Min egen världshistoria 20 000 f.Kr och 1914-2020 e.Kr
Del 2

 

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook

 

2. Tiden före andra världskriget

(Sammanfattning - på 20-talet tog diktatorer över makten i många länder och på 30-talet rustade man för nästa krig, där hela länder och folk skulle förintas. Inget land protesterade mot dessa uttalade olagligheter - till nästa kapitel)

Det är ju också 81 år sedan andra världskriget bröt ut. Här följer min version av andra världskriget som knappast lärs ut i skolorna heller:

Hitler och Stalin (den ryske terroristen nämnd ovan) beslöt att anfalla Polen 1939 i ett försök att erövra en stor del av världen eller jordbruk i öst för Hitlers del.

Hitlers plan var sedan helt enkelt att utrota alla slaver i öst, bränna ner alla ryska och polska städer och dela ut erövrad mark till tyska nybyggare, jordbrukare och potatisodlare.

1945 slutade det spektaklet med pannkaka och minst 50 millioner döda - en majoritet civila. Hur i hela friden namn kunde två vansinniga terrorister Hitler och Stalin göra det?

Vem var denna Hitler?

Det har skrivits 100-tals biografier och alla har olika bedömningar vem Hitler verkligen var och blev. Det mesta är påhitt att stödja myter om Hitler av olika slag. Min uppfattning är, inte bara att Hitler var sinnesjuk, utan även var inkompetent och helt enkelt utnyttjades av andra, inkl. de hemliga krafterna*. Det var teater med Hitler på scenen och media som applåderade. Lätt att ordna när man kontrollerar media! En variant är att Hitler var kusin (sic) med alla sina medhjälpare och att det var teater hela tiden.

Hitler var född 20 april 1889 i en småstad i Österrike och ville bli arkitekt och bygga hus men klarade inte proven till konsthögskolan i Wien. Enligt 'historien'.

Hitler var bra på husfasader men klarade inte måla människor, träd och blommor i sin fantasivärld. Han jobbade i alla fall i konstsvängen i Wien; han lät sälja egenproducerade verk (Hötorgskonst med fasader), t.o.m., 1913, då han flyttade till München efter en tid i England för att slippa österrikisk militärtjänst.

Hitler hade ingen familj, inget riktigt jobb och inga vänner att tala om. Naturligtvis hade han föräldrar, far- och morföräldrar, syskon, och syskonbarn men nämndes det fick Hitler sjukliga, koleriska raserianfall. Hitlers pappa var född utom äktenskapet men jobbade upp sig - mamman gifte sig många år senare och mannen adopterade barnet. Hitler var orolig att hans riktiga farfar kanske hade tjeckiskt, slaviskt eller judiskt ursprung. Hitlers pappa Alois hade senare i tredje äktenskapet gift sig med en syssling - Hitlers mamma - vars mamma - Hitlers mormor - kanske också hade tjeckiskt, slaviskt eller judiskt ursprung. Hitler var redan som ung lätt störd av omgivningen och ville inte avvika. I Hitlertyskland 1935 skulle det vara ordning, rasrent och reda i släktleden.

Hitler blev frivillig i tyska armén när första världskriget bröt ut och överlevde ett blodbad direkt. Han fortsatte inte som kanonmat i skitiga skyttegravar vid västfronten (se ovan) utan som rapportör - kurir - med korprals grad som sprang med meddelanden morgon och kväll mellan staben och fronten, mm. Han var ingen ledare.

Hitler fick medaljer eller järnkors två gånger av sina chefer för insatserna 1914-1918 men tillbringade sin fritid med att sova, spela teater och läsa tidningar och tyska klassiker som Marx, Schopenhauer, Nietzsche och Hegel och försöka utbilda sig. Han upptäckte att man kunde kriga hur som helst, dvs andra fick skjuta och dö, utan att någon brydde sig.

Hitler fick jobb (!) att hjälpa till att avskeda tyska armén 1919 när kriget tog slut. Enligt fredsfördraget skulle Tysklands krigsmakt begränsas till 100.000 man utan kanoner och krigsfartyg.

Hitler passade på att bilda sin egen privata armé, SA, som kunde skrämma och terrorisera motståndarna.

Det hela är totalt osannolikt. Hitler var ju en nolla. Hur kunde han göra det?

Hitler upptäckte samtidigt att han lärt sig en del under första världskriget som han ville meddela vidare.

Det hela är naturligtvis fullkomligt osannolikt. Hitler var ju som sagt en miltär nolla utan formell utbildning, pengar, familj och förmåga att göra ett skvatt själv. Nu blev han populär folktalare!

Otroligt! Tänk vad historiker och politiker hittade på, skapade cirka 1920.

Hitler komponerade, enligt uppgifter, sina egna tal som var minst sagt förvirrade. Det var alltid improvisation kring samma tema. Det tyska och korpralhitlerska nederlaget november 1918 var inte Hitlers eller tyska eller franska patrioters (eller kejsarens?) fel utan andras; bankirers, borgares, judars, kommunisters, kapitalisters, etc. Kommunisterna hade fått <3% av rösterna i tyska valet efter kriget och judarna var 530.000 av tyska befolkningens 70-80 millioner 1935 och de flesta judar var goda borgare och patrioter. Tyska judiska kommunister kunde inte vara så många. Hitler och hans åhörare var emellertid själva offer för dessa otäcka krafter. För att lösa alla problem, enligt Hitler, måste det bli bättre ordning i Tyskland, alla judar måste bort ur Tyskland - det var ännu inte tal om folkmord! - och nya tyska jordbruk ordnas borta i öster, där den slaviska, ryska befolkningen skulle jagas bort - utrotas - och alla deras städer brännas ner! Alla tyskar som ville odla potatis skulle få gratis mark borta i öster!

Bla, bla, bla.

Det var hela programmet, dvs lösningen på alla problem! Hur det skulle ske i praktiken meddelades ej. Talaren blev känd vid flera möten 1920 och 1921.

Hitler började alltid tala lugnt för att sluta skrikande helt hysteriskt. Succé. Vilken show! Senare kunde Hitler hålla 60 uppvisningar per månad (middag och kväll) inför fulla hus som en pop-stjärna. Lyssnarna kände igen sig. De var alla oskyldiga offer för onda krafter och många fattiga drömde bli nybyggare, jordbrukare och potatisodlare i öster, mha Hitler s galna idéer.

Hitler förbättrade sin talarförmåga och sina improvisationer, hjälpt, naturligtvis, dels av en alkoholiserad teaterdirektör i München, tyska storbönder och industrimagnater och dels av de hemliga krafterna* med mycket pengar, så han blev rik och lärde sig att manipulera åhörarna med sin talar- och skådespelarkonst. Det hela var ju bara teater. Nu tillhörde han och hans vänner en nyupptäckt människoras - arierna - vita, blonda, blåögda nordeuropéer - som var bättre än eller över alla andra folk och vars uppgift var att röja upp den tyska röran efter nederlaget i världskriget och skapa ordning. Alla tyska tidigare offer skulle få det bra igen. Propagandan var effektiv!

Hitler blev rabiat antisemit av östeuropeisk eller rysk-ukrainsk sort 1918 av rent politiska karriärs-orsaker. Dessförinnan, i Wien, brydde han sig inte om judar eller kommunister. Men han blev även anti andra utlänningar, dvs, slaverna, vita nordeuropéer i Polen och Ryssland. De mystiska arierna ... som Hitler, tyskarna (och svenskarna) var en del av var toppen. Det hela verkar 2020 helt otroligt. Hur kunde folk tro på den smörjan? Vem hade någonsin hört talas om en vithyad, blond, blåögd arisk människoras? Jo, vetenskapsmän, läkare och akademiker av alla slag. Arier själva!

Hitler gillade (ariska!) engelsmän, amerikaner och turkar. Kolonialmakten Storbritanniens ariska soldater var ju bra på att skjuta indier och afrikaner i kolonierna sedan mer än 100 år tillbaka och USAs ariska armé och invandrare och nybyggare hade ju i stort sett utrotat alla indianer i Förenta Staterna under 1800-talet - vilda Västern - för att bereda plats för vita engländare och tyskar (och ryssar och polacker) ... och andra i den erövrade amerikanska västern. Turkarnas osmanska rike hade erövrat stora delar av mellanöstern och norra Afrika, hållit araberna där under kontroll och utrotat många kristna armenier, etc.

Hitler tänkte göra samma sak öster om Tyskland. Erövra hela Ryssland till Stilla Havet och utrota (!) all slaver, ryssar och judar som råkade vara i vägen. Sedan var Tyskland/stackars Hitler likställd med rika Amerika och Storbritannien. Den ariska rasen hade vunnit. OK, det fanns gula mongoler, kineser och japaner också men så långt tänkte aldrig Hitler.

Hitler och hans kumpaner bildade ett nazistparti och trodde att de vara starka nog att ta makten först i Bayern (och sedan Berlin) redan 1923 i en kupp, mha privatarmén SA (och finansierad av de hemliga krafterna*), men det misslyckades och de hamnade i finkan istället och dömdes för landsförräderi till fem år straffarbete. Där, i finkan, förbättrade Hitler, bara 34 år gammal, sin självbiografi (!) och skrev sitt politiska program - Min kamp - mha sin privatsekreterare RH! Min kamp finns i tysk, bästsäljande, kommenterad nyutgåva 2016 med Hitler som författare. Jag har bara läst den svenska varianten tryckt på 30-talet. Det hela verkar rena Hollywood.

Hitlers budskap var ytterst enkelt - (1) ordning och reda, (2) alla judar ut ur Tyskland, (3) mera mark i öst för arierna (tyskarna), dvs erövra Ryssland och (4) överlämna all makt till LEDAREN, dvs Hitler, och allt går bra. Och ... är ni inte nöjda med LEDAREN är det ju bara att välja en annan (om ni vågar). Enkelt, eller hur? Och få personer protesterade mot olagligheterna.

Hitler släpptes mirakulöst snabbt ur fängelset efter fem (!) månader och fortsatte i demokratisk (sic) stil understödd av media med uselt resultat. Det fanns 57 andra partier i Riksdagen. Men hast du mir gesehen. Hitler med sitt enkla program och massor av improviserade, hysteriska tal för folkmassor över hela Tyskland, fick en drös röster i de fria valen efter 1930. Normaltysken var outbildad, van att lyda och lätt att manipulera. En bankkrasch skapad av de hemliga krafterna* med mycket pengar ägde lägligt rum och skapade massarbetslöshet och drogmissbruk. Och genom att spela ut kommunister, socialister, arbetare, borgare, bönder, arbetslösa, alkoholiker och adel mot varandra i valen blev den inkompetenta Hitler tysk rikskansler (statsminister) januari 1933 - i demokratisk ordning. Att Hitler var en galning, tokstolle eller skådespelare var klart från starten. I alla fall enligt min bedömning. Men enligt historieskrivarna gick allt ordentligt till.

Hitlers första beslut var att bränna ner riksdagshuset (jfr WTC i NY 911 2001) och skylla det på kommunisterna och spärra in 200.000 politiska motståndare av alla kulörer utan process i nyskapade koncentrations, KZ-läger och avskeda alla judiska ämbetsmän och alla, cirka 1.600 judiska universitetslärare och införa undantagslagar, där enbart Hitler kunde bestämma i all framtid. Ren civil, kriminell terrorism alltså - utan allmänt dödande. Det kom senare. All rättssäkerhet avskaffades. Istället för att säga god dag måste man säga Heil Hitler och vifta med armen! Det har antytts att det var anhängare av Hitler som startade branden för att hjälpa Hitler, som inte visste om det. Ett annat beslut var att släppa Pervitin fritt! Det var en tysk syntetisk drog (benzedrin) som gjorde folk glada och att de slutade tänka.

Hitler blev diktator redan 1933. England, Frankrike och USA reagerade inte särskilt. De tyckte Hitler var en dummerjöns. Året därpå lät Hitler mörda 160 kompetenta personer i egna och militära led med avvikande uppfattning för underlätta fortsatt diktatur och terrorism. Hitler hittade på att en statskupp var på gång som han slog ner. President von Hindenburg dog 1934 och Hitler tog över hans jobb också.

Hitler bestämde sedan allt själv i rent kriminell terrorstil och hade bara tre, helt osannolika, >10 år yngre medarbetare (kusiner?) eller gangsters som han litade på:

Heinrich Himmler, HH, en bayersk borgare, fick, medan han knullade sin sekreterare, ta hand om terrorn eller säkerheten i Tyskland och attackerade länder, dvs mörda motståndare, avliva handikappade och sjuka och förbättra arisk renrasighet med hjälp av Hitlers andra privatarmé, SS, dvs begå brott mot mänskligheten.

Hermann Göring, HG, en borgerlig tjockis och flyghjälte med stulen konst som hobby och gift med en svenska som dog, fick sätta igång militär upprustning och sköta flygvapnet och knulla upp en ny tysk skådis och ...

Joseph Goebbels, JG, en intellektuell, halt sparris och nyttig idiot - JG trodde faktiskt allt vad Hitler sa - tog hand om media, dvs propaganda i tal (radio), bild (film + svenska filmstjärnor som Zarah Leander och Kristina Söderbaum) och skrift att Hitler var bäst att hjälpa alla tyska offer, pga första världskriget och att nu gällde det att skapa ett helt nytt 1.000-årigt rike där alla tyskar var lyckliga, JG kunde knulla en tjeckisk skådis, bla, bla, bla. Litet Clinton i Vita Huset kring 1990.

Hitler hade 1933-1934 rensat bort allt motstånd i landet och tillsatt 100.000-tals opportunister, ligister, huliganer, gangsters, samvetslösa lycksökare och jasägare i alla tyska myndigheter. Samtidigt satsade Hitler på militär, hemlig upprustning finansierat av *. Nerlagda fabriker blev hemliga vapensmedjor överallt där folk fick jobb till slavlöner. Eftersom det inte fanns någon krigsmakt att tala om startade man från noll. För att undvika första världskrigets skyttegravar bestämde man att nästa krig skulle vara rörligt med terror och pansartankdivisioner på marken, jakt- och bombplansflottor i luften och moderna u-båtar under vattnet. En helt ny tysk krigsmakt skulle skapas på fem år att krossa Ryssland, England och Frankrike! Tyska folket var skrämt till tystnad av Hitlers terror ... och manipulationer även om många tyskar var fanatiska nazister och älskade envåldshärskaren Hitler. De flesta hängde med för att undvika bråk och för att det var trevligt att vara en i gänget. Bara arbetslösheten minskade 1935-1938 som lönerna, vilket räddade ekonomin. Det var inte lätt att opponera sig vid denna tid. De flesta resignerade 1935-1937 - de goda åren. Det var ju sämre 1934! Men man skall aldrig ge upp! Det fanns ingen regering, konstitution eller lagar i Tyskland efter 1933. Det var diktatur, censur och polisstat. Litet USA efter 911 2001 på sätt och vis! Enklast att nicka med!

Hitler bestämde alltså allt själv i sitt nybyggda palats i Berlin. När han var där. Oftare var han i sitt andra nybyggda palats på en bergstopp i tyska alperna. Men han bestämde inte mycket utom de stora dragen. Han var ju totalt okunnig om det mesta. Så han lät diverse trogna opportunister bestämma detaljerna. Om något gick fel var det ju lätt att skylla på dem efteråt. Det kunde ju bara sluta med pannkaka 1945. Lyssnar man inte till riktiga rådgivare eller kritiker blir det pannkaka. Hitler är ett bra exempel!

Med jämna mellanrum höll Hitler sina improviserade tal för att egga sina beundrare. Talen slutade alltid koleriskt hysteriska ... som beundrarna som slutade tänka. Att Hitler var sjukt galen och rent kriminell borde vara ha varit klart, men det tyckte man inte då.

Ovan lär man inte i Sveriges skolor.

Ansvariga politker och statsmän i utlandet fattade inte mycket heller eller brydde sig inte. De var nog påverkade eller betalade av hemliga kapitalstarka krafter* de med eller, t.o.m., gillade galningen Hitler. Man hade ju annars kunnat uppmuntra Hitler att satsa på fredlig utveckling istället. Tyskar är ju mycket bra på att bygga bilar, leksaker, blanda kemikalier och uppfinna mediciner, mm, mm. Varför jaga bort 100.000-tals snälla, judiska tyskar och slåss, igen? Man hade ju redan lärt sig 1914-1918 att det bara ledde till ruin. Men det hade man inte. Tyvärr.

Vad tänkte de ansvariga (sic) egentligen? Tänkte de?

Naturligtvis inte - de var bara opportunistiska lycksökare om de inte var inkompetenta idioter.

Hitler var en snygg, intelligent, totalt outbildad, ohyfsad, okunnig, lyxälskande autodidakt, icke-rökare, nykterist, djurvän och vegetarian som gillade att knulla unga flickor men kompetent var han inte. Köra bil kunde han inte heller, han motionerade aldrig och var inte sportintresserad. Han kunde varken engelska eller franska. Han hade lärt sig det mesta i konstsvängen. Han hade aldrig ett yrke eller riktigt arbete eller några riktiga vänner och hans familj fick ej nämnas. Hans enda fredliga intresse, förutom att lyssna på Wagner, var arkitektur eller fasader och småprata med gamla tanter och underställd personal inkl. sina söta sekreterare och leva lyxliv. Resten var skådespel! (jämför 911) Han sov sent på morgonen sedan tonåren, var sällan på ett kontor, gav sina instruktioner muntligt, undvek diskussioner och intervjuer - han tappade lätt humöret - och lät sig behandlas som den stjärna han blivit. Som statsman var han totalt inkompetent! Enligt min mening 2020 var han en tråkig nolla. 1937 organiserade Hitler en konstuställning i Berlin av 700 verk av modern konst som Hitler ansåg vedervärdig. Liknande konst bara brändes medan fyra konsthandlare fick i uppdrag att sälja resten. Hitler hade en massa fanatiska, kriminella medhjälpare för all sorts märkliga uppdrag!

Hitler drömde om att bygga om hela Berlin till ett monument över sig själv. En 5 kilometer lång praktgata skulle leda upp till en jättelik byggnad 10 gånger större än Peterskyrkan i Rom och där i mitten under kupolen skulle Hitlers grav en gång vara. Till detta mausoleum - modellen finns! - i världens huvudstad Germania skulle framtida arier pilgrimsvandra och beundra Hitler. Det var Hitlers stora dröm och mål. Det var därför han startade alla blixtangreppskrig senare i öst, nord, väst, öst igen och söder. Det hela verkar ju 2020 inte riktigt klokt. En ensam, inkompetent galning bestämde allt, ingen diskussion var möjlig och de flesta bara lydde Hitler. Men folk verkar gilla att lyda även 2020.

Hitler blev tillfrågad 1934 om när tänkte genomföra sitt politiska program med jude- och slavutrotning och nya, tyska jordbruk och angreppskrig i öst och utrota alla slaver där. Svar nu genast! Se hur vi rustar militärt med ny teknik och motorvägar! Men ingen reagerade. Otroligt. Och ingen frågade hur programmet skulle genomföras och betalas. Svaret KRIG diskuterades ej.

Hitler hade många sympatisörer i väst. De gillade den tyska ordningen utan kriminalitet och kommunism ... och utan demokrati och ville ha samma system hos sig.

Hitler inkorporerade sitt hemland Österrike 1938 och Tjeckoslovakien 1939 i Tyskland för att vidga sin bas, efter diverse förhandlingar. Metoden var enkel. Förhandlingar med England och Frankrike som bara nickade med. Det var ju inget att bråka om! Ett stort tyskt Rike med Österrike och Sudetenland (och Tjeckoslovakien). De var ju inga riktiga tyskar även om de talade tyska! Hitler förhandlade ensam med sina engelska och franska motparter. De hade ju bara kunnat säga no, non och nej via tolken, begärt folkomröstningar, mm, vilket säkert hade knäckt galningen Hitler som alltid visste bäst, inte kunde utländska språk och inte tålde att motsägas. Men sedan utfördes femtekolonnarbete av fanatiska medarbetare och militär attack utan större motstånd och som avslutning civil terror under ett par månader, då politiska motståndare och judar arresterades, mördades, rånades, utvisades, etc. Och propaganda!

Media meddelade att österrikarna mottog Hitler som befriare 1938, när maximalt en fjärdedel kanske tyckte så. Civil terror tystade folket.

Hade England och Frankrike å andra sidan nekat Hitler att få Sudetenland november 1938 i förhandlingar i München och, hade Hitler beordrat militär attack då, hade nog tyska generaler vägrat lyda order och hade nog arresterat Hitler. Tyska generaler hade informellt antytt detta. Då hade kanske inget andra världskrig ägt rum. Tyvärr skedde inte det.

Hitler meddelade för 511e gången officiellt att han även ville ha Polen, Vitryssland och Ukraina och deras jordbruksland och det kunde ju (?) inte England/Storbritannien, Frankrike och USA/Amerika bråka om. Polen var ju en ynklig diktatur och Vitryssland och Ukraina kommunistiska diktaturer under despoten Stalin där de flesta småbönder, s.k. kulaker, redan mördats, utrotats eller fördrivits av Stalin 1931/2 - fem millioner ukrainare och två, tre millioner andra ryssar och kazaker svalt ihjäl 1932/3 - ett andra folkmord under 1900-talet - och ersatts av inflyttade ryssar och georgier i kollektivjordbruk där ingen jobbade. Hitler trodde att han kunde starta angrepps- och utrotnings-KRIG utan att någon reagerade. Och det stämde! Fast Stalin var informerad redan 1925 och rustade militärt sedan 1926.

Men Frankrike och Storbritannien ingick ett försvarsavtal med Polen och hoppades att det skulle stoppa Hitler.

Hitler tog makten 1933 och då fanns cirka 530.000 judar i Tyskland och många hade slagits för Tyskland i första världskriget. De tyska judarna var vita nordeuropéer som bott i Polen och Ryssland i över 1.000 år och i Tyskland (och Frankrike) mer än 500 år men hävdade att de härstammade från ett av gud utvalt folk som 1600-1200 f.Kr. varit förslavat i Egypten under 400 år men sedan utvandrat därifrån. Det fanns också arabiska och afrikanska judar, men de bodde i Afrika och Mellersta Östern. Folk flyttade faktiskt runt innan Hitler kom till makten och hittade på religioner. Sverige består ju mest av invandrare från söder, Engelbrekts gruvarbetande pappa, t.ex.

1939 hade cirka 360.000 tyska judar lämnat Tyskland, pga Hitlers förföljelser, rättsosäkerhet och terror. Många var borgerliga och välutbildade. När Österrike och Tjeckoslovakien blev del av eller protektorat under Tyskland ökade dock antalet judar i Tyskland även om det fortfarande gick att emigrera, t.o.m oktober 1941. Officiellt skulle alla judar skickas till Madagaskar. Utrotning var inte på tal. Än.

Till del 3.