Min egen världshistoria 20 000 f.Kr och 1914-2023 e.Kr

Nedan är min kortfattade världshistoria om civilisationens begynnelse 20.000 f.Kr, olika folkmord, opium, första & andra världskrigen 1914/45 e.Kr., Japans otroliga inblandning i dem - inga atombomber exploderade där eller någonstans - det kalla kriget 1946/92, Sveriges förlorade krig i Afghanistan 2002/14, så flickor inte kunde gå i skolan, kriget mot "terrorismen", jihadismens nutidshistoria, mm. Det är mycket som händer i historien som folk har missuppfattat under min levnad.

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook

Man undrar ju vad som verkligen hände förr ... och händer idag 2023 ....

Världshistorien är ju mycket full av rena lögner.

På min ålders tidiga höst inser jag att blev felinformerad, lurad och psykiskt misshandlad som liten oskyldig skolpojke på 50-talet och ung man för länge sedan, men idag jag har bestämt att rätta till det.

Det är aldrig försent ... att 2023 utreda M/S Estonia-sabotaget 1994 korrekt, inse att inga atombomber exploderat 1945 eller senare, att inga amerikaner och ryssar varit i rymden 1961+, att inga araber förstörde WTC1/2 och Pentagon 2001, att global uppvärmning och mystiska pandemier är ovanliga fenomen, osv.

Det var 'fake news' eller 'drömmar' varje gång, med Sverige och USA i ledningen att förvilla oss.

Korrupta politiker och mutade experter bara hittade på en massa nonsens! Så folk tror fortfarande att kärnvapen fungerar, att amerikaner och ryssar, m.fl. har varit i rymden, att arabiska, smutsiga terrorister attackerade USA 911 2001, att M/S Estonia tappade visiret en natt 1994, pga konstruktionsfel, mm.

*

Egyptierna trodde att drömmar sändes till folk av gudar. Grekerna trodde att gudar faktiskt besökte dem i drömmen, men Aristoteles (384–322 f.Kr,) trodde annorlunda, dvs det var i sömnen. Beduinen Muhammad (c. 570 – 8 juni 632 e.Kr) hittade på en hel religion med en gud i toppen i sina drömmar/sömnar, som man slåss och krigar om idag. Sigmund Freud (6 maj 1856 – 23 september 1939) trodde utan bevis att drömmar uppstod i hjärnan om ouppfyllda begär och önskningar, bla, bla, medan Albert Einstein (14 mars 1879 – 18 april 1955) uppfann atombomben i sömnen för att bli rik, osv. Japans gudomlige kejsare Hirohito (29 april 1901 – 7 januari 1989) anklagades 1945 för att ha startat andra världskriget i Fjärran Östern 15 år tidigare, men han förklarade att han bara sov eller drömde under alla möten han deltog i i Tokyo, när det diskuterades. Hans jobb var inte att starta krig! Ohistoriskt trams det mesta! 28 juli 2023 var läget ännu värre i Sverige. Fast det går att ironisera om eländet och alla kriser, om ni orkar och har tid att titta på video?

*

Vi ikonoklaster beskylls att vara rättshaverister eller konspirationsteoretiker men det är bara historieskrivares och makthavarnas dumma sätt att skydda sig själva och sina offentliga lögner, drömmar och fantasier. Själv är jag skeppsbyggnadsingenjör och fysiker och och mitt arbete och mina åsikter och slutsatser grundas alltid på erfarenhet, sunt förnuft, naturlagarna, det som kan ses och bevisas, det skrivna ordet, relevanta och erkända fakta, mm.

*

Konstgjord Begåvning, KB, är en ny fluga sedan 2023. Artificial Intelligence, AI, på engelska. AI är bara ett dataprogram som kan tala och skriva utan mänsklig hjälp (?) och känslor och och som kan kommunicera med idioter, som tror att KB är fantastiskt och lösningen på alla framtida problem. Jag skrev flera dataprogram i början av mitt yrkesliv, dvs på 60/70 talen och vet vad KB är. Så därför skriver jag utan hjälp av KB. Begåvning sitter i hjärnan och fungerar enligt biologiska principer som inte kan ersättas med elektronik.Vi får se hur det slutar!

*

Nedan världshistoria 1914+ är skriven 2023+ för mina tre döttrar Anna, Caroline och Hermine och mina sju barnbarn, Annabell, Eric, Leopolda, India, Ian, Maya och Leon, så de kan publicera dem i hårdkopia 2046 på min 100-års dag! Tills dess får de/ni läsa dem här. Eller skriva era egna uppfattningar/åsikter om det förgångna. Jag uppdaterar och ändrar (!) själv hela tiden! Jag hoppas leva 23 år till genom att leva sunt. Hur? Äta god japansk Medelhavsmat, t.ex, en ramen med miso, soja, vinäger, shanghai nudlar, diverse grönsaker, äggbitar, osv! Tar fem minuter att koka ihop och upp! Motionera regelbundet och dricka mycket rödvin!

Bara undvik alla vacciner inkl, 2,4-dinitrophenol och nicotinamide monunocleotide och liknande strunt som amerikanska och svenska läkemedelsföretag och hälsoforskare gör reklam för att bota åldrande och cåvid med i pengatjänande syfte. Folk tror ju på vad som helst.

*

Det är en förfärligt sorglig historia. 1914/18 förstvärldskrigade man i Europa och här och där och vinnarna ordnade fred 1919, så att det kunde krigas i minst 100 år till. Galningar av olika kulörer tog sedan över europeiska länder och lovade fred och rikedom till folken. I Italien Mussolini, en journalist, tog lätt över makten, medan kungen fick sitta kvar och kunde hitta på vad som helst. I Spanien Franco, en militär efter ett inbördeskrig, blev diktator och kungen försvann.

Hitler i Tyskland ville att tyskar skulle sköta Jorden med sitt andravärldskrig, medan Lenin/Stalin i Ryssland tyckte att fattiga proletärer skulle göra det under deras ledning! Allt slutade med massmördande av mest civila! Jag sammanfattar mera nedan!

Ett resultat blev rysshat i Europa. Fast Stalin var inte ryss och ryssen Putin 2023 skyddar bara sitt Ryssland säger han, vilket jag tror. Sverige drabbades av rysshatet och tror att enda medicinen heter NATO som styrs av USA och CIA som knappast är fredliga. Mystiska krafter verkar smyga i kulisserna. Hoppas ni lär er något.

*

Ingen av mina döttrar eller barnbarn är födda i Sverige, men trots detta talar de svenska och en massa andra språk och har de svenska pass att resa runt med och tror de är svenskar av olika anledningar, fast de är världsmedborgare och människor. Mina barnbarn har franska pappor som de och jag är stolta över. Mina döttrars morfar, JK, dvs min svärfar var född i Kurland 1913 som då var del av Ryssland. JK gick till sjöss 1927! JKs fartyg gick på en mina i Stilla havet 1942, men han överlevde som tur är, så jag kan skriva detta 2023! Mina döttrars farfar, SB, var född i Kalmar påskdagen 1916, när irländarna gjorde uppror och blev slagna av engelska armén. SB cyklade runt i Europa somrarna 1935/8 för att på plats observera vad som hände, som han berättade för mig. SB (53) dog redan 1969.

Den enda riktiga, levande svensken född i Sverige i denna historia är jag! Och jag lämnade Sverige redan 1971 efter studier, fullföljd värnplikt och betalda skatter. Det var det bästa jag gjort. Kosmopolitism är bra för hälsan, t.ex, att förbättra människors sätt att leva vet vad som hänt! Jag gör inte videoföreställningar, eftersom de tar tid att titta på. Jag gillar skriftliga besked att läsa som min hemsida. Ni kan kopiera vad jag meddelar och säga/tycka att jag ljuger. Jag svarar alltid.

* 

Jag är inte ensam att skriva om historien. Olivier Wieviorka har 2023 gjort det på 1027 sidor i "Histoire totale de la seconde guerre mondiale". Olivier har tydligen inte läst min version nedan. Olivier skriver att mellan 5 och 6 millioner judar mördades under andra världskriget och glömmer att det bara fanns 530.000 judar i Tyskland 1939, och att de flesta överlevde, etc. Olivier tror att judar mördades i Buchenwald, Thüringen, fast det var ett fängelse för tyska politiska fångar, där folk svälte ihjäl 1945, när matförsörjningen kollapsade. Och Olivier har inte besökt koncentrationslägret i Freiberg i. Sa., där 1.000 judinnor anlände 1944 att arbeta i rustningsindustrin, osv. Jag rekommenderar historiker att resa runt och träffa folk som jag, för att få reda på vad som hänt.

Om ni undrar varför jag inte skriver om kvinnor, är anledningen enkel. De kvinnor jag älskat har antingen lämnat mig, eller inte älskat mig, eller bara åkt iväg utan ett ord, eller dött, eller jag tröttnade på dem, osv. Det är bara en del av livet och historien! Läs vidare!

Jag är född 28 april 1946Jorden som är medelpunkten i hela oändliga Universum/rymden! Det ni, nu vet ni det!!

Jorden är en stilla, urgammal, klotformad vattentäckt planet i Universums centrum, som bara roterar/snurrar kring sig själv 360°/24 timmar, vilket är lätt att konstatera genom att använda sina egna ögon och titta i skyn på Solen, Månen, planeterna och stjärnorna där ute i Universum, som passerar förbi på olika avstånd i olika riktningar (??), planeten Mars, t.ex. Eller använd ett teleskop! Det är bara att titta ... och tänka. Ibland är det natt, ibland dag eftersom Jorden snurrar 360°/24 timmar. Det fattar du väl? Eller tror du på tefat, gudar och utomjordingar som Jesus eller att Jorden susar runt Solen? Har du inte sett att Solen går upp och ner sett från Jorden?

 

Månen

Månen rör sig i en ring runt Jorden. Det tar en månad.

En dag/natt på Månen är 14 Jorddagar/nätter lång, dvs på Månen ses Solen gå upp och ner var 14e Jorddag, om man är där. Folk tror att man kan besöka Månen, och det har gjorts av amerikaner, när Solen skiner där, för annars är det mörkt hela dagen! Okunniga människor tror att amerikaner kan flyga till Månen, eftersom de sett det på TV 1969, men det var bara en amerikansk film med skådespelare som lurade folk.

Månen är mest sand och klippor, som skapats, när asteroider kraschat på Månen. Det går naturligtvis inte att leva på Månen som saknar luft och vatten! Och de här amerikanerna som hoppade runt på Månen gjorde det i en filmstudio på Jorden!

Det är hur lätt som helst att lura folk med allt möjligt! Samma med Solen!

 

Solen

Solen rör sig i rymden i en ring kring ett osynlig objekt X i universum som samtidigt rör sig kring Solen med Jorden roterande runt sina poler men annars helt stilla imellan sig, om ni fattar vad jag menar?

Sett från Jorden verkar Solen röra sig runt Jorden och så är fallet, eftersom Jorden är stilla i universums centrum.

Solen producerar ljus - fotoner - ljuspartiklar, som flyger iväg ut i rymden med ljusets hastighet. När dessa träffar Månen lyser de inte bara upp Månen utan värmer även sanden där. Månsken som ses på Jorden är bara studsande fotoner! Samma händer med fotoner som träffar Jorden. Fotoner som träffar dig på badstranden är energi/värme som orsakar solbränna. Fotoner som hamnar i dina ögon sänder en signal till din hjärna att Solen skiner, och att du kan se det! Gör du inte det, är du blind!

Se där, nu har du redan lärt dig något nytt!

*

Planeterna rör sig runt Solen.

Stjärnorna är solar utanför vårt planetsolsystem.

Jag som vet en del, förklarar mer nedan.

*

För 190 millioner år sedan var Jorden tydligen mest ~70% täckt av vatten som idag, och det fanns bara en kontinent ~30% av Jorden i oceanen/vattnet, resterande 70%. Det var början på Jura-tiden. Oceanen var full av liv, där vissa arter krupit upp på fasta land/kontinenten - dinosaurier. Hur livet i oceanens vatten uppstod som resulterade i dinosaurier, mm, är ett ouppklarat mysterium 2023.

Kometer och asteroider från rymden plumsade ner i oceanen med jämna mellanrum under milliarder år! Kanske tunga vattenmolekyler - deuterium - lyckades bilda proteinmolekyler/celler som blev livets dinosauriernas grundstenar? Ingen vet!

En annan idé är att under 54 millioner år sprack kontinenten i bitar, pga vulkanutbrott, mm, som blev världsdelar och nya kontinenter som Afrika, Amerika, Antarktis, Asien, Australien och Europa som krockade med varandra, så att bergskedjor och havsdjup uppstod och sedan var Jura-tiden slut, klimatet ändrades och livetland kom igång för cirka 130 millioner år sedan och dinosaurierna dog ut! Det var länge sedan. Liv behöver bara jord (en kontinent), vatten (en ocean), luft (en atmosfär) och solljus (fotoner som kommer från Solen) och dessa fyra ämnen finns bara hos oss på Jorden, så vi människor är, som tur är, helt ensamma i Universum är min enkla slutsats. Du har tur som läser detta!

*

Mellan Afrika och Europa bildades Medelhavet. Atlanten uppstod mellan Europa/Afrika och Amerika och Stilla Havet uppstod mellan Asien och Amerika. Australien blev en ö mellan Stilla Havet och Indiska oceanen, osv.

Själva Jorden och Solen i galaxen Vintergatan (the Milky Way på engelska) med sina milliarder solar med planeter är tusentals millioner år äldre och uppstod i Universum, som alltid har existerat, dvs ingen Big Bang någonsin! Och speciellt ingen Gud med sina profeter av alla slag, som uppfanns av människor för ett par tusen år sedan! Vem vet?

*

Jag har sedan min ungdom varit intresserad av fysik och tror inte det minsta på olika pyttesmå elementärpartiqlar med massa (tyngd/vikt), hastighet, spinn och lutning som blir quarkar, mm, eller enorma qalaxer och qusarer i ett oändligt Universum.

De är mycket påhitt av partiqelfysiqer och astrofysiqer, anser jag. Jag anser inte heller att qåvid-viruset (eller hur det stavas) 2023 existerar, mm. Mycket är ren bluff!

När jag var liten fanns det bara tre elementärpartiqlar - protoner, neutroner och elektroner!

En proton och neutron består numera av tre nya partiqlar - quarkar - som är osynliga. Det finns idag nio olika quarkar.

All materia i Universum är atomer som består av protoner, neutroner omgivna av elektroner! Majoriteten av materien i universum är väteatomer med 1 proton och heliumatomer med 2 protoner i olika solar.

Uran är en metall vars atom har 92 protoner och ett stort antal neutroner, t.ex. 143 eller 146, i sin atomkärna. Den lättare uranvarianten (U235) kan explodera i en atombomb, om metallen komprimeras till dubbla tätheten (!!), sa experter som Einstein och Oppenheimer 1945, men det var och är rent trams, dvs lögn.

*

Protonerna och neutronerna i all materia i Universum hålls samman av fyra olika krafter - gravitationskraften, elektromagnetiska kraften, de svaga och starka nukleärkrafterna, mha av en mängd andra osynliga partiqlar! Gravitationskraften gör att objekt/materia med massa attraheras till varandra, mha gravitonpartiqlar som ingen har sett!

*

Idag finns det 100-tals andra osynliga partiqlar som upptäckts och har setts av fysiker som blivit Nobelpristagare utsedda av svenska kungliga vetenskapsakademins fysiker för det. Folk tror på det!!

Fotoner är ljus som skapas inne Solen. De har ingen massa utan rör sig med ljusets hastighet. Osv!

*

Själv tror jag att mänsklighetens (och religionernas) historia började kanske bara omkring 20 000 f.Kr. på ön Atlantis i nuvarande Medelhavet, numera långt under vatten. Vilken överraskning!

Tusentals andra 'experter' tror/anser helt annorlunda naturligtvis.

Jag tror inte 2023 automatiskt på 'experter' och deras 'historier'. Eftersom jag inte vet mycket vad som hände och händer. Men man kan ju fundera.

Människor som du och jag, homo sapiens eller en av dess arter, hade sannolikt utvandrat från Afrika betydligt tidigare - millioner år - och spritt sig ända bort till Sydamerika, Japan, Australien och Stilla Havets öar men ... levde fortfarande primitivt överallt i olika grupper som sysslade med jakt, fiske, samla bär, skaffa barn, fundera på vad livet är, mm. Jag antar att deras liv var fredligt och att KRIG inte existerade.

*

Den sista istiden startade cirka 50 000 f.Kr. och hela norra och södra halvkloten ovanför 45° N och S var täckta med kilometertjocka glaciärer. Man har borrat i glaciärer på Grönland och Antarktis och analyserat hur isen uppstod under tiden och hur marken under glaciären var. Det är bara att titta! Glaciärerna är ju fortfarande där, fastän de är mindre.

Där i glaciärerna hade några % av Jordens vatten samlats. För 21 000 år sedan var sista istiden som värst. Då låg kanske havsnivån 140 meter under den nuvarande och Nordsjön var helt torr och Östersjön en liten insjö! Fram till för 8.000 år sedan (~6.000 f.Kr) skedde en avsmältning av glaciärerna och havsnivån steg 130 meter, alltså 10 meter under nuvarande havsnivå.

Havsnivån har sjunkit och stigit under tidens gång och Medelhavet har varit en insjö avstängd från havet vid Gibraltarsund i väst. Det har nog skett vid tidigare istider. Även Berings sund mellan Alaska och Sibiren var torrlagt och folk kunde vandra över till Amerika under 20 000 år! Människorna på Jorden hade det tufft. Det var kallt överallt! Vattnet i Medelhavet dunstade trots detta bort under tusentals år och blev glaciärer och vattenytan sjönk betydligt och salthalten steg och till slut var Medelhavet tre mindre sjöar, vars ytor låg 1.500-2.000 meter under havsytan idag enligt kartbilderna nedan. I väster låg Gibraltarsjön som fylldes på med sötvatten från Rhône-floden, som störtade ner i sjön från smältande glaciärer i norr. Sötvatten flöt på ytan där precis som idag.

Karta med Gibraltarsjön 2 000 meter under havsytan och landförbindelse mellan Tunisien och Italien 10000-4000 f.Kr. Malta var ett högt berg, etc.

För att komma ner till varma sjöstranden fick människorna, homosapiens, klättra ner från omgivande högland.

*

Jag bor ju sedan 1980 i staden Beausoleil 50 meter ovanför Monaco med utsikt över Medelhavet. Hade jag bott där 6.000 f.Kr. hade jag fått gå ner >2.000 meter för att bada! Men vilken utsikt jag hade haft över Gibraltarsjön bort till Korsika, vars historia nog bekräftar mina teorier.

Vi som besökt Döda havet mellan Israel, Palestina och Jordanien vet hur det känns att gå ner till saltsjöar ... under havsytan.

Floder från smältande glaciärer i norr och Nilen och andra floder i syd fyllde på sjöarna med sötvatten. Det uppstod balans mellan påfyllning och avdunstning under tusentals år. Den östra sjön var den största och kallades Atlanten och mitt i den låg ön Atlantis som Wikipedia tror är en uppfunnen myt.

Karta med antika Atlanten 2 000 meter under havsytan och ön Atlantis mellan Libyen och Grekland 10 000-4 000 f.Kr

Ön var täckt av sediment och metallklumpar inkl. guld som bildats under millioner år, när ön tidigare var under havsvatten. När frysande homosapiens anlände dit cirka 15.000 f.Kr. från Afrika i söder och Grekland/Europa i norr var det rena paradiset. Klimatet var fantastiskt. Temperaturen var behaglig året runt. Allt växte i den rika jorden. Sjön/havet - Atlanten - runt omkring var fylld med fisk i toppskiktet med sötvatten eller där Nilen, Po och Svartahavsfloden mynnade. Metaller, järn, koppar, silver, guld, fanns överallt i marken som tidigare varit havsbotten. Det var där på ön Atlantis och vid de branta kusterna i norr och syd som vi människor under hela 10.000 år - en rätt lång tid - lärde oss jordbruk, hantera metaller, väva tyg, tillverka verktyg, bygga båtar, hus i trä och tempel i sten, mm, på de frigjorda, bördiga markerna. Livet på Atlantis var som på ön Island 25.000 år senare i Nordatlanten.

Man startade som jordbrukare och fiskare. Man hade boskap, grisar, höns och hästar och slapp jaga. Havet var fullt av fisk och i luften fanns fåglar att fånga. Man kunde civilisera sig i lugn och ro. Lära sig skriva (hieroglyfer), läsa och räkna. Det var ett MIRAKEL. Efter ett par tusen år var Atlantis bebyggd med städer och tempel som fortfarande finns kvar idag 2023 - men 1.500 meter under vatten!

*

Atlantis hade nog kontakt med grekiska staden Ur-Athen som låg där Svartahavs-floden störtade ner i Atlanten i norr och med egyptiska Ur-Heliopolis vid Nilen som störtade ner i Atlanten i söder. Kanske ett Ur-Rom/Venedig fanns vid Po-mynningen.

Atlantis urbefolkning (berber och morer) var bara vanliga människor som trodde på tomtar och troll à la svenska samer 5.000 år senare. Men de visste att överleva och civilisera sig!

*

En dag cirka 3.800 f.Kr. tog den mänskliga civilisationen på Atlantis slut. Klimatförändring! Jorden hade blivit varmare och glaciärerna började smälta, havsytan steg igen och barriären vid Gibraltarsund kom under vatten och bröts upp och hela Medelhavet fylldes på med salt havsvatten igen.

Det gick rätt snabbt. Ingen Greta eller Jesus fanns att varna oss för den syndafloden.

Och Atlantis kom 1.800 meter under vatten och hela befolkningen fick fly. Korsika blev en egen ö. Rubb och stubb försvann under vatten. Platon och Herodotus har senare beskrivit katastrofen som hundratals andra liknande översvämningsmyter handlar om. Noah tog sin ark och seglade till Libanon och blev fenicier. Grekerna flydde norrut, där deras berg blev en massa öar. Cypern blev en annan ö. Hela norra Egypten kom under vatten och egyptierna där flydde söderut upp i Nildalen till södra Egypten mellan Luxor och Assuan och där kunde Atlantisflyktingarna snabbt starta igen med sina hieroglyfer!

Det antika Egypten vi känner idag fick en rivstart m.h.a. alla överlevande experter som flytt från Atlantis 3.800 f.Kr.

Man uppfann tyvärr också KRIG (och terror och våld) som sätt att lösa konflikter. Andra flyktingar var sumerer och hettiter och de - greker och romare - som flydde till Libyen och byggde alla städer med tempel och teatrar där vid den blomstrande nordafrikanska kusten full av skogar och djur som sedan förstördes av arabiska invandrare 700 e.Kr. och klimatförändringar. Korsikanerna flydde upp till toppen av sitt berg som blev en ö!

Vid Bosporen översvämmades Svarta havet och folken där fick fly norrut till Ungern, Lettland och Finland. Svenskarna vandrade in där inlandsisen smälte över Skandinavien, vilket tog flera tusen år.

Men Atlantis urbefolkning finns kvar i Afrika! Berber och morer som flyttade högt upp från havet till sina berg, där de bor idag. Fast de flesta har ju flyttat vidare.

*

En ny värld hade skapats. Det Medelhavet vi känner idag och som jag har utsikt över varje dag. Det är inte jag som funderat ut ovan utan CF. Naturligtvis bör det verifieras av arkeologer, geologer, meteorologer, oceanografer, limnologer och experter av alla slag. Det borde vara ganska lätt att undersöka havsbotten där Atlantis antas ligga med japanska Remote Operated Vehicles, ROV, som kan dyka och fotografera på 2 000 meters djup. Men det görs ej!

Det vore intressant att veta hur salt vattnet var i Gibraltarsjön och den antika Atlanten, när ytan var som lägst, 20% salt i botten men alltid sött vid ytan?

*

Om nu en dag världen som vi känner 2023/46 går under i en ny, löjlig klimatkatastrof är det inget att oroa sig över. Mänskligheten bara startar på nytt. Som i övre Egypten 3 800 f.Kr., dvs för ~6 000 år sedan.

Den egyptiska civilisationen med sina faraoner, gravar och pyramider gick sedan under efter flera tusen år och en ny blomstrade kring Aten och Akropolis och nya marmortempel ett tag med sina KRIG, innan den också gick under. Världen styrdes ett tag från Roms sju kullar med nya KRIG, vilket slutade med pannkaka och efter ett tag byggdes nya städer, där makthavare av olika slag kunde bestämma och skriva sina historier, mha KRIG! Tyvärr har vi inte lärt oss så mycket av det.

Men greker observerade tidigt i himmelen att Jorden var en planet som roterade kring sina två poler på 24 timmar och kring Solen på ett år verkade det och att Månen roterade kring Jorden på fyra veckor, att det fanns andra planeter som roterade kring Solen i ett Solsystem. Senare upptäckte man att andra månar också roterade kring planeterna, att det fanns millioner andra solsystem i en galax som fick namnet Vintergatan, och att det fanns millioner andra galaxer i Universum. Sedan hittade man på att Universum uppstod i en Stor Smäll, vilket jag inte tror på.

*

År 0 föddes nämligen Jesus i Mellersta Östern som var del av romerska risket på Jorden (runt Medelhavet) och en ny tid startade, har jag hört i folkskolan! Jesus var Guds son och Gud hade startat eller skapat (?) Universum litet tidigare, sägs det. Jaha! Stackars Jesus slutade sitt liv uppspikad på ett kors! Fast Jesus 12 lärjungar spred hans budskap - kristendomen - i alla riktningar. Sverige var det land som blev kristet sist.

Det tog 500 år för kristendomen att bli en religion och romerska rikets statsreligion, vilket blev slutet på hela romerska riket.

*

En ny Guds profet Muhammed dök sedan upp med en ny religion, islam, och på den vägen är det. En religion är bara ett system för gudadyrkan, varför nu det skall vara nödvändigt? Gudar finns ju inte.

Tillbaka till Korsika som efter ett tag blev en del av republiken Genua som bara var intresserat av handel och sjöfart. Genua hade ingen armé eller örlogsflotta och överlät försvaret av Korsikas hamnar till kungen av Frankrike. Korsikanerna fick annars sköta sig själva. Men Genua hade en handelsflotta!

Genua var därför tidigt upptaget med sina hamnar/utposter ända borta i Svarta havetKrim och i Azov-sjön, som man krigar om 2023, dvs i nationen eller landet Ukraina som inte fanns då eller senare. Ukraina och dess folk, språk och historia bara uppfanns senare (1992?) av USA, så man kunde kriga om det.

*

När Italien enades under 1700-talet, så sålde Genua hela Korsika till Frankrike 1768. Korsika hade hoppats bli ett självständigt land, men det skedde aldrig som tur var. Korsikanerna fick sköta sig själva, vilket de gör fortfarande 2023, dvs med våld och olagligheter. Ingen bryr sig!

Jag råkade arbeta i ryska Ukraina 1992/9 och byggde ett skepp där som blev halvfärdigt 1995. Jag bjöd in ett tiotal italienare från Genua att titta på det. De skulle senare färdigställa skeppet i Genua, vilket skedde efter att skutan bogserats dit. Tänk vad man har varit med om!

Denna min lilla webbsida handlar om vad som hänt i Europa med start 1914. Jag vet att ingen kommer att bry sig om det. Men man vet ju aldrig. Jag hoppas mina barn och barnbarn i alla fall lär sig litet.

*

Idag är det 2023 och 109 år sedan en inkompetent, österrikisk, kejserlig tokstolle som ärvt makten startade första världskriget, 84 år sedan en annan österrikisk, inkompetent, proletär galning/korpral startade andra världskriget, 75 år sedan det kalla kriget startade, 21 år sedan kriget mot terrorismen startade och 21 år sedan Sverige 2002 startade krig och sände soldater och sjömän (!) att kriga mot jihadister i Afghanistan för att flickor inte skulle kunna gå fredligt i skolan där. De svenska soldaterna uppmuntrade det afghanska, nationella motståndet och därmed jihadismen (som är en annan sak). Och det skall utredas 2024.

*

Det är hur lätt som helst att starta och slåss i olagliga KRIG, det kostar litet men vissa tjänar massor med pengar på eländet där andra betalar. Att stoppa/vinna olagliga KRIG är mycket svårt och att skapa och starta fred är ännu svårare, kostar mycket och är en förlustaffär. Ingen vill betala.

Svenska skolor och media meddelar sina versioner av denna långa historia som inte överensstämmer med min personliga uppfattning av första och andra världskrigen och alla andra KRIG efteråt, t.o.m 2023 och hur FRED kan ordnas. Ni lär er säkert något nytt genom att läsa mig, hoppas jag.

Född 1946 har jag själv aktivt bevittnat händelserna sedan cirka 1956, men när jag gick i skolan 1953-1965 lärde vi oss ingenting om det som hänt 1914-1953: bara vad som passade vissa särintressen.

*

Den svenska skolan var urusel 1950 när det gällde modern historia. Kung Gustaf I Vasa grundade Sverige 1520 som sedan missköttes av han själv och hans ättlingar under >200 år, dvs inte mycket hände. Vi fick sedan lära oss att kung Gustav Adolf II stupade vid Lützen 1632, att kung Carl X Gustav dog ung i Göteborg 1680 efter att ha marscherat över de igenfrusna Bälten i Danmark, att kung Carl XII sköts/mördades vid Fredrikshald 1718 i Norge och kung Gustav III skötsOperan i Stockholm 1792 och att de var hjältar ... vad det nu skulle tjäna till? De var ju bara otrevliga, tråkiga, svenska envåldshärskare ... och media var inte på plats att rapportera korrekt.

*

Vad vi inte fick lära oss var att, t.ex., Gustav Adolf II och hans svenska knektar krigade för och mot betalning av Frankrike i enlighet med sju avtal på franska eller latin med start i Bärwalde 23 Januari 1631 och med slut i Stockholm 30 juni 1643. Det var stormakten Frankrike som bestämde och betalade och lilla Sveriges terrorister gjorde bara vad de blev tillsagda, dvs att ödelägga Tyskland (och min favoritstad Freiberg i.Sa) och säkra Frankrikes erövringar vid Rhenfloden (Elsass) 1648. Sedan fortsatte Sverige/CXG/CXII att ödelägga först Polen - CXG förstörde 188 städer, 81 borgar och 136 kyrkor och hans generaler stal det mesta av värde där, sedan CXII (den enväldige och enfaldige) i Danmark, Polen, Ryssland och Norge, t.o.m 1718. Sverige skulle erövra Kaspiska havet, etc. Mot betalning, förstås, men gick i konkurs. CXII var en riktig, ogift förlorare som fick trösta sig med sina trumpojkar i sängen. GIII startade ett annat KRIG mot Ryssland och förlorade resten. Efter det hatar Sverige Ryssland! Gäller fortfarande 2023!

*

Jag härstammar från människor i Tjusts kustland, dvs nordöstra Småland och östra Östergötland, som år 500 e.Kr. producerade och smidde järn, när de inte fiskade. Det var slutet på Järnåldern. Resultatet blev yxor, hammare och kilar och det verkar som mina förfäder då byggde träbåtar med dem och startade Vikingatiden och att mina förfäder seglade österut till Novgorod, Kiev, Bagdad och Bysans (Konstantinopel, Miklagård) och sålde grejorna där. Det är min stil. Det finns historiker 2023 som tror att vikingarna bedrev slavhandel, men det tror inte jag. Deras fartyg var helt enkelt inte byggda för det! Vikingarnas skepp var gjorda att fara runt med, fiska, handla och träffa folk.

*

Under Järnåldern och Vikingatiden trodde mina förfäder på asagudar som Oden, Tor och Frö & Co!

Oden hade skapat Universum, Tor höll ordning på jorden med sin hammare och Frö ordnade befruktning att vi skulle föröka oss på jorden, osv. Det fungerade bra i flera hundra år. Det var en kopia på egyptiers, grekers och romares gudauppfattningar tidigare söderut. Under tiden (år 1100 ?) skapade kung Björn Svea rike som mina förfäder hjälpte till med. Sedan blev det Medeltid och Danmark tog efter ett tag över Tjust.

Under Medeltiden ersattes asagudarna av en ny Gud - Herren - och hans son - Jesus - och - den Helige Ande. Herren hade skapat Universum, Jesus förklarade ordningen på jorden och den Helige Anden ordnade befruktning att vi skulle föröka oss på jorden, osv. Det tog flera hundra år att få folk i Tjust att bli katolskt kristna under Påven i Rom, men så bara blev det.

Sedan tog kung G1Vasa över det hela 1520 och Sverige blev en protestantisk stormakt, mha KRIG. Det tog slut 1718, då den svenska Frihetstiden startade och mina förfäder blev danska livegna i Tjust under kung GIII.

*

Min farfars (Eric) farfars (en annan Eric) far Nils (1743-1820) och hans bröder och kusiner födda säg 1728-1744 i Tjust beslöt att bli sjömän under danska, holländska och franska skeppare att slippa förtrycket och det fungerade bra. Nils flyttade till Bordeaux och Nantes i Frankrike och seglade därifrån över Atlanten till Nya Världen många gånger och runt i Västindien 1765/90. Det var goda tider och Nils, min favoritsläkting, tjänade pengar, lärde sig navigera, segla och språk och att uppskatta vällagad mat, vackra kvinnor och goda viner. Livet som sjöman var mycket lärorikt. Man seglade västerut till Nya Världen och österut tillbaka till den gamla med kolonialvaror av olika slag. Böcker och tidningar hade man med sig. Slavhandel försiggick mellan Afrika och Amerika, men det var inte Nils biz! Enkel resa tog cirka en månad och var inte svår. Segelskeppen hade 2 eller 3 master och 10-15 mans besättning och kunde lasta 100-250 ton. Maten var god! Man hade grisar och höns med sig och havet runt ikring var fullt av fisk. Sjömännen kunde umgås med passagerarna. Man drack vin, dansade och sjöng ombord och umgicks civiliserat. Nils lärde sig massor.

*

När Nils var i Nya Världen skapades USA (Amerikas förenta stater) 1783. USA, dvs ett antal engelska områden/stater i östra Nordamerika förklarade sig självständiga från England, mha Frankrike. Det gick rätt bra och fria USA expanderade västerut genom att erövra land och döda urinvånare där, och skapa nya stater tom 1853. 1803 sålde Frankrike Louisiana till USA som plötsligt blev dubbelt så stort. Det fungerade bra tom 1861, då inbördeskrig bröt ut i USA, dvs man dödade varandra. Det gällde negerslaveriet, som USAs sydstater tyckte skulle behållas. Sydstaterna förlorade och negerslaveriet avskaffades i USA. USA blev senare ~1900 e.Kr, snabbt världens rikaste land som tänkte ta över hela världen enligt min uppfattning beskrivet i delar 1 ++ av min Världshistoria, osv.

Men franska revolutionen bröt ut 1789. Nils seglade då hem till Tjust och blev kofferdistkapten i Östersjön ett tag, gick iland och gifte sig på gamla dar med en flicka från Västervik, fick 1800 ett barn Eric och blev bonde på Rödja utanför Gamleby - ett litet jordbruk som han köpt.

För första gången i sitt liv hade Nils en egen bostad! Nils arrenderade även gården Skramstad. Nils fick uppleva Napoleons uppgång och fall.

Napoleon var född på Korsika strax efter ön blev fransk och han engagerade sig för den första, franska republiken för att snabbt ta över den politiska och militära makten i Frankrike och kröna sig själv till kejsare där 1804. Han var sin mammas son och gjorde flera av sina bröder till kungar i riken som erövrades via krig, när han inte kunde gifta bort sina systrar till olika furstar. 1815 var den sagan slut, men under tiden hade Napoleon lyckats se till att en av hans fältmarskalker, fransosen J.B. Bernadotte blev svensk kung, KXIVJ, till Nils och sonen Erics glädje. Eric gillade Frankrike och författaren Victor Hugo som han säkert döpte två av fyra söner efter. Den äldste sonen hette Oscar och ärvde gården, den yngste var Karl som blev apotekare.

*

Torpet Rödja såldes 1859, när Eric dog. Eric hade många barn och en son Hugo fortsatte som bonde på ett ställe han köpt på avbetalning, men gick i konkurs 1889 som sin bror Victor och en svåger (de kunde inte betala sina bankskulder) och fick flytta till Kalmar. Där hans son, min farfar Eric, född 1878, blev bodbetjänt och senare köpman och sålde järn, yxor, hammare och kilar som förfäderna 1400 år tidigare. Och det gick bra. När Eric dog 1951 såldes järnaffären och min pappa gjorde andra saker, där han flyttat till Stockholm och gift sig.

Min pappa cyklade runt i Europa på 30-talet och noterade vad som hände. Han blev borgerlig anti-kommunist (Lenins/Stalins marxism-leninismen fungerade ju inte) och borgerlig anti-fascist (Hitlers och Mussolinis idéer fungerade ju inte heller). Min mamma hade turen att få en borgerlig uppfostran med språkresor till Tyskland, Frankrike och England. De träffades augusti 1939 i Lund och veckan efter bröt andra världskriget ut. De gifte sig 1943, flyttade till Stockholm och fick tre barn. Jag är nummer 2.

*

Långt senare när jag arbetade/bodde i USA, England, Japan, Holland, Frankrike, Egypten, Ukraina och Sachsen och litet här och var annars, träffade jag trevliga personer som själva eller vars föräldrar eller mor/farföräldrar hade haft oturen att ha varit med i riktiga, olagliga KRIG som berättade om det.

Det öppnade mina ögon. Stämde det jag trodde sedan födseln eller var jag lurad av svenska folkskolans och olika särintressena propaganda?

Historia skrivs oftast av vinnarna eller de som bestämmer och den kan manipuleras av politiska och andra skäl. Om historien är sann, vet man ej. 

*

När jag var liten på 1950-talet kunde KRIG bryta ut när som helst, trots att det var förbjudet sedan 1945. Vi barn uppfostrades att vara beredda.

Jag trodde att atombomber exploderat 1945 och att Sovjetunionen kunde attackera Sverige när som helst.

Numera vet jag att atombomber inte kan explodera, som jag förklarar i kapitel 8. Besök bara atombombsmuséerna i Hiroshima, Nagasaki (Japan) och Albuquerque, NM, USA, så fattar ni det själva. Kärnvapen är bluff.

Jag gjorde därför min värnpliktsutbildning/tjänst 1965/70 att deltaga i framtida KRIG, dvs att försvara Sverige, dvs inte attackera andra länder och naturligtvis kapitulera för övermakt och inte slåss i onödan. Mitt vapen blev sjöminan. Den göms och när fienden passerar exploderar den. I Afghanistan kallas den IED - Improviserad, Explosiv Doning. Livsfarlig. Den grävs ner och när fienden inkl. svenska krigare passerar exploderar den. Som en sjömina under havsytan. Men det har folk inte lärt sig. Tänk vad korkad jag var då. Syftet med KRIG är ju att hålla ekonomin igång och göra vissa riktigt rika, mha banker! Som tur är lämnade jag sedan Sverige! Det är en lång och intressant historia som jag uppdaterar hela tiden efter att ha lärt mig mer om den.

*

Min äldre bror Johan, svenska finansvärldens Greta Garbo, dog plötsligt februari 2007 vid 62 års ålder. Han hade just räddat svenska Nobelstiftelsen som delar ut Nobelprisen sedan år 1900 till fysikskojare som A.Einstein som lurade världen med sin falska atombomb. Stiftelsen var bankrutt men Johan räddade den vilket Wikipedia inte meddelar. Som belöning skulle han varje år bli inbjuden till prisutdelningarna med middag i Stockholms stadshus. Johan gillade mina böcker om Estoniasabotaget 1994. När jag meddelade Johan januari 2007 i telefon att jag tänkte pensionera mig, meddelade Johan att han tänkte göra samma och skriva en bok om Palmemordet och vad som verkligen hände 1986. Det skulle han inte ha sagt. Två veckor senare var han död. Det händer saker hela tiden 2023, så min världshistoria är inte slut än
Min yngre bror Per, advokaten, dog maj 2023 vid 72 års ålder och får inte heller läsa nedan:

 

Innehållsförteckning:

1. Första världskrigets skyttegravsvansinne

(Sammanfattning - ingen vet vad meningen var med första världskriget, som startades av Österrikes kejsare, utom att man sköt på varandra 1914/18, millioner personer dog och pengarna hamnade hos olika särintressen - 1919/20 blev det ingen riktig fred - till nästa kapitel)

2. Tiden före andra världskriget

(Sammanfattning - på 20/30-talen tog diktatorer som Stalin och Hitler över makten i sina länder och på 30-talet rustade de för nästa krig, där hela länder och folk skulle förintas. Inget land protesterade mot dessa uttalade olagligheter - till nästa kapitel)

3. Andra världskriget 1939-1941 - blixtkrigen

(Sammanfattning - Hitler och Stalin startade tillsammans andra världskriget september 1939 i Polen medan England och Frankrike tittade på och sedan anföll Hitler Stalin i juni 1941 som skulle förintas - till nästa kapitel)

4. Hitler/Stalinkriget i Europa blir världskrig - USA hoppar in - Hitler blir nerdrogad och uppmuntrad

(Sammanfattning - sedan attackerade Japan USA december 1941 vad det nu skulle tjäna till - till nästa kapitel)

5. Hitlers världskrig blir snigelkrig och förloras oktober 1941

(Sammanfattning - Hitler förlorade andra världskriget redan i oktober 1941 men de som tjänade pengar var inte nöjda! Kriga vidare - till nästa kapitel)

6. Hitlers och Stalins folkmord

(Sammanfattning - Hitler och Stalin mördade en hel del oskyldiga civilister när de krigade - till nästa kapitel)

7. Världskriget i Fjärran Östern - semester i Söderhavet? Iwo Jima

(Sammanfattning - snart hade Japan förlorat hela sin handelsflotta och började svälta - till nästa kapitel)

8. Den falska atombomben

(Sammanfattning - för att snabbt avsluta andra världskriget uppfann USA de falska atombomberna! Det var ren propaganda. Sedan organiserade man rättegångar för att skipa rättvisa, evig fred, mm, fast mycket handlade det om att förfalska historien - till nästa kapitel)

9. Det kalla kriget 1946-1989

(Sammanfattning - det kalla kriget innebar lugn och ro nästan. USA och SSSR rustade med falska interkontinentala kärnvapensraketer, mm. Kuba krisen - till nästa kapitel)

10. Enklaste propaganda håller modet uppe medan krigen fortsätter. Propagandan funkar!

(Sammanfattning - under det kalla kriget var det kapplöpning i rymden och atombombsrustning - allt bara för att imponera eller skrämma. När det kalla kriget tog slut startade krigen mot terrorismen - till nästa kapitel eller tillbaka)

11. Fred på jorden 2023

(Sammanfattning - Sverige var äntligen med och krigade 2002-2014 i Afghanistan och förlorade totalt men har inte lärt sig av det! I februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina. I september 2022 sprängde amerikanska terrorister Rysslands gasledningar till Tyskland och i mars 2023 använder Ukraina kemiska vapen mot Ryssland och avrättar ryska soldater.)

Uppgift:

1. Vad tror ni själva? Beskriv det och meddela mig!

Vidare!