arresterade. Vid en hemlig rättegång dömdes de till döden och avrättades under sommaren. Men lag och ordning återställdes inte! Förfalskningen av världshistorien startade med falska nyheter spridda av media.

De hemliga krafterna tog över Japan som attackerade norra Kina 7 juli 1937 (Marco Polo bron händelsen), där kinesiska armén retirerade utanför Beiing, så att japanska armén kunde börja terrorisera civilbefolkningen enligt historikerna. Japan fortsatte attacken söderut, bombade Shanghai i augusti, vilket slutade med ockupation, våldtäkt och terror i huvudstaden Nanking i december.

Vad som verkligen hände i Nanking finns det tyvärr olika uppgifter om. Kina och Japan kan 2021 fortfarande inte komma överens, om det var 30.000 döda soldater eller 300.000 mördade civila i Nanking. Varför Japan plötsligt började mörda vanligt kinesiskt folk är fortfarande oklart.

Kinesiska regeringen/armén drog sig tillbaka till det inre av Kina. Vissa historiker anser 2a världskriget började redan 7 juli 1937 eftersom USA (FDR) aktivt stödde kineserna (CKS) militärt mot Japan. En annan anledning var att den kinesiska, nationalistiska regeringen slutit fred med Maos kinesiska kommunister för att gemensamt stoppa Japan och dess planer att anfalla Stalin.

Japan blev ingen diktatur à la Hitler. Istället tog kommersiella särintressen stödda av opportunistisk militär över och manipulerade allt med ren terror. Japanska folket hade ingen chans. En hemlig elit styrde hela tiden Japan 1931/46 bakom kulisserna, precis som idag 2021.

Alltså, USA stödde militärt nationalisterna i Kina ledda av diktatorn Chiang Kai Shek, CKS, som slogs mot Maos kommunister, militärt stödda av diktatorn Stalin och de hemliga krafterna*. När CKS och Mao 1937 kom överens om att gemensamt strida mot Japan var Stalin räddad. Hotet i öst var borta och Stalin kunde koncentrera sig mot Hitler i väst.

Kriget i Kina utvecklade sig i en enda röra och en enkel lösning var medling och förhandlingar. Japan försökte därför förhandla med USA som stödde Kina att få fred vilket misslyckades, men passade samtidigt på att formellt förklara USA militärt KRIG 7 december 1941 (!) och attackerade Pearl Harbor, Hawaii, samma dag ... i självförsvar! Kriget slutade senare 1945 lika plötsligt som det startat!

Ganska otroligt! Man undrar verkligen vad som skedde. Mycket är fortfarande oklart och hemligt. Vissa anger att USA visste om den japanska attacken 1941 i förväg (USA kunde läsa Japans hemliga meddelanden) ... och gillade den! Då kunde ju USA själva gå till angrepp! USA hade ju redan i hemlighet bombat japanska armén i Kina 1938!

Det tog ett par dagar kring 7 december 1941 att utvidga Hitlers KRIG till ett riktigt andra världsKRIG. Det gick undan. Inga betänkligheter! Som vanligt. Japan trodde de skulle vinna efter ett par veckor! USA/FDR visste att de skulle vinna, även om det skulle ta ett par år att träna upp amerikanska soldater. USAs industri och ekonomi var helt enkelt bättre än Japans eller Hitlers.

Vilka problem existerade mellan Japan och USA som bara kunde lösas med KRIG? USA hade faktiskt tidigare, maj 1941, startat ett ekonomisk KRIG mot Japan (som ockuperat franska Indokina) och kunde inte importera varken olja eller stål (skrot) längre från USA och därför var på väg till statsbankrutt och korrupta japanska politiker, diplomater, miltärer och industriledare lyckades därför lätt manipulera Japan att förklara KRIG precis som Roosevelt ville! USA hade knäckt Japans koder och visste att attacken skulle äga rum ... och lät den ske!

Den idiotiska japanska attacken av Pearl Harbour var illa planerad av en japansk amiral, I Yamamoto, som studerat vid Harvard och Yale 1919-1921, när USA och Japan var bästa vänner, och som kunde hygglig amerikanska eftersom han hade varit marinattaché i Washington DC många år. Japan anföll bara en gång en morgon och lyckades skada litet amerikanskt skrot i hamnen. Den amerikanska flottans hangarfartyg, ubåtar och bränsleförråd var oskadade. Yamamoto hade även glömt bort den nödvändiga logistiken att kunna behålla erövrat territorium senare, pga hotet från fientliga ubåtar.

Enligt min uppfattning var Yamamoto en amerikansk agent.

Enligt historiker var attacken ett dråpslag.

Enligt min mening var det bara en droppe i havet ... utan militär betydelse!

En bred majoritet i Japan var naturligtvis emot KRIG men hade ingen chans. Fattiga japaner bara lydde order från ovan enligt historikerna. Enklast så. Media i väst beskrev japanerna som fanatiska, gula apor som enklast borde utrotas, eftersom de våldtog kvinnor, dödade barn och åt upp dem till frukost, där de härjade, blah, blah. Man hade lärt sig av Hitler. Propagandan var effektiv!

USA:s president F.D. Roosevelt (FDR) begärde inte medling för att lugna ner situationen utan accepterade direkt den märkliga japanska krigsförklaringen och attacken. Varför slåss?

Lilla Japan med 70 millioner invånare som hade kört fast i Kina, och som var i stort sett ekonomiskt bankrutt 1941, pga militär rustning sedan 1931, kunde ju aldrig besegra dubbelt stora och tredubbelt rika USA. Varför inte fortsätta förhandla? Nej, FDR hade redan förberett KRIG sedan 1940 (eller tidigare) genom att hjälpa England mot Hitler. Enklast för FDR hade helt enkelt varit att strunta i Japans idiotiska attack, skratta ut japanerna och dra sig tillbaka för att diskutera vidare. Men då kunde man ju inte tjäna pengar på eländet. Och det ville FDR och hans hemliga* vänner. Det blev en jackpott!

Hitler förklarade i samma veva den 12 december 1941 USA KRIG utan att diskutera med någon i sitt högkvarter! Kanske trodde Hitler att Japan snabbt skulle segra som 1904/5 och 1914? I London jublade Churchill och de Gaulle! Nu var slutsegern räddad. Hitler hade naturligtvis ingen chans mot USA, England, Frankrike som allierade sig med Stalins Sovjetunionen mot Hitler!

FDR bad sin allierade Stalin förklara Japan KRIG men Stalin avböjde naturligtvis. Han hade ju ett fredsavtal med Japan!

FDR var kriminellt kompetent manipulerad av hemliga krafter*!

Han avsatte direkt ett antal höga amerikanska militärer som sovit (!) under attacken. Allt var deras fel! FDR hade redan tidigare utsett sig själv som militär överbefälhavare och krigsherre som fattade alla beslut, inkl. snabb upprustning och mobilisering av dumma amerikaner att bli kanonmat. Censur och ransoneringar infördes. Media skulle bara meddela (falska?) nyheter som gynnade FDR. FDR visste naturligtvis att Hitler och Japan redan förlorat. Men FDR fortsatte stödja Pétain i Frankrike som stödde Hitler! Risken fanns ju att Hitler besegrade Stalin. FDR ville inte ha med de Gaulle att göra.

Hitler utsåg sig själv till den största militära fältherren i alla tider! Det var ju rena vansinniga skämtet! Hur kunde Hitler, vars armé kört fast i och retirerade i Vitrysslands, Ukrainas och västra Rysslands vintersörja och snödrivor sedan två månader, förklara USA KRIG? Frågan ställs aldrig i svenska skolor! Svaret är ju att Hitler var en inkompetent, mentalt sjuk tokstolle och B-skådis. Medan FDR var kompetent och smart. Osv, osv, osv!

Hitler attackerade naturligtvis aldrig USA, eftersom han inte kunde det. USA och president FDR borde därför ha, efter att ha skrattat åt den andra idiotiska krigsförklaringen under en vecka, meddelat att Hitler inte var riktigt klok. FDR meddelade iallafall att fienden bara var de tyska nazisterna och inte det tyska folket. Trots detta skulle det tyska (och japanska) folket i städerna bombas tillbaka till stenåldern ... vad det nu skulle tjäna till? Hitler skulle ju ändå bygga nytt.

Fattade inte Hitler att hans KRIG i Ryssland var förlorat? Det gjorde han förstås ... men det fanns ju ingen annan utväg än att fortsätta ... åt helvete.

Hitler, 52 år gammal, säckade totalt ihop, krympte, blev gråhårig och darrig, tappade tänderna, och fick gå med käpp, kunde inte sova, var alltid trött, etc. Men han beslöt att personligen leda kriget via dagliga möten morgon, eftermiddag med en liten middagssiesta emellan i sitt högkvarter gömt borta i Östpreussen december 1942/5. Tidigare hade han lämnat det jobbet till militären. På kvällarna drack han the och spelade fia med sina sekreterare i sitt sovrum och glömde världen utanför. Tyvärr bombade de allierade aldrig detta högkvarter. Sedan flyttade Hitler till en bunker i Berlin.

Hitlers husläkare dr. TM kunde inte säga att Hitler var mentalt störd, storhetsvansinnig, paranoid och/eller schizofren som borde spärras in på ett mentalsjukhus utan ordinerade istället litet hemgjord kom-i-topp-form medicin som en mix Eukodal (smärtstillande morfin)/Eupaverin (mot kramp), diverse stimulanser som hormoner, kokain, Cardiazol och alpluft. Om inte Hitler var en Pervitinjunkie tidigare, blev han det nu, hans humör blev bättre, omdömet sämre, etc, etc. Rätt tragiskt helt enkelt.

Att Hitler var galen, mentalsjuk envåldshärskare i Tyskland sedan 1933 som mördat motståndare till höger och vänster, betald och utnyttjad av hemliga krafter* borde ha varit klart för FDR 1941 och enklast vore att ha meddelat världen detta, att ha struntat i galningen Hitler och uppmuntrat tyskarna att avsätta Hitler. USA/FDR kunde ju fortsatt stödja Storbritannien ... och nu gangstern, massmördaren Stalin ... militärt i lugn och ro. Varför eskalera?

Tänk så fel det kan bli när makthungriga politiker börjar KRIG utan att tänka ... vilka hemliga krafter* som tjänar på det hela.

Till del 5 eller tillbaka.