Min egen världshistoria 10 000 f.Kr och 1914-2018 e.Kr
Detta är min egen hemsida om civilisationens begynnelse 10.000 f.Kr, första & andra världskrigen 1914/45 e.Kr. och Japans otroliga inblandning i dem, det kalla kriget 1946/92, Sveriges förlorade krig i Afghanistan 2002/14, så flickor inte kunde gå i skolan, kriget mot "terrorismen", jihadismens nutidshistoria, mm

Man undrar ju vad som verkligen hände ... .

På min ålders försommar inser jag att var rätt hjärntvättad och misshandlad som liten oskyldig skolpojke och ung man, när det begav sig, men jag har bestämt att rätta till det. Det är aldrig försent ... att bärga M/S Estonia eller inse att inga atombomber exploderat någonsin, mm. Vi som har en annan uppfattning om vad hänt beskylls ofta att vara rättshaverister eller konspirationsteoretiker men det är bara makthavarnas dumma sätt att skydda sig själva och sina offentliga fantasiteorier

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook

 

Mänsklighetens historia började kanske bara omkring 10 000 f.Kr. på ön Atlantis i nuvarande Medelhavet, numera långt under vatten.

Tusentals andra 'experter' anser helt annorlunda naturligtvis. Jag tror inte automatiskt på experter'. Människan, homo sapiens eller en av dessa arter, hade sannolikt utvandrat från Afrika betydligt tidigare - millioner år - och spritt sig ända bort till Sydamerika, Japan och Australien men ... levde fortfarande på primitivt sätt överallt.

Den sista istiden hade startat cirka 50 000 f.Kr. och hela norra och södra halvkloten ovanför 45° N och S var täckta med kilometertjocka glaciärer. Där hade några % av Jordens vatten samlats. Det innebar att havsytan sjönk >100 meter och att Medelhavet blev en insjö avstängd från havet vid Gibraltarsund i väst. Det hade nog skett vid tidigare istider. Även Berings sund mellan Alaska och Sibiren var torrlagt och folk kunde vandra över till Amerika under 10 000 år! De människor som var kvar på Jorden hade det tufft. Det var kallt överallt! Vattnet i Medelhavet dunstade trots detta bort under tusentals år och vattenytan sjönk betydligt och salthalten steg och till slut var Medelhavet tre mindre sjöar, vars ytor låg 1.500-2.000 meter under havsytan enligt bilderna nedan. I väster låg Gibraltarsjön som fylldes på med sötvatten från Rhône-floden, som störtade ner i sjön från smältande glaciärer. Sötvattnet flöt på ytan där precis som idag.

Karta med Gibraltarsjön 2 000 meter under havsytan och landförbindelse mellan Tunisien och Italien 10.000-4000 f.Kr

För att komma ner till varma sjöstranden fick människorna, homosapiens, klättra ner från omgivande högland.

Jag bor ju i Beausoleil 50 meter ovanför Monaco idag med utsikt över Medelhavet. Hade jag bott där 4.000 f.Kr. hade jag fått gå ner >2.000 meter för att bada! Men vilken utsikt jag hade haft över Gibraltarsjön bort till Korsika.

Vi som besökt Döda havet mellan Israel och Jordanien vet hur det känns att gå ner till saltsjöar ... under havsytan.

Floder från smältande glaciärer i norr och Nilen och andra floder i syd fyllde på sjöarna med sötvatten. Det uppstod balans mellan påfyllning och avdunstning under tusentals år. Den östra sjön var den största och kallades Atlanten och mitt i den låg ön Atlantis som Wikipedia tror är en uppfunnen myt.

Karta med antika Atlanten 2 000 meter under havsytan och ön Atlantis mellan Libyen och Grekland 10.000-4000 f.Kr

Ön var täckt av sediment och metallklumpar inkl. guld som bildats under millioner år, när den var under havsvatten. När frysande homosapiens anlände dit cirka 10.000 f.Kr. från Afrika och Grekland/Europa var det rena paradiset. Klimatet var fantastiskt. Temperaturen var behaglig året runt. Allt växte i den rika jorden. Sjön - Atlanten - runt omkring var fylld med fisk i toppskiktet med sötvatten eller där Nilen, Po och Svartahavsfloden mynnade. Metaller, järn, koppar, silver, guld, fanns överallt i marken som tidigare varit havsbotten. Det var där på ön Atlantis och vid de branta kusterna i norr och syd som vi människor under 6.000 år lärde oss jordbruk, hantera metaller, väva tyg, tillverka verktyg, bygga båtar, hus och tempel i sten, mm, på de frigjorda, bördiga markerna. Efter ett par tusen år var Atlantis bebyggd med städer och tempel som fortfarande finns kvar idag 2018 - men 1 500 meter under vatten!

Atlantis hade nog kontakt med grekiska staden Ur-Athen som låg där Svartahavs-floden störtade ner i Atlanten i norr och med egyptiska Ur-Heliopolis vid Nilen som störtade ner i Atlanten i söder. Kanske ett Ur-Rom fanns vid Po-mynningen.

En dag cirka 3800 f.Kr. tog den första mänskliga civilisationen på Atlantis slut. Klimatändring! Jorden hade blivit varmare och glaciärerna började smälta, havsytan steg igen och barriären vid Gibraltarsund kom under vatten och bröts upp och hela Medelhavet fylldes på med salt havsvatten igen.

Det gick rätt snabbt.

Och Atlantis kom 1800 meter under vatten och befolkningen fick fly. Platon och Herodotus har senare beskrivit katastrofen som hundratals andra liknande översvämningsmyter handlar om. Noah tog sin ark och seglade till Libanon. Grekerna flydde norrut när deras land blev en massa öar och egyptierna söderut och där i Nildalen i övre Egypten mellan Luxor och Assuan kunde Atlantisflyktingarna snabbt starta igen. Det antika Egypten vi känner idag fick en rivstart m.h.a. alla experter som flytt från Atlantis. Andra flyktingar var sumerer och hettiter och de - greker - som flydde till Libyen och byggde alla städer med tempel och teatrar där vid kusten som sedan förstördes av arabiska invandrare 700 e.Kr. Vid Bosporen översvämmades Svarta havet och folket där fick fly norrut till Ungern, Lettland och Finland.

En ny värld hade skapats. Det Medelhavet vi känner idag och som jag har utsikt över varje dag. Det är inte jag som funderat ut ovan utan Carl Festin. Naturligtvis bör det verifieras av arkeologer, geologer, meteorologer, oceanografer, limnologer och experter av andra slag. Det borde vara ganska lätt att undersöka havsbotten där Atlantis antas ligga med Remote Operated Vehicles, ROV, som kan dyka och fotografera på 2 000 meters djup.

Det vore intressant att veta hur salt vattnet var i Gibraltarsjön och den antika Atlanten, när ytan var som lägst; 20% salt i botten men alltid sött vid ytan?

Om nu en dag världen som vi känner 2018 går under i en ny klimatkatastrof är det inget att oroa sig för. Mänskligheten bara startar på nytt. Som i övre Egypten 3 800 f.Kr. Den egyptiska civilisationen gick sedan under och en ny blomstrade kring Aten och Akropolis ett tag innan den också gick under. Världen styrdes ett tag från Roms sju kullar vilket slutade med pannkaka och efter ett tag byggdes nya städer där makthavare av olika slag kunde bestämma och skriva sina historier.

Denna webbsida handlar om vad som hände senare i Europa med start 1914.

Idag är det 2018 och 104 år sedan en inkompetent, österrikisk, kejserlig tokstolle som ärvt makten startade första världskriget, 79 år sedan en annan österrikisk, inkompetent, proletär tokstolle startade andra världskriget, 72 år sedan det kalla kriget startade och 16 år sedan Sverige sände soldater och sjömän (!) att kriga mot jihadister i Afghanistan för att flickor inte skulle kunna gå fredligt i skolan där. De svenska soldaterna uppmuntrade det afghanska, nationella motståndet och därmed jihadismen (som är en annan sak). Det är hur lätt som helst att starta och slåss i olagliga krig, det kostar litet men man tjänar massor med pengar på eländet där andra betalar. Att skapa fred är mycket svårt, kostar mycket och är en förlustaffär. Ingen vill betala.

Svenska skolor och media meddelar en version av denna långa historia som inte överensstämmer med min personliga uppfattning av första och andra världskrigen och alla andra KRIG efteråt, t.o.m 2018 och hur fred kan ordnas. Ni lär er säkert något genom att läsa mig, hoppas jag.

Född 1946 har jag själv aktivt bevittnat händelserna sedan cirka 1956, men när jag gick i skolan 1953-1965 lärde vi oss ingenting om det som hänt 1914-1953; bara vad som passade.

Den svenska skolan var urusel när det gällde modern historia. Vi fick å ena sidan lära oss att kung Gustav Adolf II stupade vid Lützen 1632, att Carl X Gustav dog ung i Göteborg 1680 efter att ha marscherat över de igenfrusna Bälten i Danmark, och att kung Carl XII sköts vid Fredrikshall 1718 och att de var hjältar ... vad det nu skulle tjäna till. De var ju bara otrevliga, tråkiga, svenska envåldshärskare ... och media var inte på plats att rapportera korrekt. Vad vi inte fick lära oss var att, t.ex., Gustav Adolf II och hans svenska knektar krigade för och mot betalning av Frankrike i enlighet med sju avtal på franska eller latin med start i Bärwalde 23 Januari 1631 och med slut i Stockholm 30 juni 1643. Det var stormakten Frankrike som bestämde och betalade och lilla Sveriges terrorister gjorde bara vad de blev tillsagda, dvs att ödelägga Tyskland och säkra Frankrikes erövringar vid Rhenfloden (Elsass) 1648. Sedan fortsatte Sverige/CXG/CXII att ödelägga först Polen - CXG förstörde 188 städer, 81 borgar och 136 kyrkor och hans generaler stal det mesta av värde där, sedan CXII i Danmark och Ryssland, t.o.m 1718. Sverige skulle erövra Kaspiska havet, etc. Mot betalning, förstås.

Långt senare när jag arbetade i England, Japan, Holland, Frankrike, Egypten och Ukraina och litet här och var, träffade jag trevligare personer som själva eller vars föräldrar eller mor/farföräldrar varit med i riktiga KRIG som berättade om det.

Det öppnade mina ögon. Stämde det jag trodde sedan födseln eller var jag lurad av folkskolans propaganda? Historia skrivs oftast av vinnarna eller de som bestämmer och kan manipuleras av politiska och andra skäl. Om historien är sann, vet man ej.

När jag var liten kunde KRIG bryta ut när som helst trots att det var förbjudet sedan 1945. Vi barn uppfostrades att vara beredda. Jag gjorde därför min värnpliktsutbildning/tjänst att deltaga i framtida KRIG att försvara Sverige, dvs inte attackera andra länder och naturligtvis kapitulera för övermakt och inte slåss i onödan. Mitt vapen blev sjöminan. Den göms och när fienden passerar exploderar den. I Afghanistan kallas den IED - Improviserad, Explosiv Doning. Livsfarlig. Den grävs ner och när fienden inkl. svenska krigare passerar exploderar den. Som en sjömina. Men det har folk inte lärt sig.

 

Innehållsförteckning:

1. Första världskrigets skyttegravsvansinne

(Sammanfattning - ingen vet vad meningen var med första världskriget, som startades av Österrikes kejsare, utom att man sköt på varandra 1914/18 och millioner personer dog - till nästa kapitel)

2. Tiden före andra världskriget

(Sammanfattning - på 20-talet tog diktatorer över makten i många länder och på 30-talet rustade man för nästa krig, där hela länder och folk skulle förintas. Inget land protesterade mot dessa uttalade olagligheter - till nästa kapitel)

3. Andra världskriget 1939-1941 - blixtkrigen

(Sammanfattning - Hitler och Stalin startade tillsammans andra världskriget september 1939 medan England och Frankrike tittade på och sedan anföll Hitler Stalin i juni 1941 - till nästa kapitel)

4. Hitler/Stalinkriget i Europa blir världskrig - USA hoppar in - Hitler blir nerdrogad och uppmuntrad

(Sammanfattning - sedan attackerade Japan USA december 1941 vad det nu skulle tjäna till - till nästa kapitel)

5. Hitlers världskrig blir snigelkrig och förloras oktober 1941

(Sammanfattning - Hitler förlorade andra världskriget redan i oktober 1941 men de som tjänade pengar var inte nöjda! Kriga vidare - till nästa kapitel)

6. Hitlers och Stalins folkmord

(Sammanfattning - Hitler och Stalin mördade en hel del oskyldiga civilister när de krigade - till nästa kapitel)

7. Världskriget i Fjärran Östern - semester i Söderhavet? Iwo Jima

(Sammanfattning - snart hade Japan förlorat hela sin handelsflotta och började svälta - till nästa kapitel)

8. De falska atombomberna och krigsslutet 1945

(Sammanfattning - för att avsluta andra världskriget uppfann man atombomben! Det var ren propaganda - till nästa kapitel)

9. Det kalla kriget 1946-1989

(Sammanfattning - det kalla kriget innebar lugn och ro nästan - till nästa kapitel)

10. Enklaste propaganda håller modet uppe

(Sammanfattning - under det kalla kriget var det kapplöpning i rymden och atombombsrustning - allt bara för att imponera eller skrämma - till nästa kapitel)

11. Fred på jorden 2018

(Sammanfattning - Sverige var äntligen med och krigade 2002-2014 och förlorade totalt men har inte lärt sig av det!)

 

1. Första världskrigets skyttegravsvansinne

(Sammanfattning - ingen vet vad meningen var med första världskriget, som startades av Österrikes kejsare, utom att man sköt på varandra 1914/18 och millioner personer dog - till nästa kapitel)

En bosnisk terrorist/anarkist, kanske betald av hemliga krafter*, (vilka de nu kunde vara?), hade under sommaren 1914 på en gata i Sarajevo skjutit ihjäl Österrike/Ungerns kronprinsärkehertigpar, dvs en dryg playboy med en helt korkad fru. Man skall naturligtvis inte döda civila, obeväpnade personer som en playboy med fru. Men det gjordes och Österrike/Ungerns gamle kejsare förklarade därför av oförståliga skäl (gammal och gaggig?) KRIG mot lilla Serbien. Vad det skulle tjäna till har aldrig förklarats.

En idé är att de hemliga krafterna* ville bli av med ett antal gamla, dementa monarker i Europa som hindrade deras planer att tjäna pengar. Monarkerna lurades därför att börja kriga mot varandra 1914/7/8 för att sedan abdikera. De hemliga krafterna* ersatte sedan monarkerna med olika diktatorer, som man lärt upp, som sedan började nya KRIG mot varandra 1939/45 tills de flesta av dem var döda. Och sedan var världen delad i två delar, som man kunde manipulera för att tjäna ännu mer kosing. Och när det tog slut 1990 hittade man på nya orsaker att starta krig, t.ex. lärde upp terrorister av alla slag att slå till mot civila.

Serbiens skyddsmakter Ryssland och Frankrike förklarade snabbt KRIG mot Österrike/Ungern och dess allierade Tyskland, vilket innebar att Tyskland (!) samtidigt förklarade KRIG mot Belgien (?) och Frankrike, den senare hade ett vänskapsavtal med Ryssland.

Det tog ett par dagar kring 1 augusti 1914 (juli i Ryssland).

Det gick undan.

Inga betänkligheter! Lilla Serbien skulle näpsas eller försvaras. Att starta krig är hur enkelt som helst. Ingen fattade någonting 1914 ... och allt är oförklarat 2018 ... utom att vissa kunde tjäna pengar på det.

England förklarade Tyskland KRIG, eftersom England stöttade Serbien. Eller Frankrike? Belgien?? Resultatet i slutändan var självklart. Europa skulle ruineras. Alla dåvarande makthavare var överens. Alla kejsare, kungar, tsarer, terrorister, politiker av alla kulörer i olika nationer var eniga. Och grundlurade.

Alla länder var med i olika allianser och hade olika vänskapsavtal för att förhindra KRIG men om nu kejsaren av Österrike struntade i det, så var enda lösningen KRIG, dvs att enkla soldater skulle skjuta på eller bomba varandra sönder och samman under ledning av officerare. Hur det kunde leda till fred och en lösning på problemen (vilka de nu kunde vara?) förblir oklart 2018. Det hela är ju rena idiotin.

Det lärs ej i svenska skolor.

Sedan 70 år!

Det var rätt likt 11 september 2001, när flygplan eller vad de kunde vara kraschade direktsänt i TV i tornen WTC1/2 i New York och i militära högkvarteret Pentagon, Washington, DC, USA, tydligen betalade av hemliga krafter*.

KRIG var enda lösningen även i detta fall och nu skulle Afghanistan och Irak, som inte hade attackerat USA, angripas av amerikanska legosoldater ledda av sina officerare och korrupta marionettregenter installeras. Och pengar tjänas!

Varför det skulle lösa problemet, vilket det nu kunde vara - terrorism? - förklarades aldrig. Ingen i Sveriges ledning inkl. kungen opponerade sig varken då (GV - 1914) eller senare (CXVIG - 2001).

Det är ju rena skämtet.

De som ej höll med var fosterlandsförrädare som skulle fängslas. Om problemet - Serbien? - kunde lösas med KRIG diskuterades inte vidare. Varken förr eller senare.

Det är ju allvarligt.

Man hade ju annars kunnat haft, t.ex., folkomröstning om KRIG eller inte.

Det hade man inte augusti 1914 utan istället mobiliserade och förstärkte de inblandade, totalt inkompetenta beslutsfattarna snabbt sina väpnade styrkor, vilket tog tre veckor i första rundan. Pengar lånades från allmänheten att bekosta galenskaperna. Frankrike lyckades snabbt utrusta 1,6 millioner soldater med nya uniformer, kängor, gevär, pistoler, bajonetter, snuskburkar, mm, som per tåg sändes norrut till fronten/tyska gränsen för att snabbt avsluta kriget. Kanoner och hästar sändes också dit. Storbritannien hade ingen värnplikt utan lockade frivilliga att anmäla sig att döda tyskar som enligt uppgift slaktade belgiska barn med bajonett! Pacifister och annat otyg som tyckte att man borde förhandla i lugn och ro eller söka medling sattes i fängelse eller sköts. Media censurerades och tvingades uppmuntra krigshetsen!

Tyskland gjorde samma sak och, efter mindre skottlossning vid tysk-franska gränsen, kolliderade redan den 22 augusti 1914 de två jättearméerna ... inte där utan i Belgien vid den lilla fridsamma staden Rossignol som förstördes.

Tänk vad intelligenta militären och politikerna var!

Tyskarna tänkte helt enkelt slinka in i Frankrike den vägen för att angripa Serbien fast Frankrike skulle näpsas först. Båda parter trodde tydligen att kriget skulle avslutas på ett par veckor (!) efter ett snabbt, blodigt, avgörande, ärorikt slag à la Leipzig 1813, t.ex. vid just Rossignol, vars invånare naturligtvis inte var tillfrågade. De flesta inblandade hade aldrig hört talas om Serbien men nu gällde det att visa sig modiga och försvara patrie och Vaterland ... i Belgien. Det verkar vara rena skämtet, men det var det inte!


Naturligtvis hade inte en enda av 1,6 millioner fridsamma inkallade republikanska fransoser
(en majoritet lant- och fabriksarbetare utan högre utbildning, numera värnpliktiga soldater som bara gjorde vad de blev tillsagda) något emot en enda av 1,6 millioner inkallade fredliga kejsartrogna tyskar (en annan majoritet lant- och fabriksarbetare som plötsligt blivit värnpliktiga soldater som även de bara gjorde vad de blev tillsagda), men alla var goda men inte särskilt kloka patrioter och försvarade sina respektive länder genom att attackera i Belgien och skjuta hit och dit utom diverse pacifister som, som sagt, hade satts i finkan eller sköts. Propagandan var effektiv.

Det hela var och är löjligt. Hur kunde det ske? Varför började fridsamma patriotiska tyskar (och österrikare) 1914 plötsligt skjuta fredliga fosterlandsälskande fransoser i väst och stillsamma ryssar i öst? De hade ju levat i lugn och ro tillsammans ganska länge! Historikerna vet 2018 fortfarande ej svaret än att folk bara lydde order!

Fransoserna attackerade därför käckt tidigt på morgonen den 22 augusti 1914 i Belgien och 27.000 franska soldater dog, lika många, dvs 27 000 till sårades, 10 000 bara försvann och 5 000 togs till fånga under dagen, eftersom de sluga tyskarna tog skydd och mejade ner de käcka men dumma fransoserna med sina effektiva kulsprutor. Tyskt artilleri förstörde de franska styrkorna och baserna bakom slagfältet i Belgien. Det var den värsta dagen i Frankrikes militära histora - värre än Leipzig 1813. Nästan 70.000 förluster/dag! >4% av hela styrkan! Oskyldiga, civila belgare strök även med.

FIASKO! NEDERLAG! Ett franskt Poltava! I Belgien!

Frankrike hade förlorat!

Som svenskarna 1708! Tyskland hade segrat (som Ryssland 1708).

Tänk så fel det kunde bli ... på en enda dag. Det rapporterades hemligt att gråtande franska generaler virrade runt i krigsdammet efter att ha skitit och pissat på sig och inte visste vad de skulle göra. Byta byxor?

Men varför blev det inte genast FRED? Frankrike hade ju förlorat. Tyskland hade ju segrat. Det var ju klart!

Tänk om Frankrike direkt gett upp den 22 augusti 1914. Det hade ju inte kostat något utom att bygga upp belgiska Rossignol igen, etc.

Varför är/var det så svårt att erkänna sig besegrad?

Är man slagen och försvarslös, måste man förlita sig på att motståndarna är ädla och det var nog tyskarna. Tyskland hade ju redan vunnit det senaste kriget 1870 och norpat åt sig en del av Frankrike. Skulle Tyskland ha mer? Det kunde man väl diskutera fredligt 1914?

Nej, det blev inte FRED eftersom allt var hemligt. Inte ens Frankrikes president Poincaré i Paris visste om nederlaget vid Rossignol i Belgien. Inte ens namnen på sina nerskitade generaler kände han. Politikerna gillade inte militärerna och militären ogillade de civila politikerna. Och franska folket visste inte Frankrike hade förlorat och att Tyskland redan hade vunnit första världskriget 22 augusti 1914. Media rapporterade ingenting. Media var censurerade. Ingen diskussion var möjlig.

Och varför lär vi oss inte detta i skolan 2018? Tänk att (o)ansvariga beslutsfattare inte kunde ha tänkt detta resultat tidigare? Vad tänkte de egentligen? Tänkte de?

Fattade man inte att KRIG skulle leda till Europas ruin? Och vem hade intresse av det?

Eller var alla makthavare bara inkompetenta idioter?

Klart att de var okunniga satar och dårar. Och komplett inkompetenta. Lätta att utnyttja av hemliga krafter* som tjänade pengar på skjutandet och dödandet i KRIG.

Franska media kunde inte rapportera nederlaget = det förlorade kriget! Censur var redan på plats! De hemliga krafterna* visste 1914 precis hur man manipulerar aningslösa civila, mha media. Att KRIG är 100% lögn kan ju media inte rapportera. Läsekrets och tittare klarar inte det. Jämför USA:s andra världskrig nedan hur sex amerikanska presidenter fuskade sina militära insatser i flottan 1942/4, eftersom ingen kunde kontrollera vad som skedde (om de verkligen varit där).

Inget att lära ut i skolan 2018!

Det är ju exakt samma historia idag 2018. Tillbaka till 1914:

Hela den franska jättearmén var i kaos och drog sig tillbaka in i Frankrike och grävde ner sig i, s.k. skyttegravar. Det är en grop i marken soldater gräver för att skjuta från och bli skjutna i! Det är inte särskilt intelligent eftersom där i gravens skit eller på närliggande ärans fält till slut 1.375.000 franska soldater dog, 4.266.000 sårades, 537.000 bara försvann, dvs Frankrike förlorade 6.178.800 soldater t.o.m. november 1918. Det var 78% av 7.891.000 mobiliserade fransoser. 100% var gravt traumatiserade inkl. en viss general, senare fältmarskalk, Pétain.

Skitig skyttegrav

Han hade 1916 försvarat en fästning vid den lilla staden Verdun (utan större betydelse) vid floden Meuse, vilket blev en stor fransk seger i media. I verkligheten attackerade 1,5 millioner tyska soldater 1,5 millioner franska soldater staden februari 1916 (alla ~10.000 invånare i Verdun hade evakuerats eller hade inte evakuerats) och avancerade 20 kilometer efter att tyskarna hade bombarderat och utplånade några bondbyar som låg i vägen. Den tyska tanken var att bryta igenom frontens alla skyttegravar på en vecka och ockupera Paris veckan efter och VINNA! Militärer har alltid optimistiska planer. Det blev emellertid ett tyskt FIASKO. Efter 10 månader hade fransoserna lyckats vinna tillbaka dessa 20 kilometer efter att de och tyskarna hade skjutit sammanlagt 60.000 000 kanonskott mot varandra och förött 20 000 hektar skog och ängar i vägen. Under striderna dog 300 000 tyska och franska soldater, än fler - 400 000 - sårades och resten var psykiskt störda för resten av livet. Pétain blev hjälte och fransk marskalk. Fru P brydde sig inte att make P knullade runt med yngre förmågor under hela kriget. C'est la France! I svenska skolor sägs inte ett ord om det hela. Det var ju värre än Iwo Jima och Hiroshima 1945. Men i svenska skolor hände det aldrig. Vansinniga slag under idiotiska krig är inget att lära ut.

Under fyra år lyckades varken tyska eller franska generaler finna lösningen hur man vinner ett skyttegravskrig.

Man hade bara grävt ner sig utan att fundera varför! En otrolig idé var med att artilleristernas kanoner förstöra fiendens skyttegravar och sedan ockupera dem med käcka infanterister. En annan fantastisk idé var att evakuera eller tömma sina egna skyttegravar - en reträtt - och när fienden ockuperade dem med sina modiga infanterister att med kanoneld förstöra dem. En tredje idé var att fylla alla infanterister med fritt vin eller öl att glömma hela skiten och idéer att rymma eller göra myteri. En fjärde idé var att släppa ut gas över skyttegravarna och att soldaterna där skulle dö som råttor. Anledningen till röran var att militären aldrig hade planerat för skyttegravskrig. Och inte vinner man krig genom att erövra en skyttegrav! Ett par år senare uppfann man den bepansrade stridsvagnen som med tre man skulle köra omkring och rensa upp skyttegravarna ... men det fungerade inte heller. Det bara kostade.

Tyskarnas och Österrikes totala förluster var bara 56%, men de mobiliserade 13.200.000 soldater och slogs på två fronter, t.ex. i Ostpreussen. Annars var det tyska och österrikiska krigandet mest på främmande territorium. 100% var även i Tyskland och Österrike gravt traumatiserade av skjutandet och bombarderandet, inkl. en viss herr Hitler (se nedan).

Våren 1917 beslöt USA, president Wilson, att vara med i KRIGET på Englands och Frankrikes sida och snart var en million amerikanska soldater i Frankrike, vilka snart blev två millioner. Hade kriget fortsatt hade fyra millioner amerikanska soldater slagits 1919.

Den 9 november 1918 meddelades att en "tysk republik" hade grundats. Det var MSPD medlemmen Philipp Scheidemann i riksdagen i Berlin, som gjorde det.

Och den 11 november 1918 tröttnade alla tyskar och österrikare ute i skiten på ärans fält i Frankrike, Ryssland och Italien att skjuta och begärde eld upphör och åkte hem. Pengarna i alla kassor hade tagit slut. Pengarna var även slut hos Frankrike och England. Europa var ruinerat. Alla pengar hade nämligen hamnat hos ett begränsat antal personer hos de hemliga krafterna*, VINNARNA, som tjänat storkovan i detta nollsummespel. Det hela var bara en idiotisk mardröm som äntligen var slut. Och början på nästa katastrof.

Vid ett 'fredsavtal' som Tyskland tvingades skriva under 1919 förklarades förloraren Tyskland (inte Österrike!!) som ansvarig för allt KRIG och elände som sedan skulle förbjudas. Tyskland skulle bestraffas och betala skadestånd även om det inte fanns några pengar, dvs 'fredsavtalet' var helt värdelöst. Senare runt 1961 har antytts att detta KRIG startades av tyska och amerikanska intressen för att skapa ett tyskt-amerikanskt världsherravälde. Alla glömmer att det var gaggiga Österrike som startade eländet. Tänk om vinnare och förlorare 1919 gemensamt vid en fredskonferens hade analyserat uppkomsten till konflikten och konstaterat att alla i ledande ställningar bara var inkompetenta? Tyska, 100% inkompetenta, riksbanken tryckte, t.ex, nya värdelösa sedlar vilket ledde till enorm inflation under flera år som inte stoppades förrän tysk industri skapade en privat valuta att betala arbetare och underleverantörer. Först då kunde tyska riksbanken trycka sedlar som repekterades.

Det var första världskrigets blodiga historia mellan Frankrike och Tyskland 1914-1918. Alla soldater blev naturligtvis mentalt skadade och traumatiserade.

Inget att meddela i svensk skolundervisning.

Resten, mellan England/Ryssland/USA/Italien/Japan m.fl. å ena sidan, (och Serbien förstås) och Österrike/Tyskland/Osmanska riket å andra sidan litet här och var var likadan.

Ryssland anföll ju Tyskland augusti 1914 i Östpreussen och det blev en kopia på det franska nederlaget vid samma tid i Belgien beskrivet ovan. De ryska armékårerna, ledda av inkompetenta och korrupta släktingar till tsaren och med fattiga lantarbetare som motvillig kanonmat, hade fått order att marschera till och inta Berlin 700 km bort men slogs i bitar efter 25 km av tyskt artilleri. Man fick därför retirera in i Ryssland igen, dvs nuvarande Polen och Litauen. Man hade inte planerat för motstånd! Alla skyllde på varandra och hela Ryssland kollapsade. Sedan sköt tyskar och ryssar på varandra borta i nuvarande Polen i flera år. Ingen utom Sven Hedin, svensk upptäcktsresande, tyckte det var fantastiskt. Om Sven var betalad av de hemliga krafterna* vet jag ej.

För att visa sig märkvärdig förklarade Italien Österrike KRIG 23 maj 1915 och anföll från söder och förlorade 650.000 man (alla döda) och ett par millioner sårade mest i skyttegravar, igen. Man hade inte räknat med österrikiskt motstånd och artilleri. Resultatet blev att Mussolini, en media journalist, kunde bli diktator i Italien 1922, m.h.a. sina terroristkollegor betalade av de hemliga krafterna*. Naturligtvis med stöd av alla andra media här och var.

Tyskland vann sedan över Ryssland redan 1917, där tsaren abdikerade i april, en rysk, provisorisk regering styrde ett tag men glömde att sluta fred med Tyskland, anarki uppstod, alla ryssar var berusade som svenskar hela sommaren, den provisoriska, rysk regeringen flydde och ett rent gangstergäng (Lenin/Stalin) betalt av Tyskland tog över makten på en timme i den s.k. Oktoberrevolutionen 1917, och m.h.a. röd terror (t.o.m. 1992) slöt en populär fred med Tyskland mars 1918. Men när tyska kejsaren abdikerade i november 1918 blev det fredsfördraget ogiltigt och kriget mellan republiken Tyskland och Ryssland/Lenin fortsatte, dvs västmakterna attackerade Ryssland för att störta Lenin. I Turkiet passade turkarna på att utrota 1.5 millioner kristna armenier - 1900-talets första folkmord, som inte uppmärksammades särskilt i, t.ex. media.

Det hela verkar 2018 otroligt korkat men så bara var det då. Historieforskare tycker inte det var korkat. De tycker si och så, men inte att KRIG är korkat. Som jag. De politiska ledarna 1914-1919 var inkompetenta. Om det är mycket bättre nu 2018, är värt att diskutera. Men inte i media. Media är alltid politiskt korrekta och hjälper de makthavande och deras KRIG. I sina gyllene salonger.

Kina deltog ej i första världskriget. I Kina pågick inbördeskrig 1911-1949. USA stödde krigsherren Chiang Kai Shek i söder, Japan stödde en annan krigsherre Chiang och vitryssar i nordost och Sovjetunitionen stödde Mao Tse Tung tills den senare tog makten i Kina och ingen brydde sig egentligen att 100 000-tals kineser dog med jämna mellanrum.

Japan var med i första världskriget och besegrade ärorikt på två månader Tyskland i dess lilla koloni i Kina 1914! Som belöning fick Japan 1919 ta hand om de tyska kolonierna i Stilla havet.

Naturligtvis blev det FRED i Europa 1919, dvs man slutade att skjuta i väst och söder medan man fortsatte att kriga i östra Europa flera år. Lenin/Stalin flyttade Rysslands huvudstad till Moskva 1918 och förklarade att man skulle införa ett nytt ekonomiskt system - kommunism. De tidigare allierade, USA, England, Frankrike, Japan, m.fl. och f.d. fienden Tyskland konstaterade att Lenins kommunism var ett hot mot världsfreden, Lenins "röda" Ryssland skulle blockeras och de beslöt att anfalla, dvs stödja diverse "vita" arméer som skulle störta de "röda" bolsjevikerna i ett inbördeskrig. USA/Japan anföll öster i Sibirien, England i norr, Murmansk och Arkangelsk, och söder, Krim, Tyskland i väst, Finland, Baltikum och Ukraina, och Frankrike litet härs och tvärs. Det tog slut cirka 1921/2 med seger för "röda" Moskva och Sovjetunionen. Stackars Ryssland hade varit i krig mer än 8 år och var totalt ruinerat.

Nya länder skapades som Polen och Tjeckoslovakien och de baltiska staterna, bl.a., som alla snart blev diktaturer, som Tyskland och Sovjetunionen sedan skulle lägga beslag på. Nya gränser skapades kors och tvärs utan större eftertanke! Mellersta Östern delades i en fransk norddel (Syrien/Libanon) och en engelsk syddel (Palestina, Jordanien, Irak), där det krigas fortfarande 2018.

De inkompetenta vinnarna England, Frankrike (och Italien, Japan, m.fl.) och USA (som ju hoppat in 1917 på slutet) beslöt vidare att tyska kejsaren hade startat första världskriget (han var ju rikast men dummast) och att Tyskland skulle betala skadestånd. Men tyske kejsaren hade abdikerat och bodde då lyxigt i Holland och hade bara egna guldpengar och ny hustru. Vinnarna, bortsett från de hemliga krafterna*, verkligen visade att de inte fattat ett dugg. De hade ju vunnit! Skulle de ha skadestånd också? USA var naturligtvis den verkliga vinnaren. USA och dess banker hade verkligen tjänat storkovan när världen krigade. Det var ingen hemlighet.

De hemliga krafterna* var smarta. De hade med stor sannolikt finansierat "röda" Lenin/Stalin, som lätt tog över Ryssland 1917/22, och beslöt nu att finansiera liknande, "bruna" personer i Tyskland ... Hitler & Co, som till slut tog makten där 1933. Skall man tjäna pengar, gäller det att kontrollera makthavare av olika kulörer överallt. Kostar litet men betalar sig bra.

Tysklands krigsmakt begränsades (som Japans efter andra världskriget) men istället för att satsa på fredlig utveckling slöt Tyskland ett hemligt avtal med sina nya vänner i Sovjetunionen om att utveckla sin militära kapacitet där, vilket även gynnade Sovjetunionen och dess ledare Stalin.

Sedan startade det glada tjugo-talet med sina droger, så man kunde ladda upp för nästa katastrof och glömma den tidigare. Något skadestånd betalades aldrig.

 

Under första världskriget sköt och bombade soldater på varandra på ärans fält - vad det nu skulle tjäna till? Civila lämnades mest i fred om de inte råkade vara i vägen. Det blev litet annorlunda i andra världskriget.

 

2. Tiden före andra världskriget

(Sammanfattning - på 20-talet tog diktatorer över makten i många länder och på 30-talet rustade man för nästa krig, där hela länder och folk skulle förintas. Inget land protesterade mot dessa uttalade olagligheter - till nästa kapitel)

Det är ju också 79 år sedan andra världskriget bröt ut. Här följer min version av andra världskriget som knappast lärs ut i skolorna heller:

Hitler och Stalin (den ryske terroristen nämnd ovan) beslöt att anfalla Polen 1939 i ett försök att erövra en stor del av världen eller jordbruk i öst för Hitlers del.

Hitlers plan var helt enkelt att utrota alla slaver i öst, bränna ner alla ryska och polska städer och dela ut erövrad mark till tyska nybyggare/jordbrukare/potatisodlare.

1945 slutade det spektaklet med pannkaka och minst 50 millioner döda - en majoritet civila. Hur i hela friden namn kunde två vansinniga terrorister Hitler och Stalin göra det?

Vem var denna Hitler?

Det har skrivits 100-tals biografier och alla har olika bedömningar vem Hitler verkligen var och blev. Det mesta är påhitt att stödja myter om Hitler av olika slag. Min uppfattning är, inte bara att Hitler var sinnesjuk, utan även var inkompetent och helt enkelt utnyttjades av andra, inkl. de hemliga krafterna*. Det var teater med Hitler på scenen och media som applåderade. Lätt att ordna när man kontrollerar media! En variant är att Hitler var kusin (sic) med alla sina medhjälpare och att det var teater hela tiden.

Hitler var född 20 april 1889 i en småstad i Österrike och ville bli konstnär och måla tavlor men klarade inte proven till konsthögskolan i Wien. Enligt 'historien'.

Hitler var bra på husfasader men klarade inte måla människor, träd och blommor i sin fantasivärld. Han jobbade i alla fall i konstsvängen i Wien; han lät sälja egenproducerade verk (Hötorgskonst med fasader), t.o.m., 1913, då han flyttade till München efter en tid i England för att slippa österrikisk militärtjänst.

Hitler hade ingen familj, inget riktigt jobb och inga vänner att tala om. Naturligtvis hade han föräldrar, far- och morföräldrar, syskon, och syskonbarn men nämndes det fick Hitler sjukliga, koleriska raserianfall. Hitlers pappa var född utom äktenskapet men jobbade upp sig - mamman gifte sig många år senare och mannen adopterade barnet. Hitler var orolig att hans riktiga farfar kanske hade tjeckiskt, slaviskt eller judiskt ursprung. Hitlers pappa Alois hade senare i tredje äktenskapet gift sig med en syssling - Hitlers mamma - vars mamma - Hitlers mormor - kanske också hade tjeckiskt, slaviskt eller judiskt ursprung. Hitler var redan som ung lätt störd av omgivningen och ville inte avvika. I Hitlertyskland 1935 skulle det vara ordning, rasrent och reda i släktleden.

Hitler blev frivillig i tyska armén när första världskriget bröt ut. Inte som kanonmat i skitiga skyttegravar vid västfronten (se ovan) utan som rapportör - kurir - med korprals grad som sprang med meddelanden morgon och kväll mellan staben och fronten, mm. Han var ingen ledare.

Hitler fick medaljer eller järnkors två gånger av sina chefer för insatserna 1914-1918 men tillbringade sin fritid med att sova, spela teater och läsa tidningar och tyska klassiker som Marx, Schopenhauer, Nietzsche och Hegel och försöka utbilda sig. Han upptäckte att man kunde kriga hur som helst, dvs andra fick skjuta, utan att någon brydde sig.

Hitler fick jobb (!) att hjälpa till att avskeda tyska armén 1919 när kriget tog slut. Enligt fredsfördraget skulle Tysklands armé begränsas till 100.000 man.

Hitler passade på att bilda sin egen privata armé, SA, som kunde skrämma och terrorisera motståndarna.

Det hela är totalt osannolikt. Hitler var ju en nolla. Hur kunde han göra det?

Hitler upptäckte samtidigt att han lärt sig en del under första världskriget som han ville meddela vidare.

Det hela är naturligtvis fullkomligt osannolikt. Hitler var ju som sagt en miltär nolla utan utbildning, pengar, familj och förmåga att göra ett skvatt själv. Nu blev han populär folktalare!

Otroligt! Tänk vad historiker och politiker hittade på, skapade cirka 1920.

Hitler komponerade, enligt uppgifter, sina egna tal som var minst sagt förvirrade. Det var alltid improvisation kring samma tema. Det tyska och korpralhitlerska nederlaget november 1918 var inte Hitlers eller tyska eller franska patrioters (eller kejsarens?) fel utan andras; bankirers, borgares, judars, kommunisters, kapitalisters, etc. Kommunisterna hade fått <3% av rösterna i tyska valet efter kriget och judarna var 530.000 av tyska befolkningens 70-80 millioner 1935 och de flesta judar var goda borgare och patrioter. Tyska judiska kommunister kunde inte vara så många. Hitler och hans åhörare var emellertid själva offer för dessa otäcka krafter. För att lösa alla problem, enligt Hitler, måste det bli bättre ordning i Tyskland, alla judar måste bort ur Tyskland - det var ännu inte tal om folkmord! - och nya tyska jordbruk ordnas borta i öster, där den slaviska, ryska befolkningen skulle jagas bort - utrotas - och alla deras städer brännas ner! Alla tyskar som ville odla potatis skulle få gratis mark borta i öster!

Bla, bla, bla.

Det var hela programmet, dvs lösningen på alla problem! Hur det skulle ske i praktiken meddelades ej. Talaren blev känd vid flera möten 1920 och 1921.

Hitler började alltid tala lugnt för att sluta skrikande helt hysteriskt. Succé. Vilken show! Senare kunde Hitler hålla 60 uppvisningar per månad (middag och kväll) inför fulla hus som en pop-stjärna. Lyssnarna kände igen sig. De var alla oskyldiga offer för onda krafter och många fattiga drömde bli nybyggare, jordbrukare och potatisodlare i öster, mha Hitler s galna idéer.

Hitler förbättrade sin talarförmåga och sina improvisationer, hjälpt, naturligtvis, dels av en alkoholiserad teaterdirektör i München och dels av de hemliga krafterna* med mycket pengar, så han blev rik och lärde sig att manipulera åhörarna med sin talar- och skådespelarkonst. Det hela var ju bara teater. Nu tillhörde han och hans vänner en nyupptäckt människoras - arierna - vita nordeuropéer - som var bättre än eller över alla andra folk och vars uppgift var att röja upp den tyska röran efter nederlaget i världskriget och skapa ordning. Alla tyska tidigare offer skulle få det bra igen. Propagandan var effektiv!

Hitler blev rabiat antisemit av östeuropeisk eller rysk-ukrainsk sort 1918 av rent politiska karriärs-orsaker. Dessförinnan, i Wien, brydde han sig inte om judar. Men han blev även anti andra utlänningar, dvs, slaverna, vita nordeuropéer i Polen och Ryssland. De mystiska arierna ... som Hitler, tyskarna (och svenskarna) var en del av var toppen. Det hela verkar 2018 helt otroligt. Hur kunde folk tro på den smörjan? Vem hade någonsin hört talas om en vithyad, blond, blåögd arisk människoras? Jo, vetenskapsmän, läkare och akademiker av alla slag. Arier själva!

Hitler gillade (ariska!) engelsmän, amerikaner och turkar. Kolonialmakten Storbritanniens ariska soldater var ju bra på att skjuta indier och afrikaner i kolonierna sedan mer än 100 år tillbaka och USAs ariska armé och invandrare och nybyggare hade ju i stort sett utrotat alla indianer i Förenta Staterna under 1800-talet - vilda Västern - för att bereda plats för vita engländare och tyskar (och ryssar och polacker) ... och andra i den erövrade amerikanska västern. Turkarnas osmanska rike hade erövrat stora delar av mellanöstern och norra Afrika, hållit araberna där under kontroll och utrotat många kristna armenier, etc.

Hitler tänkte göra samma sak öster om Tyskland. Erövra hela Ryssland till Stilla Havet och utrota (!) all slaver, ryssar och judar som råkade vara i vägen. Sedan var Tyskland/stackars Hitler likställd med rika Amerika och Storbritannien. Den ariska rasen hade vunnit. OK, det fanns gula mongoler, kineser och japaner också men så långt tänkte inte Hitler.

Hitler och hans kumpaner bildade ett nazistparti och trodde att de vara starka nog att ta makten först i Bayern (och sedan Berlin) redan 1923 i en kupp, mha privatarmén SA (och finansierad av de hemliga krafterna*), men det misslyckades och de hamnade i finkan istället och dömdes för landsförräderi till fem år straffarbete. Där, i finkan, förbättrade Hitler, bara 34 år gammal, sin självbiografi (!) och dikterade sitt politiska program - Min kamp - för sin privatsekreterare RH! Dikterade? Hitler talade och talade mest om sig själv och RH stenograferade ner ordbajset. Och sedan fick andra medhjälpare renskriva smörjan. Hitler kunde nämligen knappast skriva själv. Min kamp finns i tysk, bästsäljande, kommenterad nyutgåva 2016 med Hitler som författare. Jag har bara läst den svenska varianten tryckt på 30-talet. Det hela verkar rena Hollywood.

Hitlers budskap var ytterst enkelt - (1) ordning och reda, (2) alla judar ut ur Tyskland, (3) mera mark i öst för arierna (tyskarna), dvs erövra Ryssland och (4) överlämna all makt till LEDAREN, dvs Hitler, och allt går bra. Och ... är ni inte nöjda med LEDAREN är det ju bara att välja en annan (om ni vågar). Enkelt, eller hur? Och få personer protesterade mot olagligheterna.

Hitler släpptes mirakulöst snabbt ur fängelset efter fem (!) månader och fortsatte i demokratisk stil understödd av media med uselt resultat. Men hast du mir gesehen. Hitler med sitt enkla program och massor av improviserade, hysteriska tal för folkmassor över hela Tyskland, fick en drös röster i de fria valen efter 1930. En bankkrasch skapad av de hemliga krafterna* med mycket pengar ägde lägligt rum och skapade massarbetslöshet och drogmissbruk. Och genom att spela ut kommunister, socialister, arbetare, borgare, bönder, arbetslösa, alkoholiker och adel mot varandra i valen blev den inkompetenta Hitler tysk rikskansler (statsminister) januari 1933 - i demokratisk ordning. Att Hitler var en galning, tokstolle eller skådespelare var klart från starten. I alla fall enligt min bedömning. Men enligt historieskrivarna gick allt ordentligt till.

Hitlers första beslut var att bränna ner riksdagshuset (jfr WTC i NY 911 2001) och skylla det på kommunisterna och spärra in 200.000 politiska motståndare av alla kulörer utan process i nyskapade koncentrationsläger och avskeda alla judiska ämbetsmän och alla, cirka 1.600 judiska universitetslärare och införa undantagslagar, där enbart Hitler kunde bestämma i all framtid. Ren civil, kriminell terrorism alltså - utan allmänt dödande. Det kom senare. All rättssäkerhet avskaffades. Istället för att säga god dag måste man säga Heil Hitler och vifta med armen! Det har antytts att det var anhängare av Hitler som startade branden för att hjälpa Hitler, som inte visste om det. Ett annat beslut var att släppa Pervitin fritt! Det var en tysk syntetisk drog (benzedrin) som gjorde folk glada och att de slutade tänka.

Hitler blev diktator redan 1933. England, Frankrike och USA reagerade inte särskilt. De tyckte Hitler var en dummerjöns. Året därpå lät Hitler mörda 160 kompetenta personer i egna och militära led med avvikande uppfattning för underlätta fortsatt diktatur och terrorism. Hitler hittade på att en statskupp var på gång som han slog ner. President von Hindenburg dog 1934 och Hitler tog över hans jobb också.

Hitler bestämde sedan allt själv i rent kriminell terrorstil och hade bara tre, helt osannolika medarbetare (kusiner?) eller gangsters som han litade på:

Heinrich Himmler, HH, en bayersk borgare, fick ta hand om terrorn eller säkerheten, dvs mörda motståndare, avliva handikappade och sjuka och förbättra arisk renrasighet med hjälp av Hitlers andra privatarmé, SS, medan han knullade sin sekreterare!

Hermann Göring, HG, en borgerlig tjockis och flyghjälte med stulen konst som hobby och gift med en svenska som dog, fick sätta igång militär upprustning och sköta flygvapnet och knulla upp en ny tysk skådis och ...

Joseph Goebbels, JG, en intellektuell, halt sparris och nyttig idiot - JG trodde faktiskt allt vad Hitler sa - tog hand om media, dvs propaganda i tal (radio), bild (film + svenska filmstjärnor som Zarah Leander och Kristina Söderbaum) och skrift att Hitler var bäst att hjälpa alla tyska offer, pga första världskriget och att nu gällde det att skapa ett helt nytt 1 000-årigt rike där alla tyskar var lyckliga, JG kunde knulla en tjeckisk skådis, bla, bla, bla. Litet Clinton i Vita Huset kring 1990.

Hitler hade 1933-1934 rensat bort allt motstånd i landet och tillsatt 100.000-tals opportunister, ligister, huliganer, gangsters, samvetslösa lycksökare och jasägare i alla tyska myndigheter. Samtidigt satsade Hitler allt på militär, hemlig upprustning. Nerlagda fabriker blev hemliga vapensmedjor överallt där folk fick jobb till slavlöner. Eftersom det inte fanns någon krigsmakt att tala om startade man från noll. För att undvika första världskrigets skyttegravar bestämde man att nästa krig skulle vara rörligt med pansartankdivisioner på marken och jakt- och bombplansflottor i luften. En helt ny tysk krigsmakt skulle skapas på fem år att krossa Ryssland! Tyska folket var skrämt till tystnad av Hitlers terror ... och manipulationer även om många tyskar var fanatiska nazister och älskade envåldshärskaren Hitler. De flesta hängde med för att undvika bråk och för att det var trevligt att vara en i gänget. Bara arbetslösheten minskade 1935-1938 som lönerna, vilket räddade ekonomin. Det var inte lätt att opponera sig vid denna tid. De flesta resignerade 1935-1937 - de goda åren. Det var ju sämre 1934! Men man skall aldrig ge upp! Det fanns ingen regering, konstitution eller lagar i Tyskland efter 1933. Det var diktatur, censur och polisstat. Litet USA efter 911 2001 på sätt och vis! Enklast att nicka med!

Hitler bestämde alltså allt själv i sitt nybyggda palats i Berlin. När han var där. Oftare var han i sitt andra nybyggda palats på en bergstopp i tyska alperna. Men han bestämde inte mycket. Han var ju totalt okunnig om det mesta. Så han lät diverse trogna opportunister bestämma detaljerna. Om något gick fel var det ju lätt att skylla på dem efteråt. Det kunde ju bara sluta med pannkaka 1945. Lyssnar man inte till riktiga rådgivare eller kritiker blir det pannkaka. Hitler är ett bra exempel!

Med jämna mellanrum höll Hitler sina improviserade tal för att egga sina beundrare. Talen slutade alltid koleriskt hysteriska ... som beundrarna. Att Hitler var sjukt galen och rent kriminell borde vara ha varit klart, men det tyckte man inte då.

Ovan lär man inte i Sveriges skolor.

Ansvariga politker och statsmän i utlandet fattade inte mycket heller eller brydde sig inte. De var nog påverkade eller betalade av hemliga kapitalstarka krafter* de med eller, t.o.m., gillade galningen Hitler. Man hade ju annars kunnat uppmuntra Hitler att satsa på fredlig utveckling istället. Tyskar är ju mycket bra på att bygga bilar, leksaker, blanda kemikalier och uppfinna mediciner, mm, mm. Varför jaga bort 100.000-tals snälla, judiska tyskar och slåss, igen? Man hade ju redan lärt sig 1914-1918 att det bara ledde till ruin. Men det hade man inte. Tyvärr.

Vad tänkte de ansvariga (sic) egentligen? Tänkte de?

Naturligtvis inte - de var bara opportunistiska lycksökare om de inte var inkompetenta idioter.

Hitler var en snygg, intelligent, totalt outbildad, ohyfsad, okunnig, lyxälskande autodidakt, icke-rökare, nykterist, djurvän och vegetarian som gillade att knulla unga flickor men kompetent var han inte. Köra bil kunde han inte heller, han motionerade aldrig och var inte sportintresserad. Han kunde varken engelska eller franska. Han hade lärt sig det mesta i konstsvängen. Han hade aldrig ett yrke eller riktigt arbete eller några riktiga vänner och hans familj fick ej nämnas. Hans enda fredliga intresse, förutom att lyssna på Wagner, var arkitektur eller fasader och småprata med gamla tanter och underställd personal inkl. sina söta sekreterare och leva lyxliv. Resten var skådespel! (jämför 911) Han sov sent på morgonen sedan tonåren, var sällan på ett kontor, gav sina instruktioner muntligt, undvek diskussioner och intervjuer och lät sig behandlas som den stjärna han blivit. Som statsman var han totalt inkompetent! Enligt min mening 2018 var han en tråkig nolla. 1937 organiserade Hitler en konstuställning i Berlin av 700 verk av modern konst som Hitler ansåg vedervärdig. Liknande konst bara brändes medan fyra konsthandlare fick i uppdrag att sälja resten. Hitler hade en massa fanatiska, kriminella medhjälpare för all sorts märkliga uppdrag!

Hitler drömde om att bygga om hela Berlin till ett monument över sig själv. En 1,5 kilometer lång allé skulle leda upp till en jättelik byggnad 10 gånger större än Peterskyrkan i Rom och där i mitten under kupolen skulle Hitlers grav en gång vara. Till detta mausoleum - modellen finns! - i världens huvudstad Germania skulle framtida arier pilgrimsvandra och beundra Hitler. Det var Hitlers stora dröm och mål. Det var därför han startade alla blixtangreppskrig senare i öst, nord, väst, öst igen och söder. Det hela verkar ju 2018 inte riktigt klokt. En ensam, inkompetent galning bestämde allt, ingen diskussion var möjlig och de flesta bara lydde Hitler. Men folk verkar gilla att lyda även 2018.

Hitler blev tillfrågad 1934 om när tänkte genomföra sitt politiska program med jude- och slavutrotning och nya, tyska jordbruk och angreppskrig i öst och utrota alla slaver där. Svar nu genast! Se hur vi rustar militärt med ny teknik! Men ingen reagerade. Otroligt. Och ingen frågade hur programmet skulle genomföras. Svaret KRIG diskuterades ej i detalj.

Hitler hade många sympatisörer i väst. De gillade den tyska ordningen utan kriminalitet och kommunism ... och utan demokrati och ville ha samma system hos sig.

Hitler inkorporerade sitt hemland Österrike 1938 och Tjeckoslovakien 1939 i Tyskland för att vidga sin bas, efter diverse förhandlingar. Metoden var enkel. Förhandlingar med England och Frankrike som bara nickade med. Det var ju inget att bråka om! Ett stort tyskt Rike med Österrike och Sudetenland (och Tjeckoslovakien). De var ju inga riktiga tyskar även om de talade tyska! Hitler förhandlade ensam med sina engelska och franska motparter. De hade ju bara kunnat säga no, non och nej via tolken, begärt folkomröstningar, mm, vilket säkert hade knäckt galningen Hitler som alltid visste bäst, inte kunde utländska språk och inte tålde att motsägas. Men sedan utfördes femtekolonnarbete av fanatiska medarbetare och militär attack utan större motstånd och som avslutning civil terror under ett par månader, då politiska motståndare och judar arresterades, mördades, rånades, utvisades, etc. Och propaganda!

Media meddelade att österrikarna mottog Hitler som befriare 1938, när maximalt en fjärdedel kanske tyckte så. Civil terror tystade folket.

Hade England och Frankrike å andra sidan nekat Hitler att få Sudetenland november 1938 i förhandlingar i München och, hade Hitler beordrat militär attack då, hade nog tyska generaler vägrat lyda order och hade nog arresterat Hitler. Tyska generaler hade informellt antytt detta. Då hade kanske inget andra världskrig ägt rum. Tyvärr skedde inte det.

Hitler meddelade för 511e gången officiellt att han även ville ha Polen, Vitryssland och Ukraina och deras jordbruksland och det kunde ju (?) inte England/Storbritannien, Frankrike och USA/Amerika bråka om. Polen var ju en ynklig diktatur och Vitryssland och Ukraina kommunistiska diktaturer under despoten Stalin där de flesta småbönder, s.k. kulaker, redan mördats, utrotats eller fördrivits av Stalin 1931/2 - fem millioner ukrainare och två, tre millioner andra ryssar och kazaker svalt ihjäl 1932/3 - ett andra folkmord under 1900-talet - och ersatts av inflyttade ryssar och georgier i kollektivjordbruk där ingen jobbade. Hitler trodde att han kunde starta angrepps- och utrotnings-KRIG utan att någon reagerade. Och det stämde! Fast Stalin var informerad redan 1925 och rustade militärt sedan 1926.

Men Frankrike och Storbritannien ingick ett försvarsavtal med Polen och hoppades att det skulle stoppa Hitler.

Hitler tog makten 1933 och då fanns cirka 530.000 judar i Tyskland och många hade slagits för Tyskland i första världskriget. De tyska judarna var vita nordeuropéer som bott i Polen och Ryssland i över 1.000 år och i Tyskland mer än 500 år men hävdade att de härstammade från ett av gud utvalt folk som 1600-1200 f.Kr. varit förslavat i Egypten under 400 år men sedan utvandrat därifrån. Det fanns också arabiska och afrikanska judar, men de bodde i Afrika och Mellersta Östern. Folk flyttade faktiskt runt innan Hitler kom till makten och hittade på religioner. Sverige består ju mest av invandrare från söder, Engelbrekts gruvarbetande pappa, t.ex.

1939 hade cirka 360.000 tyska judar lämnat Tyskland, pga Hitlers förföljelser, rättsosäkerhet och terror. De flesta var borgerliga och välutbildade. När Österrike och Tjeckoslovakien blev del av eller protektorat under Tyskland ökade dock antalet judar i Tyskland även om det fortfarande gick att emigrera, t.o.m oktober 1941. Officiellt skulle alla judar skickas till Madagaskar. Utrotning var inte på tal. Än.

 

3. Andra världskriget 1939-1941 - blixtkrigen

(Sammanfattning - Hitler och Stalin startade tillsammans andra världskriget september 1939 medan England och Frankrike tittade på och sedan anföll Hitler Stalin i juni 1941 - till nästa kapitel)

Nu var det dags att sätta igång andra världskriget 1939 och ruinera Europa för andra gången sedan 1914.

Någon tysk folkomröstning om KRIG eller inte var det naturligtvis inte tal om. De stackars tyskarna leddes ju av en galen diktator.

Först behövdes emellertid ett, s.k. vänskaps/handels/nonaggressionsavtal i augusti med terroristen och despoten Stalins Sovjetunionen, där Stalin, en rätt kompetent, georgisk, f.d. bankrånare och massmördare som 1924 hade tagit över Lenins kommunistiska parti och maktapparat, upprustat sedan 1928 och rensat ut allt internt motstånd (dvs mördat dem) - precis som Hitler - och de flesta av hans tidigare medbrottslingar, t.o.m. 1938, beslutat att förstaliga jordbruket 1930 och tvångsomplacera folk som inte passade in till västra Sibirien 1933 vilket ledde till att fem millioner ukrainare, två millioner kazaker och en million ryssar dog av svält och elände - Europas andra folkmord under 1900-talet - och mördat en million människor 1928-1938 och satt lika många i arbetsläger för att med start 1943 eller 1944 själv hjälpa världens proletärer (fattiglappar!) att ta över först Europa/Tyskland och sedan resten av världen med en armé med 15 millioner soldater, 10.000 tals pansartanks, kanoner och krigsflygplan. Den planen var naturligtvis hemlig.

Stalin skrev senare även under ett femårigt vänskapsavtal med Japan den 13 april 1941 efter diverse smärre gräns bråk 1935/7 och två rejäla småkrig 1938/9 i Sibirien, där Japan hade slagits tillbaka. Stalins spioner i Japan meddelade att Japan hade planer att 1942 istället attackera söderut, dvs ej attackera Sovjetunionen. Avtalet innehöll regler för fredlig handel, fiske, mm.

Vänskapsavtal var vanliga på 30-talet. De betydde inte ett skvatt.

Stalin var precis som Hitler ett offer för onda krafter, i sitt fall kapitalister, bankirer och borgare, som nästan utrotas 1917/22 i ett blodigt inbördeskrig i Ryssland - fler skulle utrotas senare - för först skulle Sovjetunionen bli kommunistiskt eller marxistiskt eller socialistiskt, mha proletär diktatur baserad på vetenskaplig marxism-leninism.

Stalin hade alltså en liknande, galen plan som Hitlers fast den var hemlig 1939 (och även 2018?). För att hålla planen hemlig 1928 - 1953 hade Stalin en säkerhetspolis som terroriserade och mördade den proletära befolkningen som ansågs bestå av spioner, folkfiender och sabotörer. Det lärs ej ut i svenska skolor!

Även Stalin hade sympatisörer i väst. De trodde han var världsfredens och alla arbetares vän och glömde att han var en rent kriminell mördare som 1) utrotat millioner ryska borgare 1917/19, 2) dödat millioner vanliga ryssar under inbördeskriget 1919/22, 3) svält ihjäl millioner ryska och ukrainska småbönder 1930/33, 4) arresterat och mördat millioner politiska motståndare 1924/39, 5) offrat millioner sovjetsoldater när Hitler anföll 1941, etc. Folks liv tillhörde Stalin som kunde döda vem som helst när och hur som helst. Det imponerade på folk. Vissa historiker försöker beskriva Stalin som en snäll farbror - uncle Joe - men missar att han är historiens största massmördare alla kategorier beskrivet av, t.ex. Nikita Khrushchev 1956 som borde veta.

Alltså, Hitler hade augusti 1939 bara beslutat att attackera Polen ... eller snarare ödelägga Polen totalt för att sedan utrota alla slaver och ryssar österut. Och enklast var ju att Sovjetunionen och Stalin var med på noterna. Hitler sände därför ett personligt meddelande till Stalin den 20 augusti 1939 att det tyska blixtkriget i Polen följande vecka inte var riktat mot Sovjetunionen vilket skulle bekräftas i ett vänskapsavtal. Stalin höll med. Natten den 23/24 augusti var vänskapsavtalet signerat i Moskva!

Hitler-Stalins vänskapsavtal stadgade, hemligt förstås, att Hitlers armé och flygvapen kunde förinta västra Polen 1939 och dess befolkning - vad det nu skulle tjäna till? - medan Stalin kunde ockupera östra Polen 1939 och dess invånare + hela Baltikum och Finland (ryska områden före 1919) i ren terrorstil litet senare - vilket skulle hjälpa Hitler i slutet.

Historiker 2018 anger inte att det var två gangstergäng ledda av maktfullkomliga diktatorer som skrev under 'avtalet' eller vad man kan kalla det. 'Avtal' görs ju mellan olika parter under lagliga former. Här var inget lagligt. Det var bara två banditer som kom överens om att råna och mörda en granne (Polen), men det kan historiker inte säga. Stalin satt vid makten sedan 1924 och hade mördat i stort sett all rysk opposition sedan 1928 och var oersättlig. Hitler satt vid makten sedan 1933 och hade mördat i stort sett all tysk opposition sedan 1934 och var även han oersättlig. Alla demokratiska system med en konstitution hur makt skall utövas hade 1939 eliminerats i Sovjetunionen och Tyskland sedan länge. Och historiker anger att dessa gangstergäng skrev 'avtal'!

Hitler och Stalin satte sedan igång andra världsKRIGet tillsammans. Fast de visste inte att det skulle bli världskrig. Stalin hade ju annars kunnat meddela Polen Hitlers planer och föreslagit att Stalin kunde hjälpa Polen istället!

Stalin gjorde tydligen bedömningen att, när Tyskland attackerade Polen, skulle England och Frankrike (som hade ett försvarsavtal med Polen) förklara KRIG och anfalla Tyskland med resultat att alla tre skulle förblöda och ruineras precis som i första världskriget. Och sedan skulle Stalins kumpaner försöka ta över Polen, Tyskland, Frankrike, England ... och resten av världen.

Stalin var en slug och kompetent diktator. Låt fienderna ta kål på varandra. Han visste också att inkompetente Hitler, efter att ha utplånat Polen, tänkte anfalla och utplåna Sovjetunionen som Hitler meddelade i tal och skrift sedan 1924 och var förberedd på det.

Polen. Blixtkrigsbesegrat av Hitler på tre veckor, september 1939. Allt enligt vänskapsavtalet! De tyska soldaterna attackerade utan tvekan med sina moderna pansartanks och flygplan och de polska försvarade sig med 1800-tals teknik. De senare kunde ju annars ha kapitulerat och meddelat sina vänner i världen att de inte hade något emot Hitler och Stalin som inte kunde diskuteras i lugn och ro och att de inte ville slåss. Men det gjorde de inte. Det blev ett blodbad! Tyska soldater mördade hänsynslöst polska civila. Den polska regeringen övergav sedan landet (via Rumänien) och lämnande fältet öppet för Hitler, Stalin och ... folkmord! Spelet - kriget - måste gå vidare. Hade polska regeringen kapitulerat, stannat kvar ... hade nog inga folkmord skett 1942/5.

I svenska skolor var det bara Hitler som satte igång andra världskriget och att det var tillåtet eller lagligt på något sätt. Stalin och hans planer nämns ej. Man skyller på brist på bevis och tillgång till historiska arkiv, mm, och det faktum att den kompetenta Stalin vann till slut medan Sverige tittade på, eller att Stalin inte attackerade Polen utan bara väntade tills Hitler hade avslutat kriget. Vinnarna skriver ju alltid historien.

Hitlers (och Stalins) metod var densamma med en del nyheter - en snabb, helt olaglig, militär attack - blixtkrig - som tog ett par veckor, civila städer och byar flygbombades för att sprida skräck hos befolkningen, huvudstaden Warsawa brändes ner och sedan ren terror under flera månader då politiska motståndare, polacker och judar eliminerades brutalt. Stalin arresterade, t.ex. 25 000 polska officerar som han senare lät mörda. Vissa begravdes i Katynskogen.

Det var litet 11 september 2001 över det hela. Hitler direkt och Stalin ... i oktober 1939, angav att Polen (!) hade anfallit Tyskland och att han (de) bara försvarade sig. Den polska regeringen flydde och etablerade sig i London. De borde ju ha kapitulerat på plats, men ... . Spelet måste ju gå vidare.

De drogade, tyska soldaterna klarade trycket att kriga i Polen eftersom det gick blixtsnabbt och snart var över så de kunde åka hem över vintern och fira jul, även om många drabbades av typiska stressymtom, pga dåligt samvete, vilket man inte fick ha. Enligt tysk militärlag skulle alla order lydas och utföras. Straffet att vägra lyda var ... döden!

England och Frankrike gillade naturligtvis inte Hitlers och Stalins anfall, de hade ju sitt avtal med Polen, och förklarade därför äntligen formellt KRIG enligt internationella lagar ... men bara mot Hitler.

Det hade Hitler inte räknat med. Men spelet måste gå vidare. Ransonering av mat och förbruksartiklar, förbud att lyssna på utländsk radio infördes i Tyskland. Det blev brist på bränsle att värma husen i städerna, vilket varade till slutet. I oktober 1939 hade Hitler segrat men det blev inga segerparader, o.dyl. En majoritet av tyska befolkningen var inte glada men lurades att tro att det var Polen som anfallit och att det gällde att bita ihop tänderna och kämpa på. Klagade man kunde man bli arresterad och finkad. Stalin passade på - helt olagligt förstås - att anfalla Finland litet senare 1939 och ockuperade Estland, Lettland och Litauen 1940. Sverige hjälpte Finland militärt, när Stalin attackerade.

Men England och Frankrike anföll inte Tyskland. Det gällde tydligen att spara på krutet! Under åtta månader bara väntade man medan Polen och Finland förblödde. Man sände amatörmässigt ut fredstrevare eller träffades hemligt i Holland, Schweiz, Vatikanstaten och Sverige. Eller jagade man tyska krigsfartyg i Sydatlanten som om det vore något. Stalins försök att erövra Finland misslyckades men Finland förlorade 10% av sitt territorium inkl. rika Karelen vid ett fredsavslut mars 1940. Finland borde ju genast ha kapitulerat tidigare december 1939 och förhandlat i lugn och ro, men det hände ej. Nationernas Förbund förklarade Stalin som aggressiv krigare fast ingen brydde sig. Varför England och Frankrike inte förklarade Stalin KRIG som erövrat östra Polen och hela Baltikum och en del av Finland vet vi inte.

Antalet judar och slaver under tyskt herravälde ökade betydligt efter Hitlers ockupation av västra Polen. Östra delen, med en majoritet vit(väst)ryssar och ukrainare(lillryssar), hade ju Stalin fått och judarna där klarade sig. En del av västra Polen blev helt tysk och där skulle bara tyskar få bo. En annan del skulle bli polsk (hm) och till en tredje del skulle alla polska judar deporteras för att senare sändas till Madagaskar (hm, hm). I de flesta polska storstäderna fördrev Hitler befolkningen och inrättade temporära 'ghetton', dvs rena koncentrations- och arbetsläger för polska judar - mitt inne i staden! Polackerna bara flyttades runt och förlorade samtidigt sina ägodelar. Det hela var totalt förvirrat. Bulgarien, Finland, Italien, Japan, Rumänien, Slovakien och Ungern allierade sig därför med galningen Hitler. Finland, Rumänien och Ungern utlovades stora landområden i öster, när Sovjetunionen senare utplånats och befolkningen där svultits ihjäl eller deporterats.

Sju månader senare begärde Hitler att lilla ariska (!) Danmark 9 April 1940 skulle acceptera ockupation av tysk trupp! Efter två timmar gav intelligenta Danmark bara upp utan att protestera eller skjuta ett skott och fick behålla sin kung och regering om man levererade mat och reparerade tyskt krigsmateriel. Ingen brydde sig. Men ett gott resultat var att Danmarks fåtal judar inte blev folkmördade senare. De flesta kunde fly till Sverige när Hitler beslöt att utrota dem. Danmark visste hur man skulle uppföra sig vid aggressiva anfall. Lägg sig ... och försök att diskutera.

Samtidigt kontaktades ariska (!!) Norge av Hitler att acceptera tysk ockupation. Den norske utrikesministerna vägrade diskutera, norsk kung och regering flydde från Oslo, där panik utbröt. Norge hade inte förberett försvar mot tysk aggression. 800 tyska flygplan transporterade 80.000 tyska soldater till Norge under ett par dagar, resterande 10 000 kom med båt! Tyskarna flög över Sverige utan problem. Tanken var att säkra norra flanken och de svenska järnmalmsgruvorna och stålverken. Tog totalt litet längre tid, april, maj, dvs två månader. Det var ett mindre fiasko! Norrmännen gjorde miltärt motstånd! Redan efter ett par dagar bad Hitler neutrala (!) Sverige och SJ att hjälpa till med mark/tågtransporter till Riksgränsen med förnödenheter till de tyska trupperna - ett par tusen man - belägrade och inringade utanför Narvik av tiodubbelt starkare norska och allierade styrkor. Redan den 20 april sändes ett tåg med 34 vagnar och 400 ton mat dit till tyskarna. Det behövdes bara två telefonsamtal. Men Norge kapitulerade inte. Kriget fortsatte två månader uppe i Finnmark! Norge hade inte fattat att England/Frankrike var i krig mot Hitler och att det gällde att vara förberedd mot invasion, t.ex. minera farleder och ordna 24/24, 7/7 kuppberedskap att försvara flygplatser och hamnar ... och sedan ingå vapenvila.

Hitler attackerade därför Norge 90% från luften! Norge hade inget luftvärn. Luftwaffe bombade Norge, medan Sverige tittade på. Ren terror! Sverige hade ju hjälpt Finland militärt under vintern mot Stalin 1940, men nu under våren hjälpte Sverige inte alls Norge mot Hitler. Tyska piloter som nödlandade i Sverige sändes hem till Tyskland igen så de kunde bomba igen!

Den svenske ambassadören Richert i Berlin rapporterade klart och tydligt (men hemligt) till svenska UD och regeringen i Stockholm den 14 april 1940 följande självklarheter:

Hitler eftersträvade ett snart slut på kriget med västmakterna. Han hade icke för avsikt att tillintetgöra vare sig Frankrike eller England utan dessa båda länder skulle få bestå såsom betydande makter. Vad framförallt Hitler önskade vore att hastigt få realisera sin gamla dröm om en aktion mot öster, och han hade för avsikt att dirigera om sina trupper i sådan riktning, så snart han blivit färdig med västmakterna. Han ville nu en gång för alla hävda germanernas ställning gentemot de slaviska flodvågorna, vilka genom tiderna svallat västerut i Europa. I övrigt vore hans patos att, sedan han fått överhanden i det stora kriget, framstå som den vidsynte återuppbyggaren och storsinte fredsfursten.

Att Hitler och svenska ambassadören Richert inte var riktigt kloka framgår ju, men ingen reagerade! OK, det hela var hemligt.

Hitler led sitt första, riktiga, militära nederlag vid Narvik/Norge april-juni 1940. Norska, franska och engelska trupper attackerade nämligen framgångsrikt för att senare dra sig tillbaka till England. Den norska miltära överbefälhavaren stannade kvar och förhandlade vapenvila. Den norska regeringen och kungahuset flydde till England.

Hitler anföll ej Sverige, eftersom Sverige gärna sålde sin järnmalm till Tyskland som ju hade behov av den för sina blixtkrig. Sverige fick köpa (det var byteshandel!) stulet polskt kol i utbytte. HG förklarade det hela för en svensk delegation som inte fattade mycket.

En svensk amiral T fick 16 april träffa Hitler personligen för bättre förståelse som under en timme meddelade att läget var kritiskt, att Hitler hade varit emot att anfalla Danmark och Norge och att det var England som tvingat Hitler att anfalla Polen och utan Hitler skulle Tyskland attackeras och ockuperas av mongolerna och Gustav II Adolf var en stor svensk. De närvarande skrattade hjärtligt och muntert åt galenskaperna. Det antyddes att Hitler inte sovit sedan attacken mot Norge startade. Han hade ont i magen och var orolig.

I början av maj kontaktade Hitler informellt svenska regeringen och krävde att SJ-tåg skulle transportera 400 vagnar tyskt artilleri och ammunition till Riksgränsen från Trelleborg! Läget var ju kritiskt. Tågen skulle förses med Röda Kors symboler och officiellt skulle det gälla mat- och medicintransporter. Vissa vagnar skulle märkas för kontroll att det handlade om just det; svenska kontrollörer skulle sedan bekräfta det ... och glömma de andra vagnarna. Rena bedrägeriet, alltså! Hitler trodde tydligen att Sverige antingen sympatiserade med eller var rädd för honom - Europas ledande diktator. Sverige ignorerade förslaget och ... teg om det. Allmänheten fick inte veta att Hitler var en ren gangster, skojare och bedrägare. Tänk om Hitlers förslag hade diskuterats öppet maj 1940! Enklast hade ju varit att acceptera förslaget och ... sedan stoppa den illegala transporten i Sverige ... med media närvarande. Vad kunde Hitler göra? Attackera Sverige?

Hitler bekräftade att han var sjukt galen, kriminell och inkompetent. Men ingen i Sverige reagerade som vanligt och 8 juli 1940 - när striderna i Norge inställts - godkände neutrala Sverige att Hitler kunde använda SJ:s järnvägar att transportera passagerare (soldater)/gods (mat och bomber)/hästar till och från ockuperade Norge. Tidigare var det hemligt vilket ledde till ryktesspridning. Norrmännen var inte glada men fick skylla sig själva. Varför kunde Sverige inte meddela officiellt sina förehavanden med Hitler förblev obesvarat. Det gick inte att meddela att Hitlers förehavanden i Norge var olagliga, dvs kriminella, omoraliska och ej kunde försvaras. Att låta Hitler transportera mat, läkemedel och hästar till Norge via Sverige var ju faktiskt ett sätt att hjälpa Norge. Annars hade ju Hitler bara stulit samma saker på plats och det hade varit ännu värre för norska befolkningen.

Medan kriget i Norge pågick attackerade sedan Hitler neutrala och rätt ariska Nederländerna och Belgien maj 1940. Rotterdam bombades men inte hamnen utan bostadsområden. Även Frankrike, som man redan var i krig med. Tog totalt sex veckor även om Nederländerna kapitulerade efter tre dagar - regeringen flydde till England. Holländarna hade inte heller fattat att Hitler bara anföll hur som helst. Det var inte bra! Det hade ju varit mycket bättre om holländska regeringen hade stannat på plats och ... kapitulerat ... och diskuterat ... med Hitler. Nu gjorde man inte det och bland förlorarna var litet senare holländska judar som utrotades av Hitler utan större problem. Frankrike besegrades med ny blixtkrigstaktik. 10-15 pansardivisioner körde rätt fram i hög fart och delade Frankrike mitt itu medan flygplan bombade överallt. Idén var tokig, de flesta tyska generaler trodde inte på den men Hitler, vars gossar just dött uppe vid Narvik beslöt att prova den. Och den fungerade.

Frankrike utsåg marskalk Pétain, segerherren från Verdun 1916, som president med obegränsade befogenheter som sedan också fegt kapitulerade och begärde eld upphör ... utan förhandlingar ... efter sex veckor. Man hade ju annars kunnat retirera till franska Algeriets tre franska departement och fortsatt strida därifrån. 100.000 soldater och civila dog. Hade den franska regeringen bara utsett Pétain att stoppa den meningslösa skottlossningen i Frankrike och föreslagit förhandlingar hade historien blivit annorlunda. Hitler förlorade >60 000 soldater i Polen, Norge, Holland, Belgien och Frankrike och för att muntra upp soldaterna fick de roa sig i Holland, Belgien och Frankrike. Det var enkelt. Hitler bestämde nya växelkurser för valutorna, en tysk riksmark blev 10 ggr värdefullare och soldaterna kunde växla till sig franska och belgiska francs och holländska floriner till vrakpris. Soldaterna köpte upp allt som fanns och sände hem till Tyskland där det var feststämning. Det varade ungefär ett år tills nästa krig startade på Balkan och i öst.

Hitler hade i stort sett hela Europa militärt i sin hand och han trodde att han var ett geni med sina blixtkrig som naturligtvis planerats och utförts av hans miltärer och soldater med den nya tekniken. Det hade hittills fungerat ganska bra eftersom krigen var korta utan allvarliga förluster - bara >60.000 döda tyskar.Tanken med det hela var klar; förutom drömmen om det nya Berlin och allén gällde det tysk åkermark i öst ända bort till Stilla havet och utrota eller fördriva hela ryska befolkningen där och bränna ner alla deras stora städer.

Det antyds ej i svenska skolans historieundervisning.

Hitler unnade sig därför litet turism, dvs, ett tre timmars (!) besök i Paris 23 juni och titta på fasader och besökte byggnader som Operan, Sacré Cæur-kyrkan, Panthéon (Napoleons grav) och Invalidepalatset. Klockan sex på morgonen utan att träffa Pétain eller dricka en kopp kaffe! Hitler var inte imponerad. Hans Berlin skulle ha större och bättre monumentala byggnader, snyggare fasader och längre alléer. HG besökte däremot Paris minst 22 gånger för att stjäla konst! Så Paris skulle inte förstöras. Där kunde franska, ariska samarbetspersoner göra affärer med nazisterna medan det glada livet gick vidare nästan som förr. Paris skulle bevaras som ett ställe med bordeller, där tyskar kunde roa sig och knulla billigt. Många fransmän tog tillfället i akt att samarbeta med fienden/ockupanterna för att berika sig istället för att kämpa för frihet, jämlikhet och broderskap, de franska, republikanska grundvärdena.

Hitler hade aldrig förberett en invasion av England! Den var ju militärt omöjlig. Engelska flottan var för stark och Engelska kanalen omöjlig att passera. England var alltså alltid säkert.

Hitler beslöt därför september 1940 att attackera England i luften och flygbombade London, Coventry och andra städer under ett par månader. Det var ett totalt, inkompetent misslyckande med stora, tyska förluster. England lät sig inte besegras och började flygbomba själva, t.o.m. Berlin, men det spelade ingen roll för Hitler som ju ändå skulle bygga nytt. England flygbombade sedan Tyskland under hela kriget med stora, engelska förluster och förlorade minst 50.000 piloter och flygplansbesättningsmän och tusentals bombplan med mediokert resultat under fem år. Bombplanen flög vilse, missade målen, var lätta att skjutas ner av tyska jaktplan som väntade på marken redan vi ankomst och hemfärd. Naturligtvis bombade man civila mål som tyska städer som var lätta att hitta, men militära mål? Det engelska flygvapnets ledning bestod av många inkompetenta aristokrater som inte insåg svårigheterna med att bomba fienden från luften. Och allt var hemligt. Ämnet är fortfarande kontroversiellt 2018! Bidrog engelsk flygbombning till att vinna kriget? Många tror inte det. Priset var för högt.

Men rent logiskt förlorade Hitler hela KRIGet redan nu - sommaren 1940! Tyska Luftwaffe, som engelska RAF, kunde inte bidra med mycket än snygga plan, piloter och uniformer.

Hitler beslöt vidare att starta ubåtsKRIG och att söka svälta ut England genom att ockupera Marocco (under franskt styre!) och stänga vägen till Indien, Sydafrika, Australien och USA men vid ett andra besök i Frankrike i oktober meddelade diktator Franco att tyska trupper ej kunde passera Spanien. Hitler blev rasande. Pétain fick i.a.f. tillfälle att träffa Hitler och lova franskt ekonomiskt samarbete.

Hitler beslöt litet senare att med hjälp av Italien ockupera Nordafrika och Egypten vilket slutade med totalt nederlag 1942.

Sverige med sin järnmalm, Schweiz med sina bankvalv och Portugal och Irland som låg utom räckhåll hade tur och slapp KRIG. Hitlers hantlangare tyckte det var bra att ha några länder där de kunde gömma stulna pengar, mm.

Vad tänkte makthavarna i de olika länderna egentligen? Tänkte de?

Naturligtvis inte - de var bara opportunistiska och inkompetenta lycksökare. Ingen (utom Charlie Chaplin) fattade att Hitler var sjukt galen och lätt att stoppa. Det var ju bara att skratta åt honom.

USA:s kompetenta och smarta president F.D. Roosevelt (FDR) införde emellertid undantagstillstånd i USA maj 1941 så han kunde bestämma allt, t.ex, att England kunde låna och hyra vapen som de ville av USA och att USA:s flotta skulle skydda konvojerna till England och t.o.m. sänka tyska ubåtar. Det innebar i princip att USA förklarat KRIG mot Hitler. Samtidigt beslöt FDR ekonomiska sanktioner mot Japan och förbjöd export av stål och råolja dit. Japan hade tidigare importerat 80% av sina behov från USA. Det innebar i princip att USA förklarat KRIG mot Japan också.

Efter att ha anfallit, besegrat och ockuperat uppstudsiga Jugoslavien och Grekland maj 1941 för att hindra Storbritannien att bomba Tyskland/Rumänien från grekiska flygfält var det äntligen dags för Hitler, m.h.a. sina allierade (Finland, Slovakien, Ungern, Rumänien, Kroatien och Italien) att attackera Stalin 22 juni 1941 (som Napoleon 130 år tidigare) och glömma vänskapsavtalet från augusti 1939 ... och utrota alla slaver och judar och bränna ner hela Ryssland. Målet var klart uttalat! Utrota ryska befolkningen, bränn ner alla städer! Som ej lärs ut i svenska skolor! Attacken var naturligtvis ingen överraskning som antyds av historiker ... och inte heller hur det skulle sluta.

Finland avvaktade ett par dagar men anföll sedan och ockuperade de områden som förlorats 1940 ... och litet mera. Neutrala Sverige hjälpte till och tillät en tysk infanteridivision med sina vapen att passera från Norge till Finland och Ryssland genom Sverige. Svenska frivilliga fick gärna slåss med Finland.

Moskva låg bara 1.100 kilometer bort. Hitler trodde optimistiskt att hans sista blixtkrig skulle vara över på ett par veckor och att man kunde fira jul i ett nerbränt Moskva 1941. Sovjetunionen skulle bara sluta att existera och sedan skulle England - hoppades man - sluta fred och Hitler vara Europas ledare som i lugn och ro kunde svälta ihjäl alla slaver och judar som fanns kvar och bränna ner alla andra städer i öst och dela ut jordbruk till fattiga tyskar.

Hitler bevisade att han och hans gangstergäng var komplett, spritt språngande galna. Det lärs ej i svenska skolor, eftersom Sverige inte fattade det 1941 ... eller 2018.

Hitler trodde att hans pansardivisioner och jaktflygplansskvadroner kunde erövra 50 kilometer fiendeland per dag = 22 dagar till Moskva och att Sovjetunionen, Stalin och deras 150 millioner invånare bara skulle ge upp. Det hade ju fungerat tidigare i Polen och Frankrike.

Hitlers trupper nyttjade emellertid 600 000 hästar och flera hundra tusen bilar av olika slag - en majoritet stulna franska, belgiska och holländska lastbilar - och de kunde ej hänga med i svängen. Blixtkrig? Utrotningskrig! Med hästar och stulna bilar!

Hitler trodde att blixtangreppskriget skulle vara över efter sex, åtta veckor, max tre månader, och att tyska armén skulle vara vid Volga september 1940.

Medan och efter att det målet var nått skulle Hitler, allt enligt sin plan, utrota och svälta ihjäl minst 150 (!) millioner ryssar och judar, resten skulle deporteras till Sibirien och alla sovjetiska storstäder skulle förstöras; Sovjetunionen skulle, som Polen, bara upphöra att existera, etc.

Sedan skulle Hitler dela ut jordbruk till villiga tyskar med start januari 1942 och Finland skulle, t.ex. belönas med ett nerbränt Leningrad och hela ryska nordkusten bort till Ural.

Men där trodde Hitler (och Finland) fel. Det lär man ej i svenska skolor!

Hitler var helt enkelt totalt, felaktigt informerad om läget. Grundlurad av sin egen vansinnespropaganda, inkompetens och egen militära underrättelsetjänst.

Stalin hade nämligen, mha ett par millioner fanatiska kamrater rätt kompetent upprustat i största hemlighet sedan 1928 för den proletära världsrevolutionen 1944/5 eller vad det kunde vara och hade massor av toppmoderna tanks, kanoner, flygplan och gömda, hemliga vapenfabriker öster om Moskva och kring Volga och borta i Sibirien. 1 350 fabriker med milliontals anställda, som tidigare var i västra Ryssland, hade sedan augusti 1939 också flyttats österut. Stalins gangstergäng hade ju skapats >50 år tidigare, dvs de hade mycket mer och längre erfarenhet än inkompetenta Hitler och visste att planera angreppskrig. Stalin visste sedan 1928 att Hitler tänkte anfalla. Det var ju skrivit i Hitlers bok Min Kamp och förkunnat i 100-tals tal.

Stalin hade spioner (nyttiga idioter) i Berlin som meddelat att Hitler tänkte anfalla 22 juni 1941 (eller 15 maj - uppskjutet, pga ockupation av Jugoslavien och Grekland). Stalin och hans tiotusentals närmaste kumpaner hade därför laddat upp med tre millioner soldater vid gränsen mot Tyskland, dvs Moltov/Ribbentrop-linjen i Polen och två millioner i reserv väster om Moskva. Stalin var beredd att offra dessa soldater eftersom han hade lika många i reserv öster om Moskva vid gränsen mot Kina ockuperad av Japan. Och huvuddelen av Sovjetunionens industri hade flyttats undan där kriget skulle äga rum.

Utan tvekan hade den kompetente Stalin & Co läget 100% under kontroll, när Hitler anföll juni 1941 med bara tre millioner soldater och 650 000 allierade inkl. 200.000 finnar och överraskade fem millioner sovjetsoldater. Och då föll 1 000-tals sovjetiska nya kanoner, nya krigsflygplan och nya pansartanks och andra, nya vapen av rätt hygglig kvalitet, stationerade vid gränsen i deras händer.

Det var en komplett överraskning för tokstollen Hitler.

Hitler anade inte att ännu fler sovjetiska soldater, kanoner, flygplan och tanks stod beredda öster om Moskva. Stalin spelade naturligtvis överraskad i sin nya roll som offer för Hitlers attack. Stalins styrkor vid den oklara gränsen i f.d. Polen var dåligt tränade och illa organiserade med sin fina utrustning utan utbildade officerare, dvs i stora enheter som bara kunde attackera för att utrota kapitalister och hjälpa proletärer att göra revolution litet senare. Att retirera var inte att tänka på. Det var förräderi. De blev lätt omringade och det blev blodbad. Stalin förlorade 40.000 soldater per dag i början, Hitler litet färre, men vad spelade det för roll?

Hitler hade inte heller förberett kriget ordentligt med framtida underhåll, transporter mellan front och hemland av ammunition och förnödenheter, mm, mm, dvs logistiken. Det hela var en galen dröm dömd att misslyckas från början.

Man undrar vad de tänkte. Tänkte de?

Ingen tänkte själv egentligen. Alla soldater var hjärntvättade och/eller drogade att lyda och slåss för det två diktatorerna Hitler och Stalin och deras gangstergäng och den sovjetiska eliten som retirerade i lugn och ro och säkrade reträtten. HHs "SäkerhetsStyrkor SS" som, mha lettiska, litauiska, polska, vitryska, ukrainska och rumänska frivilliga antisemiter (och arier) sköt ihjäl cirka 600 000 judar, mest kvinnor, barn och åldringar - ingen elit precis - bakom fronten 1941. Det var allmänt känt i hela Tyskland hösten 1941 ... men ingen brydde sig och amerikanska och svenska media på plats teg. Man undrar vad media är till för! Militärt var det rena idiotin att skjuta civila. De skall ju jobba för ockupanterna ... och sedan dö av svält! Tre millioner sovjetiska soldater omringades och togs till fånga 1941 och fick svälta ihjäl i primitiva läger för de skulle ju i alla fall utplånas. Det var det tredje folkmordet under 1900-talet, vilket rapporterades i, t.ex. engelska media. Folk som fortfarande tänkte själva trodde inte det var sant. Men som sagt - Stalins sovjetiska elit med överblick av läget retirerade i lugn och ro. De visste vad som skulle hända!

Hitlers idé var att omringa stora ryska städer som Leningrad, Moskva, Kiev och Stalingrad, bomba dem medan stadsbefolkningen svälte och dog. Ett första försök var Kiev! Men när staden väl var omringad september 1941 hade inte Luftwaffe bomber nog att förstöra staden. Fiasko.

I oktober/november regnade det där Hitlers trupper härjade, vägarna blev oframkomliga och redan 8 oktober 1941, efter knappt fyra månaders terror, körde Hitler fast utanför Moskva och Leningrad efter att ha förlorat en million man, fast galningen Hitler antydde att det bara vara 160.000. Och döda och sårade kunde inte ersättas med friska soldater. Bara en av tre kunde ersättas!

Det började snöa ... i oktober. Körde fast?

Hitler saknade motoriserade transportmedel för trängtrupperna. De flesta tyska soldaterna fick gå till fots och utrustningen drogs av 600 000 hästar som många frös ihjäl. Efter att ha gått för högvarv >2.000 timmar var de flesta pansartanks och flygplan utslitna och krävde renovering, men Hitler saknade folk och reservdelar för det. Moralen sjönk snabbt. Det var inte roligt längre att utrota befolkningen och bränna ner städer och byar. Vissa tyska soldater ägnade sig åt att våldta flickor och råna civila och det uppmuntrades uppifrån. Andra tyska soldater deserterade.

Hitler beslöt att desertörer o.dyl. skulle skjutas på fläcken! Med rena terrormetoder lyckades Hitler upprätthålla viss ordning i egna led hösten 1941. Men inte vinner man angreppskrig på det viset. Målsättningen var ju att döda, utrota så många som möjligt och bränna ner städerna, så att tyska jordbrukare kunde odla potatis där 1942.

Rysk vinter

 

Hitler och hans inkompetenta militärexperter hade inte planerat ordentligt för militärt motstånd och vädrets makter - hans soldater hade bara tunna kläder för sommarblixtkrig - och visste inte att Stalin rustat militärt sedan 1928 och tiodubblat sin krigsmakt 1941 som skulle bli ännu större 1943 för att starta den proletära världsrevolutionen 1944 eller vad det nu kunde vara?

Hitler bevisade än en gång att han var en inkompetent dummerjöns och mentalsjuk galning.

Skall man vinna KRIG skall man anfalla med tiodubbel styrka. Inte med en styrka mindre än motståndarens.

Hitler gjorde ett sista desperat försök att inta Moskva i november, december, vilket misslyckades totalt. Stalin gick till motattack med trupper, vapen och flygplan tidigare stationerade borta i Sibirien. Stalins spioner/nyttiga idioter i Japan hade meddelat att Japan inte tänkte attackera där. Till sin egen förvåning noterade Stalin att flera millioner unga, 14-20 år gamla, sovjetiska flickor var beredda att slåss vid fronten som bårbärare, sjukvårdare, prickskyttar, piloter, pansartank- och lastbilschaufförer, mm, som svenska lottor. De mobiliserades snabbt, 14-åringarna blev snabbt 16, och bevisade än en gång att Hitler var en inkompetent dummerjöns och galning. vilket nog avgjorde hela kriget. Moralen hos de sovjetiska soldaterna var god. De slogs ju på hemmaplan med korta försörjningsvägar, permissioner och flickor. Hitlers BDM-flickor fick aldrig slåss vid fronten. Det sovjetiska flygvapnet med korta flygvägar kunde lätt massakrera Hitlers trötta trupper utanför Moskva och utslitna vapen från luften. Luftwaffe hade ingen chans.

Hitler beordrade reträtt och avsatte 35 tyska generaler! Allt var bara deras fel. Samtidigt kollapsade den tyska ekonomin. Hitler hade ju bara råd att blixtkriga kort och han fattade inget om ekonomi. Hans trupper skulle leva på vad som fanns på ockuperad mark i Sovjetunionen och det var inte mycket. Hitler kunde bara ge order till sina generaler hur de skulle attackera vid fronterna. Sedan gick han och lade sig och sov några timmar. Det verkar som Hitler glömde att det gällde att utrota befolkningen och bränna ner städerna. Istället beslöt Hitler att utrota alla judar i de områden han kontrollerade! Förintelsen kunde börja! Se nedan.

Lilla Finland hade 1941 tänkt bli stora Finland ... större än Sverige. När sedan angreppskriget stoppats av Stalin i oktober 1941, erbjöd Stalin lilla Finland fred och gamla gränser om Finland sände hem alla tyska soldater i Finland och tillät att Stalin kunde undsätta omringade Leningrads svältande befolkning som Hitler var i färd med att utrota. Men Finland avböjde fred! Tänk så fel det kan bli när man har främmande soldater på besök!

 

4. Hitler/Stalinkriget i Europa blir världskrig - USA hoppar in - Hitler blir nerdrogad och uppmuntrad

(Sammanfattning - sedan attackerade Japan USA december 1941 vad det nu skulle tjäna till - till nästa kapitel)

Japan var på 1930-talet en konstitutionell monarki och demokrati med fri press och fria val à la England. 60 år tidigare hade inflytelserika japaner avsatt den dåvarande makthavaren (en trött krigare) och återinsatt kejsaren som statsöverhuvud och utsett sig själva som en japansk aristokrati och elit av storfurstar (prinsar), hertigar, grevar, baroner, friherrrar och lägre adelsmän, bla, bla. Den japanska riksdagen bestod av ett överhus (första kammare) med dessa aristokrater och ett underhus (andra kammare) för valda, vanliga japaner (män) med inkomst. Riksdagen utsåg den japanska regeringen. På 30-talet kunde alla manliga japaner rösta på och bli invalda i andra kammaren oavsett inkomst och det fanns flera partier att rösta på. Det var demokrati à la Europa. Men militära, ekonomiska och industriella särintressen styrda av den japanska eliten manipulerade lätt det japanska systemet. Man hittade på att kejsaren var en levande (!) gudomlighet (???) som kunde göra vad som helst, att alla andra japaner också var litet gudomliga barn till kejsaren som skulle lyda under alla omständigheter och andra besynnerligheter. Japan hade vunnit 1:a världskriget tillsammans med USA, England och Frankrike och hade en jättelik örlogsflotta 1930 med hangarfartyg, kryssare, jagare, etc. Vad den skulle användas till var ingen hemlighet.

Det var inbördeskrig i Kina på 20-talet och den japanska eliten och dessmilitär/industriintressena stödde i början en kinesisk krigsherre i nordost för att sedan passa på att ockupera Mandsjuriet 1931 och installerade en egen marionettregering där med Kinas f.d. kejsare i toppen. Senare eskalerade det hela och de japanska militära och industriella intressena sökte ockupera Kina söderut 1936, när den japanska demokratin totalt upphörde att fungera 1938. Japan blev ingen diktatur à la Hitler. Istället tog särintressena stödda av militär över och manipulerade allt. Japanska folket hade ingen chans. En hemlig elit styrde hela tiden Japan bakom kulisserna.

USA stödde nationalisterna i Kina ledda av diktatorn Chiang Kai Shek, CKS, som slogs mot Maos kommunister stödda av Stalin. Kriget i Kina utvecklade sig i en enda röra och en enkel lösning var medling och förhandlingar. Japan försökte därför förhandla med USA som stödde Kina att få fred, men passade samtidigt på att formellt förklara USA militärt KRIG 7 december 1941 och attackerade Pearl Harbor, Hawaii, samma dag.

Ganska otroligt! Man undrar verkligen vad som skedde. Vissa anger att USA visste om den japanska attacken i förväg ... och gillade den! Då kunde ju USA själva gå till angrepp!

Det tog ett par dagar kring 7 december 1941 att utvidga Hitlers KRIG till ett riktigt världsKRIG. Det gick undan. Inga betänkligheter! Som vanligt.

Vilka problem existerade mellan Japan och USA som bara kunde lösas med KRIG? USA hade faktiskt tidigare, maj 1941, startat ett ekonomisk KRIG mot Japan (som ockuperat franska Indokina) och kunde inte importera varken olja eller stål (skrot) längre från USA och därför var på väg till statsbankrutt och korrupta japanska politiker, miltärer och ledare lyckades därför lätt manipulera Japan att förklara KRIG precis som Roosevelt ville! USA hade knäckt Japans koder och visste att attacken skulle äga rum ... och lät den ske!

Den idiotiska japanska attacken var illa planerad av en japansk amiral, I Yamamoto, som studerat vid Harvard 1919-1921, när USA och Japan var bästa vänner, och som kunde hygglig amerikanska eftersom han hade varit marinattaché i Washington DC många år. Japan anföll bara en gång en morgon och lyckades skada litet skrot i hamnen. Den amerikanska flottans hangarfartyg, ubåtar och bränsleförråd var oskadade. Yamamoto hade även glömt bort den nödvändiga logistiken att kunna behålla erövrat territorium senare, pga hotet från fientliga ubåtar. Enligt min uppfattning var Yamamoto en amerikansk agent.

En bred majoritet i Japan var naturligtvis emot KRIG men hade ingen chans. Fattiga japaner bara lydde befäl från ovan enligt historikerna. Enklast så. Media i väst beskrev japanerna som fanatiska, gula apor som enklast borde utrotas, eftersom de våldtog kvinnor och dödade barn där de härjade, bla, bla. Man hade lärt sig av Hitler.

USA:s president F.D. Roosevelt (FDR) begärde inte medling för att lugna ner situationen utan accepterade direkt den märkliga japanska krigsförklaringen och attacken. Varför slåss?

Lilla Japan med 70 millioner invånare som hade kört fast i Kina, och som var i stort sett ekonomiskt bankrutt 1941, kunde ju aldrig besegra dubbelt stora och tredubbelt rika USA. Varför inte fortsätta förhandla? Nej, FDR hade redan förberett KRIG sedan 1940 genom att hjälpa England mot Hitler. Enklast för FDR hade helt enkelt varit att strunta i Japans idiotiska attack, skratta ut japanerna och dra sig tillbaka för att diskutera vidare. Men då kunde man ju inte tjäna pengar på eländet. Och det ville FDR. Det blev en jackpott!

Hitler förklarade i samma veva den 12 december 1941 USA KRIG !

FDR bad Stalin förklara Japan KRIG men Stalin avböjde naturligtvis.

FDR var kompetent! Han avsatte direkt ett antal höga amerikanska militärer som sovit under attacken. Allt var deras fel! FDR hade redan tidigare utsett sig själv som militär överbefälhavare och krigsherre som fattade alla beslut, inkl. snabb upprustning och mobilisering av dumma amerikaner att bli kanonmat. Censur infördes. Media skulle bara meddela (falska?) nyheter som gynnade FDR. FDR visste naturligtvis att Hitler och Japan redan förlorat.

Hitler utsåg sig själv till den största militära fältherren i alla tider! Det var ju rena vansinniga skämtet! Hur kunde Hitler, vars armé kört fast i och retirerade i Vitrysslands, Ukrainas och västra Rysslands vintersörja och snödrivor sedan två månader, förklara USA KRIG ? Frågan ställs aldrig i svenska skolor! Svaret är ju att Hitler var en inkompetent, mentalt sjuk tokstolle. Medan FDR var kompetent och smart.

Hitler attackerade naturligtvis aldrig USA, eftersom han inte kunde det. USA och president FDR borde därför ha, efter att ha skrattat åt den andra idiotiska krigsförklaringen under en vecka, meddelat att Hitler inte var riktigt klok. FDR meddelade iallafall att fienden bara var de tyska nazisterna och inte det tyska folket. Trots detta skulle det tyska folket i städerna bombas tillbaka till stenåldern ... vad det nu skulle tjäna till? Hitler skulle ju ändå bygga nytt.

Fattade inte Hitler att hans KRIG i Ryssland var förlorat? Det gjorde han förstås ... men det fanns ju ingen annan utväg än att fortsätta ... åt helvete.

Hitler, 52 år gammal, säckade totalt ihop, krympte, blev gråhårig och darrig, tappade tänderna, och fick gå med käpp, kunde inte sova, var alltid trött, etc. Men han beslöt att personligen leda kriget via dagliga möten morgon, eftermiddag med en liten middagssiesta emellan i sitt högkvarter gömt borta i Östpreussen december 1942/5. Tidigare hade han lämnat det jobbet till militären. Tyvärr bombade de allierade aldrig detta högkvarter. Sedan flyttade han till Berlin.

Hitlers husläkare dr. TM kunde inte säga att Hitler var mentalt störd, storhets-vansinnig, paranoid och/eller schizofren som borde spärras in på ett mentalsjukhus utan ordinerade istället litet hemgjord kom-i-toppform medicin som en mix Eukodal (smärtstillande morfin)/Eupaverin (mot kramp), diverse stimulanser som hormoner, kokain, Cardiazol och alpluft. Om inte Hitler var en Pervitinjunkie tidigare, blev han det nu, hans humör blev bättre, omdömet sämre, etc, etc. Rätt tragiskt helt enkelt.

Att Hitler var galen, mentalsjuk envåldshärskare i Tyskland sedan 1933 som mördat moståndare till höger och vänster, betald och utnyttjad av hemliga krafter* borde ha varit klart för USA 1941 och enklast vore att ha meddelat världen detta, att ha struntat i galningen Hitler och uppmuntrat tyskarna att avsätta Hitler. USA kunde ju fortsatt stödja Storbritannien ... och nu gangstern, massmördaren Stalin ... militärt i lugn och ro. Varför eskalera?

Tänk så fel det kan bli när dumma politiker börjar KRIG utan att tänka ... vilka hemliga krafter* som tjänar på det hela.

 

5. Hitlers världsKRIG blir snigelkrig och förloras oktober 1941

(Sammanfattning - Hitler förlorade andra världskriget redan i oktober 1941 men de som tjänade pengar var inte nöjda! Kriga vidare - till nästa kapitel)

Den sluga och kompetenta Stalin offrade tre millioner hjärntvättade soldater som kanonmat hösten 1941 men Stalin hade ju fem millioner extra hjärntvättade soldater och ett par millioner flickor att kasta in i kriget 1942 ... och ytterligare fem millioner 1943 och massor av tanks och kanoner men det visste inte Hitler. Hitler förlorade bara en million man 1941 men han hade inga reserver. Den sovjetiska eliten var intakt. Den nazistiska eliten, en helt kriminell samling av ett par 100.000 inkompetenta opportunister, tappade kontrollen.

Minst tre millioner sovjetiska krigsfångar lät Hitler svälta och frysa ihjäl under vintern 41/42. Milliontals judar, zigenare, kommunister och motståndare av alla slag samlades ihop eller mördades av tyskarna 1942/3/4, m.h.a. lokalt tvångsrekryterade rackare som bara tänkte på att överleva. Ingen brydde sig. Det var ju mest fattiga, enkla människor - arier - allihopa. Samma öde drabbade ytterligare millioner sovjetiska krigsfångar 1942-1944. Inte heller då brydde man sig. Sovjetmedborgare, mest ukrainare, vitryssar och polacker, dvs slaver/arier skulle ju bara svältas ihjäl. Det hade ju Hitler meddelat redan 1934!

Hitler fattade naturligtvis att blixtkrigandet var förlorat i oktober 1941. Det gick inte att utrota alla slaver, ryssar och judar och bränna ner deras städer. Men eftersom han alltid visste bäst och inte tålde att sägas emot och kunde bestämma vad han ville, var det bara att snigelkriga vidare. I princip hade han inget val, dvs där motståndet var minst borta vid Don floden 1942. Men mina ryska bekanta vid Svartahavsskepps-varven retirerade till Astrakan och Kaspiska havet medan partisaner förstörde de långa tyska försörjningsvägarna. Hitler hade ingen chans. Stalin erbjöd Finland fred oktober 1941 men dumma Finland sade nej.

Hitler mobiliserade istället alla tyska män under över 17 till 50 till fronterna. Även medborgare i ockuperade länder kunde bli frivilliga och snigelslåss för Hitler. Mer fransmän slogs för Hitler än mot Hitler i de fria, franska styrkorna organiserade av de Gaulle.

Hitler tvångsrekryterade även medborgare i ockuperade länder, inkl. slaver, judar och sovjetmedborgare, att arbeta i hans krigsindustri 1942-45 medan tyskorna fick ta hand om barn och åldringar hemma. Det kostade inte Hitler något eftersom han aldrig betalade och landet redan var bankrutt. Det hjälpte inte heller. Naturligtvis ville folk inte tvångsförflyttas till Tyskland och jobba i vapensmedjorna där. De blev medlemmar i de små och ineffektiva motståndsrörelserna istället.

Hitlers beslut att tvångsförflytta folk accelererade hans fall. Stalin hade fler tvångsrekryterade, hjärntvättade soldater och USA och England anföll också. Vilken idiot som helst fattade att Hitler hade förlorat. Fast ingen vågade säga det.

1942 inringades Hitlers arméer vid Stalingrad (Ryssland) och El Alamein (Egypten) och förintades. Vissa tyska generaler trodde de kunde tala Hitler till rätta, men de hade ju inte fattat att Hitler var en trött, utmattad tokstolle som alltid hade rätt och beslutade allt själv (utan att tänka) och att strategin var enkel; det gällde bara att segra eller dö.

Vad Hitlers armé hade i Stalingrad vid Volga att göra är ett mysterium. Befolkningen och industrin hade i stort sett evakuerats i säkerhet österut. Bara arbetare vid vissa svårflyttade fabriker var kvar ... och sovjetiska soldater. Alla städer/fabriker skulle ju brännas ner och befolkningen utrotas och enklast görs det med flygbombning och artilleribeskjutning. Varför ockupera och gräva ner sig i en stad som skulle förstöras ... och sedan bli instängd där? Och det med ett års försening. Stalingrad skulle ju ha förstörts redan hösten 1941 och inte hösten 1942. Hitlers KRIG var helt vansinnigt från början, men historikerna kan inte meddela det.

I december 1942 erbjöd Stalin generöst Hitler fred via sin beskickning på Villagatan i Stockholm. Tyska ambassaden nere på Blasieholmen fick besked att om Hitler retirerade till gränserna etablerade oktober 1939 och gav upp att döda slaver och bränna ner deras städer, så var allt frid och fröjd igen. Hur Hitler reagerade är inte känt men anbudet verkar att ha avvisats. Historikerna vet fortfarande inte om det hela var ett skämt.

Hitler vann 1943/4 inte en enda militär seger, dvs det var bara att dö. Historiker tycker om att analysera hur frontlinjerna flyttades hit och dit och anger inte att det hela bara berodde på att Hitler tyckte att de skulle flyttas, mha lydiga generaler. Någon militär strategi eller taktik fanns aldrig. Politiskt vansinne styrde; anfall, förstör allt och ni får jordbruk var vad som gällde. Men nu retirerade man ... tillbaka till Tyskland.

6 juni 1944 invaderade de allierade Normandie och en ny front öppnades i väst och i december 1944 hade Hitler förlorat 500 000 soldater i Frankrike och inga tyska styrkor av betydelse fanns kvar i Frankrike efter blodiga strider där, eller i själva Tyskland. Hitler trodde istället att hans mycket dyra, hemliga raketvapen V1 och V2 skulle hjälpa. Men 30.000 billiga V1-or och 5.200 dyra V2-or som var och en kunde leverera en en-tons bomb var militärt verkningslösa. De flesta missade sina mål. Och de allierades bombflyg kunde droppa 1.000 ton/dag om de ville, vilket de också gjorde.

I juli 1944 försökte tyska motståndare, äntligen, spränga Hitler i luften. Det misslyckades.

Hitler och HH massakrerade och terroriserade samtidigt milliontals hjälplösa civila i hemlandet Tyskland och i de ockuperade Polen och Sovjetunionen inklusive milliontals fattiga judar som Hitler speciellt ogillade. De var ju inte arier.

Hitlers koncentrationsläger blev rena mordfabriker. HH ville även utrota alla katoliker men de var ju så många, vilket var ett problem.

Hitler mobiliserade i oktober 1944 alla tyska pojkar mellan 14 och 17 och män mellan 50 och 65 i en, s.k. Folkstorm, ca 500 000 personer, som skulle kastas in mot fienden och vinna kriget 1945. Det var ju rent skämt eller vansinne. Folkstormen hade inte ens riktiga vapen eller uniformer. Men ställde man inte upp i Folkstormen blev man skjuten på fläcken.

Men Hitler gav inte upp om vi skall tro historikerna. December 1944 lyckades Hitler organisera en sista militär attack i Ardennerna. Den 15 december väcktes amerikanerna där av svagt kanondunder och ett par timmar attackerade tyskt pansar utan skydd i luften för att återta Antwerpen i Belgien. Amerikanerna trodde det var rena skämtet. Men det var det inte. Efter en vecka var emellertid den löjliga attacken stoppad. Men ett antal amerikaner blev krigsfångar som senare kunde beskriva fiaskot eller vad man skall kalla det? Kriget fick fortsätta ytterligar fyra månader. Enligt andra kunde kriget ha avslutats på ett par veckor med markattacker mot Berlin men de allierade fortsatte istället att bomba tyska städer, t.ex. Dresden februari 1945.

 

6. Hitlers och Stalins folkmord

(Sammanfattning - Hitler och Stalin mördade en hel del oskyldiga civilister när de krigade - till nästa kapitel)

Det första folkmordet under 1900 talet utfördes av turkar i Anatolien. Minst en million armenier dödades systematiskt 1916 och framåt, vilket inte uppmärksammades i, t.ex. media. Folkmord är att ett lands myndigheter mördar människor i en särskild folkgrupp som befinner sig på det territorium man kontrollerar. Syftet är bara att bli av med dem. Det hade tidigare skett i Ryssland före första världskriget där kosacker bara anföll judiska byar och brände ner dem och mördade alla invånare enligt uppgift. Efter första världskriget fortsatte det i Ryssland under inbördeskriget 1918/22. Eftersom de "röda" stöddes av judar och frimurare var det fritt fram för de "vita" att mörda, våldta och bränna judar i de områden man kontrollerade enligt uppgift utan att några tyckte att det var fel.

Som nämnts ovan utförde Stalin ett andra folkmord med sin planerade hungersnöd 1930/3 i Ukraina som ledde till milliontals offer; minst fem millioner ukrainska småbönder eller hemmansägare (kulaker) som producerade livsmedel och deras familjer svalt ihjäl och deras byar brändes ner. Holodomor . Samma öde drabbade ett par millioner kazaker och ryssar. Det nämndes i t.ex. engelska media men ledde ej till protester.

Ett tredje folkmord utfördes av Hitler hösten 1941, när han lät tre millioner sovjetiska krigsfångar svälta ihjäl eller utrotas i provisoriska fångläger. Det var inte heller en hemlighet.

Det fjärde folkmordet - Förintelsen - startade 1942, efter att Hitler förlorat kriget i Ryssland, och avslutades 1945. Folkmord var inte sällsynta under 1900-talet. Media undvek bara att rapportera dem. Och eftersom ordentlig dokumentation ofta saknas kan historiker hitta på vad som passar politiskt korrekt senare. Hitler blev en riktig massmördare! Det var enkelt! Ingen rättssäkerhet existerade! Det var bara att arrestera folk och sända dem till en avrättningsplats. Folk lydde!

Många tror att Auschwitz var ett tyskt fångläger av något slag med en grind med den märkliga överskriften Arbeit macht frei i smitt järn i ena ändan och en öppning med torn för järnvägen i andra ändan. När Hitlertyskland besegrat Polen september 1939 blev polska och tjeckiska delarna av Oberschlesien tyska, dvs tyska riksgränsen flyttades cirka 100 kilometer österut och söderut, alla polska oberschlesier där blev tyska medborgare, och byn Auschwitz utanför, f.d. polska staden Kattowitz hamnade i Tysklands nya, sydöstra hörn.

Hitler beslöt att göra ett f.d. polskt militärt övningsområde i Auschwitz till ett stort tyskt koncentrations- och arbetsläger för >50.000 politiska, polska motståndare och tysk industri med HG i spetsen och IG Farben litet bakom betalda av okända krafter byggde fabriker i närheten, där fångarna skulle jobba gratis efter att ha byggt alla fabrikshus, baracker och villor för militären för att bli fria. En liten kremeringsanläggning byggdes. Folk kunde ju dö i lägret. Järnvägskommunikationerna till Auschwitz var goda, pga den lokala gruv- och kol-industrin.

Det hela fungerade tills Hitler och HH beslöt 1941, när de visste att deras militära KRIG överallt var förlorade, att systematiskt mörda (utrota enligt Hitlers jargong) alla judar och icke-arier i tyskkontrollerade områden, mha gas, med start 1942, inkl. de 170 000 tyska judar som fortfarande befann sig i Tyskland. 360.000 hade ju redan flytt. Kriget mot judarna skulle inte förloras i alla fall. Kunde man inte sända dem till Madagaskar måste man förinta dem. I början - 1942 - bara skickade man dessa tyska judar österut, där de mördades vid ankomst Riga, Kovno, etc. När Auschwitz var färdigt sändes de dit och avlivades på fläcken. 1943 hade i stort sett alla tyska judar som inte behövdes i produktionen förintats. Deras egendom såldes på auktion i Tyskland och ariska allmänheten var helt informerad ... men kunde naturligtvis inte göra ett skvatt. Hitlers terror funkade bra.

HH:s SS-trupper tog över och byggde ut hela Auschwitz som blev en ren SS-stad flera hundra hektar stor med plats för en befolkning >100.000, där HH:s gangsters kunde göra vad de ville, t.ex. avrätta folk utan insyn. Fångarna, de som inte redan svält ihjäl, och politiska motståndare flyttades bort och den lokala fångindustrin säckade ihop, när inga riktiga fångar fick jobba där. Nu var det rent slavarbete.

Därefter var det hela mycket enkelt för Hitler, HH & Co. Ett 100-tal SS-gangsters ledde staden och levde i sus och dus. Cirka 6 000 tysktalande unga män från ockuperade länder som Jugoslavien och Rumänien tvångsrekryterades till SS för yttre bevakning av själva SS-stadens kilometerlånga gränser med staket och taggtråd, dvs att hindra att fångar flydde och att nyfikna försökte ta sig in. Dessa unga, tysktalande vaktmän utan familjer i själva Tyskland hade egentligen inget val. De var del av försöket till hemlighållande av det fjärde folkmordet i Europa och Turkiet under 1900-talet.

Sedan började järnvägståg med deporterade judar att anlända från hela Europa, inkl. Frankrike. Fransk polis hjälpte till att arrestera judar i Frankrike som senare skulle deporteras med järnväg. Säg att ett tåg hade 60 obekväma godsvagnar med 100 personer i varje vagn, så anlände 6.000 personer (!!) till Auschwitz en eftermiddag. Resan kunde ta två, tre dagar. De trodde att de skulle flytta och starta ett nytt liv och anade knappt vad som skulle hända! Mat för resan fick de ordna själva, dvs de fick svälta. Varje natt stannade tåget på ett ödsligt ställe för att tömma latriner, etc. Vid ankomst tidigt morgon Auschwitz - det finns foton och filmer av dem - sorterades passagerarna; arbetsodugliga, dvs, barn, mödrar, sjuka, svaga, pensionärer, kommunister, liberaler, m.fl, åt ett håll - kanske 4.200 personer (70%!!), resterande 1.800 arbetsdugliga (sic) åt ett helt annat håll flera kilometer bort till baracker, där det kunde bo och jobba ett tag, om det nu fanns jobb.

Barn, mödrar, pensionärer och andra odugliga fick marschera bort i grupper om 400 personer till avlägsna hörn i SS-staden, där de samma eftermiddag, ett par timmar efter ankomst, innan kvällsmålet, leddes till ett "badhus" där de ombads ställa sitt baggage och klä av sig i ett omklädningsrum för "badet". Sedan föstes de in i ett 100 m² stort rum i "badhuset" ... och förintades, dvs gasades ihjäl, mha av Zyklon B, en giftgas. Det tog en timme och leddes av speciella SS-gangsters. Sedan ventilerades gaskammaren med frisk luft (Zyklon B är lättare än luft och försvinner lätt när ytterdörrar öppnas) och tömdes på lik under natten av fångar som tvingades att utföra detta makabra specialjobb för att själva överleva (fast de mördades i sin tur efter ett tag). Liken plogades och släpades bort till en grop i marken utanför gaskammaren och brändes upp i fria luften under natten. Bensinen tillverkades lokalt. Själva gaskammaren spolades samtidigt ren för nya "badgäster". Det hela tog 10 timmar och nästa morgon kunde SS mörda 400 personer till i samma gaskammare. Det fanns minst tio gaskammare i SS-staden, så ett mycket litet antal SS-gangsters (naturligtvis hjälpta av fångar i specialkommandon) kunde diskret mörda >4.000 personer/dag! Om vi nu skall tro befintliga uppgifter?

En tysk läkare, Horst Fischer, f. 1912, beordrades april 1943 att tjänstgöra i Auschwitz. I jobbet ingick att sortera 'patienterna'; kvinnor med barn och åldringar skulle gasas ihjäl, mördas direkt, övriga skulle arbeta ihjäl sig och dö. HF tröttnade efter ett tag på att sortera folk och flyttade till ett annat koncentrationsläger. Efter andra världskriget gifte sig HF, fick fyra barn och arbetade som läkare på landet utanför Berlin. Han gömde sig inte och bytte varken namn eller födelsedatum. Istället greps han av Stasi 1963 för kontakter med släktingar i väst. Hans förflutna som läkare i Auschwitz uppdagades, en fånge som varit hans assistent bekräftade det och att HF varit med om att sortera minst 100 000 personer till gaskamrarna. HF dömdes till döden och avrättades 1965, mha giljotin!

I Auschwitz anlände enligt uppgift maj/juni 1944 totalt 438 000 ungerska judar med tåg - ibland tre tåg per dag. De hade arresterats av ungerska myndigheter på order av Hitler. 380.000 gasades ihjäl och brändes upp vid ankomsten samma dag. De flesta visste vad som skulle hända! Svensken Raoul Wallenberg (40) försökte juli/december 1944 i Budapest hindra fortsatt nazistiskt judemördande i Ungern men arresterades av Stalins polis och försvann, när Röda armén befriade Budapest.

Min vän WM född 1926 och död häromåret och uppvuxen i tyska staden Beuten i Oberschlesien (numera Bytom i Polen) 50 kilometer norr om Auschwitz (precis vid den gamla tyska riksgränsen) anade nog vad som skedde i Auschwitz men kunde inte göra något. WM brukade gå på bio i Kattowitz och måste ha träffat folk från Auschwitz. WM blev, efter folkskola och fyra års obligatorisk nazistisk arbetstjänst, 1944 inkallad till tyska armén. WM vågade inte vapenvägra, för då hade han blivit skjuten direkt. WM hamnade senare, efter blodiga nederlag litet överallt i centraleuropa, traumatiserad i Freiberg, där han hjälpte Stalin att bygga en falsk "atombomb"! Hans fru (f.29) var så ung och fattade inte att massmord begicks borta i öst. Censuren fungerade bra inne i Tyskland.

Engelska, fria franska (det gick att lyssna på deras radiosändningar) och svenska media, t.ex., dagstidningen GHST i Göteborg rapporterade om mördandet i Auschwitz redan våren/sommaren 1942, men de flesta i Sverige, inklusive kungahus och regering, reagerade inte även om de senare var fullt informerade av svenska affärsmän och diplomater på plats i Polen och Tyskland. De andra, dvs svenska allmänheten, kunde inte begripa att ett fjärde folkmord begicks. Det var ofattbart och de kände inte till de tre tidigare eftersom media knappast rapporterat dem. Många kanske trodde det var polsk västpropaganda för att minska sympatierna för Hitler. Propaganda, m.h.a. media, var ett vanligt vapen att manipulera folk då ... nu. Totalt 1 100 000 deporterade personer, mest judar, gasades ihjäl och brändes upp i Auschwitz 1942-1944 (enligt tyska uppgifter/Ludwigsburg). De arbetsdugliga bodde som sagt i baracker i andra ändan av SS-staden där de kontrollerades av rent kriminella personer - barackäldste - som terroriserade dem. Blev man sjuk eller arbetsodugliga skickades man direkt till närmsta gaskammare. Hade man otrolig tur kunde man skickas till ett utanförliggande koncentrationsläger, t.ex. Freiberg (1 000 kvinnor anlände dit från Auschwitz hösten 1944), där det fanns arbete i rustningsindustrin, efter att alla tyska män sänts iväg till fronten ... och inga gaskammare.

När Stalins Röda armé befriade Auschwitz i januari 1945 (och Freiberg maj 1945) hade SS-folket och deras kriminella hantlangare flytt och bränt ner gaskamrarna med alla register över offren. De var ju bara enkla träbaracker! Det fanns inte många överlevande vittnen och de flesta SS-ansvariga kunde enkelt smita från ansvar, dvs de hade aldrig varit i Auschwitz, etc. Antisemiter och förintelseförnekare av alla slag hävdar ju fortfarande 2018 att inga judar mördades i Auschwitz och att inga gaskammare fanns. Man undrar ju varför de ljuger så 70+ år senare. Kan inte media och skolor informera bättre 2018? Nej! Av egen erfarenhet vet jag att det ej fungerar. Myndigheter och media har alltid sina egna särintressen. Har man/jag ett annat intresse - sanningen - gäller det att se upp.

Metoden att mörda judar och andra, mha gas uppfunnen av HH och godkänd av Hitler var alltså mycket enkel och enklare än att skjuta och begrava dem och tydligen snabbare än att bara svälta ihjäl dem. Det fanns inga moraliska betänkligheter. Men om det fungerade i praktiken är oklart. Vinnarna skulle ju skriva historien och alla brott kunde sopas under mattan eller presenteras som det passade.

Judarna, 97% icke tyska medborgare, deporterades f.o.m. 1939 till 'ghetton' i städerna i ockuperade områden, dvs rena koncentrations- och arbetsläger fast under judisk, egen kontroll.

När Hitler beslöt att mörda alla judar var det enkelt att tömma dessa 'ghetton'. De som inte redan dött av svält och sjukdomar sändes enligt uppgift per tåg - det tog en dag - till ett av fyra närliggande, rena dödsfabriker i det tidigare av Stalin ockuperade Polen; Belzec (434 000 döda), Sobibor (250 000 döda), Treblinka (925 000 döda) och Majdanek (253 000 döda varav 118 000 judar) i nuvarande Ukraina och Vitryssland, där de genast vid ankomst fördes in i en gaskammare, mördades mha gas och sedan brändes upp precis som i Auschwitz (1 100 000 döda) och i Chelmo (152 000 döda) - en annan dödsfabrik på tyskt/polsk mark).

Uppgifterna om antalet döda är tyska/Ludwigsburg. Adderar man dem blir summan 3 114 000! Dödandet i dessa läger sköttes rent praktiskt av tvångsrekryterade, oftast sovjetmedborgare, som sedan sköts ihjäl i sin tur när dödsfabrikerna förstördes 1943/4, när Stalins soldater ockuperade Polen igen. Det fanns 15 andra, stora koncentrationsläger, där folk dog som flugor av undernäring och misshandel, och hundratals mindre koncentrationsläger. Hur som helst - ingen brydde sig trots att polska agenter meddelade polska regeringen i London som i sin tur meddelade de allierade. Det bara blev tre och ett halvt år 1942-1945 meningslöst KRIG att slösa bort allt krut på.

Hitler förlorade minst 5 millioner soldater 1939-1945, etc, etc. Fler civila än militärer dödades emellertid under andra världskriget. Att flygbomba och bränna ner städer med civil befolkning var populärt - vad det nu skulle tjäna till? Att bomba Hitlers högkvarter och döda Hitler var tydligen inte att tänka på. Då kunde ju kriget ta slut för tidigt och det var ju inte bra för de hemliga krafterna* som tjänade pengar på kriget.

 

7. Världskriget i Fjärran Östern - semester i Söderhavet? Iwo Jima

(Sammanfattning - snart hade Japan förlorat hela sin handelsflotta och började svälta - till nästa kapitel)

Borta i Ostasien eller Fjärran Östern hade Japan, efter olika krigsförklaringar och blixtattacken mot Pearl Harbour, 1941/2 snabbt, utan större egna förluster, besegrat USA:s, Englands och Nederländernas obetydliga militära styrkor och ockuperat alla deras kolonier och förstört deras minimala militära installationer - det tog fem månader - och förklarat att folken där kunde klara sig själva ... med japansk hjälp.

Japan hade erövrat tio gånger mera mark och folk än Hitler på fem gånger kortare tid och med i stort sett minimala förluster ... vad det nu kunde tjäna till?

Det var ju rena semestern för de flesta inblandade. Lokalbefolkningen välkomnade japanerna som ansågs bättre än vita amerikaner och européer. Men Japan hade varken ekonomiska resurser, en handelsflotta eller kvalificerat folk att unyttja de erövrade områdena och deras resurser. Inkompetenta japanska militärer skulle göra jobbet som naturligtvis slutade i fiasko innan det börjat.

Amerikanska historiker anger att japanska soldater våldtog, dödade barn och kvinnor och härjade som de värsta vikingar i sydostasien 1942-44, men när jag i tjänsten - reparerade fartyg, mm - besökte Japan, Korea, Kina, Taiwan, Vietnam, Malaysien, Singapore, Burma, Indonesien och Filippinerna 1972-2006 och frågade äldre personer hur det var 1942-45, var de flesta positivt inställda till japanerna då och nu.

Japanerna transporterades 1942 med lastfartyg till alla dessa tusentals öar och kustländer och cyklade sedan runt, åt lokalt ris och fisk som fanns i floder och hav och var hövliga och det imponerade på lokalbefolkningen. Japanerna hade ju redan 1931 norpat åt sig Mandsjuriet, en del av Kina, där inbördeskrig pågick sedan 1911, och Nationernas Förbund gäspade. Japan hade senare lagt sig i det kinesiska inbördeskriget och slogs där både mot nationalister, kommunister och lokala krigsherrar. Men någon riktigt realistisk plan vad Japan tänkte göra fanns aldrig.

Det var strunt från början till slut! Det lärs ej ut i svenska skolor ... eller universitet någonstans.

USA, Kina (CKS), England och Nederländerna gillade naturligtvis inte allt detta och gick till koncentrerade motangrepp 1943/5 under ledning av USA. Japan hade naturligtvis ingen chans. Det handlade om logistiken som även Hitler hade glömt bort i Ryssland.

De japanska trupperna var utspridda och lätta att isolera på sina holmar och skär. Hela japanska handelsflottan var sänkt redan 1943 av amerikanska ubåtar och det japanska imperiet och befolkningen svalt ihjäl. Nu startade en ren Hollywood show!

USA skulle slåss och en amerikansk general, D. MacArthur, som slagits i första världskriget skyttegravar i Frankrike attackerade värdelösa öar sydost om Nya Guinea i Söderhavet tusentals mil från Japan under 1943/4 och vann han fantastiska segrar där enligt media. Fast oftast smet japanerna undan och gömde sig.

MacArthur hade varit militär befälhavare i Filippinerna före kriget men flytt till Australien våren 1942 och övergett sina trupper, när Japan ockuperade kolonin. Han var expert att med propaganda och media visa att han själv kunde allt, vilket han väl utnyttjade. Hans underordnade generaler fick knappast nämnas och lika bra det. De var tämligen inkompetenta. Tiotusentals soldater dog enligt media helt i onödan där borta, när man sköt på varandra på stränderna i Söderhavet medan infödingarna tittade på. Taktiskt och strategiskt var det vansinne men det kostade en massa pengar och de hemliga krafterna* tjänade på det och det var ju ren show. För i de flesta fall bara retirerade japanerna och gömde sig till MacArthur's förtvivlan, eftersom han försökte samtidigt bli amerikansk president och vinna primärvalen för republikanerna 1944. En otrolig röra! Den misslyckades förstås. En annan person blev republikansk kandidat och förlorade valet. Den sjuka FDR (demokratiska partiet) vann för fjärde gången.

En amerikan som blev president senare var med i Söderhavet, men hans båt sjönk och JFK fick simma iland enligt egna uppgifter. JFK:s pappa milliardären (film, sprit och insideraffärer) lät en spökskrivare skriva en bok om det. Andra amerikaner (Nixon, LBJ, Ford, Jimmy Carter, GHWB) var även de alla med och slogs för US Navy i låtsaskriget (!) i Söderhavet utan större livsfara - det verkar ha varit rena semestern - och blev även de alla presidenter. Eisenhower, som också blev amerikansk president, var dock infanterist som MacArthur och hade vunnit kriget i Europa (mha Stalin). Japanerna i underläge överallt undvek strid och gömde sig inne på öarna som USA sedan bara seglade förbi.

Den avgörande militära faktorn var att 90% av den japanska, egna och inhyrda, handelsflottan var sänkt redan 1943/4 av amerikanska ubåtar och flyg, vilket resulterade i svält och nöd i de enorma, ockuperade, fattiga områdena och själva Japan. Resten av handelsflottan var upplagd, pga bränslebrist.

Redan våren 1943 (sannolikt redan december 1941 efter Pearl Harbour) visste Japan att deras KRIG var förlorat! Men den japanska inställningen enligt amerikansk propaganda var att fred var omöjlig och att det var enklast att dö eller svälta ihjäl om man var japan.

Amerikanska filmreportage med gungande krigsfartyg attackerade av kamikaze-piloter, beskjutning av och erövrandet av små öar i Stilla havet med flagghissningar på holmar och skär var succé hemma i USA. Alla gillade flottister och sailors i sina snygga uniformer. Därför blev även jag flottist när det begav sig tjugo år senare. Tänk vad hjärntvättad jag var.

Hösten 1944 och vintern 1945 erövrade USA:s flotta och marinkår äntligen några plutte öar med flygfält utanför Japan.

Iwo Jima, ett mini-Japan, en liten japansk holme cirka 1 250 kilometer från Japan, var försvarad av ~25 000 tvångsinkallade, värnpliktiga japaner i alla åldrar, och omringades av amerikanska flottan och bombades, ffg, 8 december 1944 (tre år efter Pearl Harbour).

Läget för den lagliga befolkningen på skäret var hopplöst! Ön var ju faktiskt deras men vad kunde de göra?

Japanska flottan kom ej till undsättning! Istället för att omedelbart kapitulera 9 december 1944 efter att ha hjältemodigt avlossat ett skott beordrade kommanderande armégeneral, en galen japansk krigsförbrytare med förflutet i Kina, sina arma trupper, vanliga värnpliktiga stackare att gräva ner sig och kämpa till sista man!

Det var grejor det. Kämpa till sista man! Fast ingen frågade dem, om de ville det. Så de stackars japanerna kämpade på.

USA började först bomba ön tillbaka till stenåldern från luften med 6 800 ton bomber och >22 000 granater av alla dimensioner under tre månader.

Det var ju rena idiotin.

Det kunde bara sluta med katastrof. Men det var bra PR för US Navy/Army!

Men kunde man inte sända in en parlamentär och förslå ... kapitulation?

Den 19 februari 1945 landsteg sedan 31 000 dumma amerikanska marinsoldater på ön och en totalt meningslös slakt startade. USA förlorade första dagen 8% av hela styrkan som döda eller sårade, medan 70 krigs-korrespondenter - media - tittade på. Efter fyra dagar kunde jänkarna hissa en flagga på ön - ett berömt foto togs!

FDR (döende) & Co trodde de skulle vinna dagen därpå, men det tog istället ytterligare 30 dagar och under den tiden mördades i stort sett alla japanska soldater på ön, medan de amerikanska förlusterna var ~25 000 döda och sårade kanonmat och ett okänt antal psykiskt skadade. Det hela var totalt vansinne i sedvanlig ordning. Men som sagt. Det var god PR för USA:s krigsmakt. Titta vad duktiga vi är! Att bomba och döda! Okunniga amerikaner gillar det. 2018! Det är obegripligt för en normal person.

Tänk om de stackars japanska värnpliktiga på Iwo Jima skjutit den galna generalen och sedan genast kapitulerat! Tyvärr skedde det inte. The Hollywood show had to go on! När jag var soldat/sjöman/maskinist 1965/70 i Kgl. Flottan funderade jag ofta att eliminera idiotiskt befäl med ett skott genom deras huvuden för att avsluta dumheterna.

Efter att ha erövrat den lilla ön och utplånat japanerna där sattes öns flygfält snabbt i stånd igen mars 1945, och så började USA terrorflygbomba 66 japanska städer inkl. hamnstäderna Nagasaki och Hiroshima med napalm utan större militärt värde hela våren och sommaren. Hade USA istället bombat broar och järnvägar mellan städerna, hade Japan slutat fungera direkt. Japan hade inget luftvärn att tala om. Japan var militärt kaputt sedan länge! Sedan starten 1941! Hamnarna behövde man inte bomba eftersom handelsflottan redan var sänkt.

 

8. De falska atombomberna och krigsslutet 1945

(Sammanfattning - för att avsluta andra världskriget uppfann man atombomben! Det var ren propaganda - till nästa kapitel)

De allierade, dvs F.D. Roosevelt, sjuk, gaggig och döende, och cigarrökande, cognacsupande Churchill, hade i februari 1945 (Jalta) medan Iwo Jima utraderades beslutat att Stalin och hans vodkadrickande gangstergäng kunde behålla östra Polen, som han erövrat m.h.a. Hitler 1939 och Baltikum 1940 och att Polen skulle kompenseras med tyska områden i väst, dvs gränsen och 10 millioner tyskar skulle flyttas västerut (gränsen till Oder/Neisse floderna) till ett mindre Tyskland när kriget var slut. FDR gillade Stalin - onkel Joe - och tillsammans skapade de myten om "atombomben" för att skrämma världens befolkning.

Fem millioner civila tyskar flydde redan när Stalins soldater ockuperade östra Tyskland våren 1945 och våldtog milliontals tyska kvinnor i alla åldrar precis som tyska soldater gjort med kvinnorna i Sovjetunionen bakom fronten 1941/3. Det beslöts vidare att Stalin kunde få utnyttja civila tyskar och soldater som slavarbetare efter kriget. Det fanns personer i väst som protesterade mot dessa beslut men ingen brydde sig i vanlig ordning. Stalin passade senare på att utnyttja nästan 400 000 japanska soldater som slavarbetare i Sibirien tom 1953 som han tog till fånga i Mandsjuriet under åttadagarskriget där augusti 1945.

Den kompetente FDR dog i sin säng april 1945 bara 63 år gammal.

Juli 1945 möttes det allierade i Potsdam utanför Berlin och meddelade att om Japan villkorslöst kapitulerade precis som Tyskland i maj utan Hitler, skulle andra världskriget vara över. Japan, dvs de militära makthavarna i Tokyo, hade redan tidigare under våren, - efter förlusten av Iwo Jima och innan FDR dog - via sina ambassader, dvs militära attachéer i Moskva, Stockholm och Bern att man accepterade förslaget bara kejsaren kunde sitta kvar. Japanska ambassaden i Stockholm meddelade Storbritannien, japanska ambassaden i Bern meddelade USA. FDR svarade aldrig. USA:s nya president Truman trodde enligt uppgift inte alls på Japans frivilliga kapitulation.

Det fanns ju ingen anledning för USA och dess allierade att ödsla krut på utsvultna japanska stridskrafter utspridda i Stilla havet, Burma, Malaysien, Singapore, Filippinera, Indonesien och i Kina, när högkvarteret i Tokyo inte kunde försvara sig eller små öar utanför kusten.

I mitten av augusti 1945 kapitulerade därför Japan plötsligt och villkorslöst - efter att två "atombomber" fällts.

Den 6 Augusti 1945 meddelade USA nämligen via media att Hiroshima utplånats, m.h.a. en "atombomb" (samma sak hände med en liten förstad till Nagasaki 9 Augusti) fast det var bara Truman/USA propaganda bluff alltsammans. Städerna brändes ner, m.h.a. napalmbomber som >60 andra japanska storstäder litet tidigare. Stalin förklarade Japan krig 9 augusti. Stalin struntade helt enkelt i vänskapsavtalet med Japan underskrivet den 13 april 1941 och befriade Mandsjuriet och ockuperade norra Korea och den 16 augusti meddelade Japan via sin kejsare i radio att landet villkorslöst kapitulerade ... eftersom man atombombats!

Hitler hade på liknande sätt ett år tidigare meddelat att han tänkte vinna kriget, mha sina V1 flygande bomber och V2 raketer. Det var också bara propaganda. Det rapporterades att flygande V1 bomber exploderade och V2 raketer störtade ner och exploderade i och kring London hösten 1944 och vintern 1945 men skadorna var minimala. Det hela var en bluff att förlänga kriget.

En delegation japaner, utsedd av den japanska, styrande eliten, flög i augusti till Manilla för att träffa MacArthur och konfirmera alla detaljer som redan meddelats USA/Storbritannien i Bern/Stockholm tidigare; Japan skulle fortsätta att existera som eget land inom gamla, erkända gränser från 1868 med en kejsare som statschef och egen regering (kontrollerad av den gamla eliten) men alla beslut och en ny konstitution skulle göras av en av USA utsedd ståthållare tills ett fredsfördrag kunde skrivas under, alla parter skulle upprätthålla myten och faran med "atombomben" (det var en nyhet och tillägg) och amerikanska militärer, diplomater och media mottogs omedelbart och hjärtligt i Japan. Alla var plötsligt vänner igen. Den japanska, hemliga eliten hade vunnit!

President Truman utsåg general D. MacArthur som överste general befälhavare i Japan som anlände den 31 augusti till New Grand Hotel i Yokohama och vid en cermoni den 2 september 1945 på ett slagskepp i Tokyobukten skrevs det villkorslösa kapitulationsfördraget under.

USA: s utrikes, krigs- och marin departments direktiv till högsta befälhavaren General MacArthur (ny befälhavare i ockuperat Japan) daterad den 29 augusti 1945 var: "Högsta befälhavaren skall utöva sin auktoritet genom japanska myndigheter och byråer, däribland kejsaren, i den utsträckning detta på ett tillfredsställande sätt fullföljer Förenta staternas mål. Den japanska regeringen skall enligt hans instruktioner tillåtas att utöva den inhemska förvaltningens normala uppgifter." Under dessa förhållanden var det lätt att förfalska allt. Den japanska regeringen styrd av den hemliga eliten (och MacArthur) var direkt en del av konspirationen kring de falska atombomberna.

Andra världskriget var till ända.

MacArthur beordrade omedelbart alla japanska stridskrafter i själva Japan, dess kolonier och i ockuperade områden att själva demobilisera och lägga ner och förstöra sina vapen ... vilket skedde direkt. Alla japaner utomlands var glada att slänga uniformer och vapen för att åka hem och bygga upp Japan igen. Det hade faktiskt inte varit mycket skjutande och bombande där borta i Sydostasien 1942-1945 sedan amerikanska, engelska och holländska kolonialtrupper gett upp redan 1942, men media kunde ju hitta på en massa annat för att sälja lösnummer.

Sedan bestämde MacArthur att den japanska valutan skulle devalueras 4.500%. En US$ kostade plötsligt 360 yen och inte 8 yen som förr. De japaner som inte redan var fattiga blev det. Censur infördes naturligtvis, så att bara det som passade kunde publiceras. Alla utländska journalister måste vara med i utrikeskorrespondenternas klubb i Tokyo (existerar fortfarande!) där det meddelades vad de skulle skriva, t.ex. att Nagasaki och Hiroshima hade atombombats tillbaka till stenåldern och var obeboliga under 500 år.

Därför blev det gangstern Stalin och demokratierna England, Frankrike och USA som vann andra världskriget med Stalin först i Berlin maj 1945. Kriget i Europa var slut redan i maj och Europa var ruinerat igen! I Frankrike firade man segern 8 maj men i Sétif (franska Algeriet) urartade firandet och regeringen i Paris beordrade att lugnet skulle återställas. Den lokala guvernören, en miltär, satte skarpt in de väpnade styrkorna ledda av främlingslegionen; officellt omkom 1 165 personer, enligt den nuvarande algeriska juntan 45 000! Det var inledningen till alla koloniers självständighet, t.ex. Algeriet 1962. Makten där togs över av några gangsters betalda av Stalin & Co. som mördat allt motstånd och som fortfarande, 2018, sitter vid makten. Befrielsekriget i Algeriet är inte slut 2018!

Hitler, som just hade gift sig (!) med sin 23 år yngre flickvän Eva Braun, beslöt äntligen att lösa alla sina problem genom att sluka två giftampuller och samtidigt skjuta sig och frugan i tinningen med förväntat resultat. Vilken bröllopsnatt! Hans närmaste brände sedan paret i trädgården ... eller kanske de försvann till Brasilien? Även JG begick självmord. HH försökte gömma sig men blev gripen och begick även han självmord enligt uppgift. HG blev arresterad, förklarade sig oskyldig till allt, blev dömd till döden genom hängning. HG ville inte bli hängd utan begick självmord i sin cell.

Vilken tvålopera!

Europa var ruinerat igen. Stalin, rätt trött, nersupen och gaggig, beslöt samtidigt att bygga en egen falsk "atombomb" med uran från Sachsen, mha min vän WM nämnd ovan som var klar och exploderade 1949 ... enligt media. Folk trodde på vad som helst vid den tiden för att det skulle bli fred igen. Propagandan fungerade som avsett!

Hitlers allé blev byggd i Berlin. Ja, inte av Hitler utan av Stalin som lät den bli en två kilometer lång shoppinggata (sic) som döptes till Stalinallén. Shoppinggata? Stalin överlät de bästa husen vid gatan till sina vänner i MfS. MfS? Där var det ingen shopping, inte!

Det är i princip allt man behöver veta om Hitler, hans gangstergäng, de hemliga krafterna* och andra världskriget.

Synd att ingen uppmuntrade Hitler att vara fredlig och ta det lugnt och lämna sina tyska och alla andra judar i fred. Vi hade bara behövt inleda en ekonomisk blockad av Tyskland redan 1933 och sedan säga nej i förhandlingarna 1938. Men det var inte vinnarnas fel. De bara skriver historien som ingen lär sig av och tror att det går att förhandla med en galning. De gillar nog inte min version. Att ansvariga politiker och diplomater var inkompetenta. Men det är inget kriminellt brott att inte vara kompetent. Och att angreppskrig aldrig fungerar. Bättre är att förhandla eller begära medling.

Alltså, första världskriget startades plötsligt av Österrike/Ungern som förklarade Serbien krig augusti 1914 istället för att begära hjälp - medling - så att man kunde lösa tvisten (vilken den nu kunde vara?) utan att skjuta ihjäl varandra och ruinera Europa. Något skadestånd betalades aldrig. Andra världskriget startades plötsligt september 1939 av österrikaren Hitler som skyllde första världskriget på andra men inte Österrike/Ungern. Hitler bara anföll Polen, mha Stalin! Efter mer än fem års blodig ockupation var Polen fullständigt förstört. Ingen sade nej till galningen Hitler eller försökte övertala Hitler att medling kanske hade löst hans problem snabbare och enklare utan att mörda folk och ruinera Europa en gång till. Ingen vågade helt enkelt säga nej till Hitler när de hade chansen. Istället bara slogs man, bombade och mördade civila! Varför Japan allierade sig med galningen Hitler och utvidgade kriget till ett riktigt världskrig med att anfalla USA december 1941 och ockupera västs kolonier i Fjärran Östern är oförklarligt. Japan hade ingen kapacitet att utnyttja kolonierna och kunde inte ens försvara sin egen huvudstad. Japan kollapsade som ett korthus när fientligt flyg ödelade 66 Japans städer våren 1945. Det hela var mest skådespel. Och propaganda!

Ryssland/Sovjetunionen med ett gangstergäng av samvetslösa opportunister (antikapitalistiska revolutionärer) i ledningen under Stalin var den stora förloraren - 10 millioner dog i första världskriget, revolutionen, inbördeskriget och bondeupproren 1914-24, 5-8 millioner i folkmord (Holodomor), utrensningar och hungersnöd på 30 talet och ytterligare 20 millioner (mest män) i andra världskriget. Ingen brydde sig egentligen. De flesta var ju fattiga analfabeter från landsbygden och gangsterledaren Stalin var ju alla fattiga bönders och arbetares bästa vän enligt media. Folk trodde faktiskt det. Uppmuntrade av de hemliga krafterna* i vanlig ordning. Stalin fick emellertid behålla östra Polen och Baltikum som han erövrat, m.h.a. Hitler 1939/40. Östra Polen blev delar av ukrainska, vitryska och litauiska sovjetrepubliker. Det var där merparten av Hitlers Förintelsen ägt rum 1942-1944 som Stalin nu kunde sopa igen spåren efter för att dölja sina egna brott. Ingen reagerade! Hela den sovjetiska krigsmakten var ju psykiskt skadad av fyra års stress vid fronten. Stalins plan från 1928 att upprusta och ta över Europa 1944/5 i en kommunistisk revolution fick glömmas eller gömmas under mattan.

USA och de hemliga krafterna* var naturligtvis vinnarna. Under kriget fom 1942 mångdubblades USA:s bruttonationalproduktion, arbetslösheten försvann och USA blev världens ledande ekonomiska och militära stormakt, när Europa ruinerats för andra gången på 30 år. Oturligt nog kan en person som Hitler återkomma till makt 2018 och senare och upprepa vad som skedde under andra världskriget. Det är ju bara en komplett inkompetent galning som hjälps av de hemliga krafterna* som naturligtvis ville tjäna mera pengar.

Efter kriget ordnades tribunaler att döma folk för brott mot krigets lagar, fredens lagar och mänsklighetens lagar som man passade på att formulera i efterhand. Man fick inte döda civila (och militär) hur som helst i krig, man fick inte bryta freder hur som helst och alla människor skulle vara skyddade där de levde. Enbart tyskar och japaner dömdes och snart var det mesta glömt.

 

9. Det kalla kriget 1946-1989

(Sammanfattning - det kalla kriget innebar lugn och ro nästan - till nästa kapitel)

I stället startade det kalla kriget 1946 mellan Moskva/Öst å ena sidan och Washington DC, London och Paris på den andra/Väst med centrum i Berlin och Tokyo! Det var mest propaganda under 43 år! Väst avfyrade aldrig ett skott mot Öst under alla dessa år. Först gällde det skadestånd till alla som drabbats av Hitler! Tyskland som i princip hade upphört att existera (tom 1953!) och var totalt ruinerat skulle tydligen betala skadestånd för Hitlers galenskaper. Det diskuteras fortfarande 2018. Vissa fick betalt, de flesta fick naturligtvis ingenting. USA öste in pengar i Västeuropa - Marshall-hjälpen - och ekonomin där kom faktiskt snabbt igång igen.

Gränserna mellan länder och områden ockuperade av Stalin å ena sidan och USA, England och Frankrike å andra sidan stängdes också, så att vanligt folk i besegrade och ockuperade länder inte kunde flytta om de inte blev tvångsfördrivna. I Östeuropa rådde ekonomisk oreda och svält under Stalins styre för att hålla folket under kontroll. Flera länder delades också i två delar, en kontrollerad av Stalins vänner, den andra av hans fiender. Tjeckoslovakien, som hade kunnat bli ett andra Schweiz med samarbetande tjecker, slovaker, sudeter, ungrare, rutener, polacker, övreslesier, judar och romer blev en rent tjeckisk kommunistdiktatur och en tragedi för minoriteterna.

Under dessa förhållanden kunde Stalin, som sagt, spränga en falsk, egentillverkad "atombomb" 1949 och införa sin pseudovetenskaplig marxist-leninistiska "kommunism", dvs rena diktaturer i de kontrollerade områdena, mha handplockade hantlangare/diktatorer - rena gangsters allesammans - medan ett mera borgerligt, demokratiskt system infördes efter ett tag på andra sidan. I Kina tog kommunisterna understödda av Stalin makten 1949. Stalin, säkerligen sinnessjuk, fortsatte att mörda och spärra in motståndare t.o.m. 1953, då han dog berusad i sin säng efter ett fyllslag med sina närmaste medarbetare.

Alla sovjetiska och nazistiska mindre och större folkmord 1932-1945 i Baltikum, Vitryssland, Ukraina och Polen kunde minimeras i ett försök att glömma bort dem. Ryssarna (och polackerna) hade inget intresse att tala om dem.

Foto av en falsk sovjetisk a-bomb som exploderade 29 August 1949 i Kazhakstans stäpp för att hjälpa Stalin erövra världen. Notera den svarta, smutsiga röken

De var ju slaver (sic) som ställt upp och besegrat nazisterna. Judarna? Enklast att glömma bort dem. De hade ju få ett eget land 1948, Israel, i Palestina att leva i och kunde kriga i Mellersta Östern efter behag. Kalla kriget blev mest propaganda i öst- och västmedia och hur bra det var utan krig. Det var hur enkelt som helst att lura folk med hot om atombombskrig och krig uppe i rymden.

Stalin hade ju annars kunnat modernisera det statliga kollektivjordbruket som (under)sysselsatte 50 millioner sovjetmedborgare (sic) med ordentlig traktorer, skördetröskor, plogar och maskiner av alla slag ... istället för att bygga militär utrustning. Därav blev intet. Skörden 1950 var mindre än den 1913 och den ryska stadsbefolkningen hungrade! Stalin blev sjuk, trött, paranoid och fattade, enligt historiker och vittnen, alla beslut själv mellan 1947 och 1953, medan det nog var annorlunda - de hemliga krafterna* var i farten som vanligt.

Efter kriget gick Sovjetunionen in i en dimma av ineffektivitet, alkoholism, korruption, sinnessjukdom och nepotism som inte slutade förrän 1991 med landets och marxism-leninismens kollaps och existensupphörande. Varför vi i västvärlden var rädda för Sovjetunionen med all den smörjan under mer än 40 år berodde enbart på att vi var hellurade av propaganda och - de hemliga krafterna*.

I Fjärran Östern ville alla, f.d. kolonier som Japan ockuperat 1942 och förklarat självständiga fortsätta vara självständiga 1945; de gamla kolonialmakterna ville inte det och tillsatte olika marionettregimer i de delar de kontrollerade med inbördeskrig som följd. Det startade i Indokina 1945 där krig varade i 30 år fast Frankrike gav upp redan 1953 då situationen i Algeriet blev het, t.o.m. 1962 då Frankrike gav upp där också och algerier betalda av Moskva tog över.

I Kina tog kommunisterna över makten 1949 och USA:s allierade CKS flydde till Taiwan och upprättade sin egen lilla diktatur där. MacArthur meddelade att röda Kina tänkte erövra hela Fjärran Östern och hotade USA, alla blev vettskrämda så det gällde att modernisera stridskrafterna överallt.

USA (läs de hemliga krafterna*) hade redan 1947 startat en topphemlig, civil Central InformationsinhämtningsAgentur, CIA, som skulle hjälpa presidenten att veta och fixa vad som hände ute i världen. Presidenten ogillade ju kommunister och deras symaptisörer och CIA hjälpte gärna till att bli av med dem i, t.ex. Iran och Guatemala. Med statskupper installerades USAvänliga marionettregimer där under 1950-talet. CIA registrerade också amerikanska sympatisörer av kommunister eller nationalister eller folk som ogillade presidentens beslut inne i USA. Ingen kontrollerade CIA som kunde göra vad som helst, t.ex. smuggla, sälja droger och bygga spaningsflygplan U2. Då och då fick CIA tag i avhoppade sovjetiska spioner som kunde meddela allt om påhittade, falska sovjetiska (a) atombomber och (b) interkontinentala missiler för att skrämma upp världen. Allt var påhitt!

Kalla kriget blev hett i Korea en söndag juni 1950 utan att CIA märkte det. USA hade delat Korea mitt itu 1945; Stalin hade installerat sin allierade korean i norr och Truman hade installerat sin koreanska marionett, som bott i USA i fyrtio år, i söder. Sedan var det inbördeskrig i söder 1945/50. Koreanerna ville inte styras av en amerikansk marionett. MacArthur flög till fronten och noterade att Nordkorea plötsligt, totalt överraskande attackerat med trumpetstötar, kanoner, stridsvagnar och 80 000 infanterister och lätt trängt tillbaka USA:s lilla styrkor till Pusan och ockuperat i stort sett hela Sydkorea. Om det verkligen stämmer vet ingen men MacArthur beslöt att gå till motanfall vid Inchon i september, dödade 30 000 nordkoreaner på ett par dagar med minimala, egna förluster, befriade Seoul - en otrolig militär seger! - igen - och på två veckor var alla nordkoreanerna bortjagade ur Sydkorea. Sedan beslöt FN (Sovjetunionen/Stalin hade försovit sig och kunde ej inlägga veto - eller var det hela nog show i vanlig ordning?) att USA kunde befria Nordkorea också och det riktigt heta Koreakriget startade mellan USA och Kina som höll på till 1953, då man slutade skjuta och, man var tillbaka, där man startade efter att fem millioner personer, mest civila, fattiga nordkoreaner, dött (varav 1% amerikanska och några kinesiska soldater). USA fällde mer bomber över Nordkorea 1950/3 än över Japan 1941/5. Bombplanen flög från Okinawa som var ockuperat av USA. Media hade ingen insyn men publicerade propaganda i vanlig stil - den 'fria' världen var under attack! Kriget mot Nordkorea pågår faktiskt fortfarande. Man undrar vad politikerna höll och håller på med 1950 och idag 2018. Medling var det inte tal om.

USA ockuperade Japan tom 1952 med MacArthur i ledningen tom april 1951, som beslöt allt odemokratiskt medan japanerna sade "hai MacArthur" - "ja, jag hör vad du säger, MacArthur" och bugade djupt. Censur rådde ju och det var bäst att hålla tyst eller säga "hai".

Japan hade redan 1946/7 godkänt en ny grundlag med en häpnadsväckande artikel 9:

"Uppriktigt strävande efter en värld i fred grundad på internationell rättvisa och ordning, avstår det japanska folket för alltid från krig som suverän rättighet och hot eller bruk av våld som ett sätt att lösa internationella konflikter.

För att genomföra avsikten med föregående mening kommer land-, sjö- och luftstyrkor liksom annan krigsmakt aldrig att upprätthållas. Landets rätt att föra krig erkänns ej."

(Aspiring sincerely to an international peace based on justice and order, the Japanese people forever renounce war as a sovereign right of the nation and the threat or use of force as means of settling international disputes.

In order to accomplish the aim of the preceding paragraph, land, sea, and air forces, as well as other war potential, will never be maintained. The right of belligerency of the state will not be recognized.)

Denna grundlagsartikel är 2018 fortfarande gällande även om det finns tokstollar som vill ändra på den. Japan är för alltid utan eget militärt försvar men måste tydligen försvaras mot Kina och Nordkorea! USA ockuperade därför Okinawa i södra Japan tom 1972, där de flesta militära baserna fortfarande finns. Japan har dock "självförsvarsstyrkor" av olika slag.

Ett mystiskt fredsfördrag (dikterat av USA!) mellan Japan (representerat av en marionettregering tillsatt av USA) och 44 länder i den fria (sic) världen skrevs under i San Francisco september 1951, dvs medan Koreakriget var i full gång. Sovjetunionen och Kina skrev inte under om de ens var inbjudna. Samma dag kom Japans marionettregering och USA överens om att USA kunde ha militära baser i Japan i all framtid enligt ett bilateralt avtal.

Japanska folket och den fria världen var naturligtvis inte tillfrågade om varken det ena eller det andra. Men fördrag och avtal godkändes senare av japanska riksdagens två kamrar i april 1952 ... och Japan (utan Okinawa) blev sedan ett självständigt land igen.

Oktober 1962 meddelade USA att Sovjetunionen installerade atombombsraketer på Kuba som kunde leda till varmt kärnvapenskrig. Efter 13 dagar kom man överens om att dra tillbaka rakterna. Fast det var inga kärnvapen! Bluff alltsammans!

Det kalla kriget fortsatte i Vietnam på sextiotalet, t.o.m mitten på sjuttiotalet med liknande förluster och i Angola på sjuttiotalet med mycket dödande, kommunistiska militära segrar men goda ekonomiska vinster för de hemliga krafterna*.

1965/6 skedde ett folkmord i Indonesien där minst 500 000 personer mördades, inkl. min klasskamrat JS och hans pappa. JS gick i min klass två år 1953/4 i Stockholm där pappan var diplomat. Ingen brydde sig. I Chile installerades en USA-vänlig militärdiktatur 1973 efter en blodig kupp. USA/CIA försökte även starta inbördeskrig i Nicaragua som ansågs vara en sovjetisk koloni.

En uppfattning om det "kalla kriget" är att det mesta var påhitt (propaganda) att skrämma världens befolkning och att upprätthålla myten om atombomben. Kapplöpningen i rymden skapades för att avleda uppmärksamheten. USA startade en massa krig som alla förlorades, installerade marionettregeringar här och där och det var inte särskilt lustigt i många delar av världen.

 

10. Enklaste propaganda håller modet uppe

(Sammanfattning - under det kalla kriget var det kapplöpning i rymden och atombombsrustning - allt bara för att imponera eller skrämma - till nästa kapitel)

På sextiotalet höll Sovietunionen på att kollapsa eftersom folket där tappade modet efter Stalins död 1953. Makthavarna visste naturligtvis hur man kunde ändra på det. Man skapade en sovjetisk HJÄLTE! Gagarin! Kostade inte mycket! Samma raket kunde användas att transportera kommunisternas falska "atombomber" interkontinentalt och förgöra USA:s alla storstäder via en tur i rymden, sades det. Folk fattade inte att raketen och bomben bara skulle brinna upp vi nerfärden om man ens försökte att styra den vilket inte gick. USA kopierade rubbet med sina astronauter och fåniga "månfärder" och kunde bygga upp sin egen falska kärnvapenarsenal som enligt uppgift kunde utplåna hela Sovjetunionen på mindre än en timme. Folk blev livrädda men nickade åt dumheterna och trodde på dem. Enligt min uppfattning var alltihop fantasier.

Maj 1966 startade ett inbördeskrig i Kina som kallades kulturrevolution. Kineserna hade helt enkelt tröttnat på kommunisterna. Uppmuntrade av en gaggig ledare (Mao) terroriserade, s.k. röda garden - okunniga ungdomar - befolkningen. Efter tre år fick militären ta över men oroligheterna fortsatte tom 1976 då Mao dog. Uppskattningsvis 50 millioner kineser dog, pga inbördes strider. Naturligtvis var inte Kina ett hot mot USA som passade på att erkänna Kina/Mao 1973.

På åttitalet började det sovjetiska imperiet att implodera. Den sista sovjetiska insatsen var i Afghanistan december 1979 till februari 1989. SSSR tänkte hjälpa Afghanistan göra marxistisk leninistisk revolution, bli socialistiskt så att barn där kunde gå i skolan och fattigt folk kunde få sjukvård och att framtiden skulle bli fredlig och rik.

Inbördeskrig bröt ut, CIA finansierade islamisterna och jihadisterna, och SSSR:s förluster var minst 14.000 döda, 53 000 fysiskt skadade och säkert millioner psykiskt skadade, de flesta bara 17-21 år gamla ryska barnsoldater och ungdomar. Februari 1989 var SSSR besegrat i Afghanistan och åkte hem. 100.000-tals afghaner dog i kriget. SSSR:s ledare blev under tiden gamla och skröpliga och korruptionen spreds. Nya krafter kunde försiktigt ändra inriktningen med litet enkel ... perestrojka.

Det "kalla" kriget tog slut 11 september (i USA 9/11!) 1989, dvs för 28 år sedan, då Ungern beslöt att öppna gränsen till Österrike, så att folk kunde flytta som de ville igen. Litet senare kollapsade eller omvandlades alla "kommunistiska" länder (utom Nordkorea, Kina och Vietnam) och de i Europa kunde införa ett demokratiskt system om de ville. Sovjetunionens förhandlade med USA och NATO 1989-1991 om framtiden men glömde att publicera vad man kom överens om, t.ex. att NATO inte skulle expandera österut och hota Ryssland ... och starta ett nytt kallt krig.

I f.d. Sovjetunionens delrepubliker togs makten emellertid över av lokala, nationella, kriminella diktatorer och ekonomin av oligarker och Sovjetunionen upphörde att existera. Vanligt folk och demokrati hade ingen chans i f.d. Sovjetunionen. Minoriteter, oftast ryssar, i de nya, självständiga länderna blev diskriminerade och fick ofta fly efter lokala inbördeskrig, där nationella, helt kriminella gäng tog över. Industri och ekonomi tidigare baserad på central ledning från Moskva kollapsade överallt. Ett typiskt exempel är varvsindustrin i Ukraina som jag känner väl efter 28 besök 1992-1997 i Odessa, Nikolaev och Kherson. Liknande inträffade med gruvindustrin. Ukraina hade aldrig varit en självständigt land innanför erkända gränser innan 1991. Södra Ukraina var länge styrt av osmanska riket (KXII flydde dit 1708!) innan Ryssland tog över på 1780-talet och grundade städer (och skeppsvarv) och uppmuntrade rysk (och judisk) invandring från norr. När Ukraina blev självständigt 1991 kollapsade varvsindustrin vid Svarta havet som sysselsatte 10.000-tals personer, mest ryssar och judar, eftersom ingen ansvarig ukrainare i Kiev visste vad det handlade om. Allt tekniskt sköttes ju av ryska ingenjörer lokalt och ekonomin kontrollerades från Moskva. 25 år senare var den ukrainska varvsindustrin fortfarande i princip död och situationen var värre än tidigare, eftersom ryskt inflytande (tekniskt, kulturellt, språkligt, etc sedan 1780) ersattes av okunnig ukrainskt dito med inbördeskrig som följd i östra Ukraina och i söder - Krim blev ryskt igen. Sverige uppmuntrade de ukrainska nationalisterna i Kiev att förstöra den ryska kulturen vid Svarta havet istället för att, t.ex. medla. USA/NATO erbjöd Ukraina militärt skydd mot Ryssland ... fast man 25 år tidigare just uteslutit det för all framtid.

Annars är just varvsindustri (skeppsbyggnad) ett bra sätt att bygga upp land på efter krig. Man exporterar fartyg mot kontant betalning i förskott, etc. Fungerade utmärkt i Japan 1950/60, Sydkorea 1970/80 och i Kina 2000, tom idag!

Östtyskland var ett förfärligt svenskt grannland med stalinistisk terror som specialitet som Sverige alltid hade goda förbindelser med. De tog slut 1990! Fast Berlinmuren föll ihop redan 9 november 1989 (9/11!).

Kina passade på att avskaffa sin kommunism cirka 2000 och ersatte den med antijapansk hysteri för rysligheter på 1930-talet. Kina måste ha en fiende och Japan passar bra. Vietnam var nog aldrig riktigt kommunistiskt 1953 framåt utan bara en nation som stred för självständighet. CIA fattade nog det men det var bra för affärerna ändå att bomba sönder hela Indokina (Vietnam, Cambodja, Laos) 1950-1980.

Den 11 september 2001 (i USA 9/11) startade USA sitt krig mot terrorismen som skall föras i 100 år tills alla terrorister är utrotade och deras ledare torterade, mördade och begravna till sjöss. Strax efteråt attackerade USA och dess allierade inkl. Sverige Afghanistan för att jaga bort terroristerna, så att barn där kunde gå i skolan och fattigt folk kunde få sjukvård och att framtiden skulle bli fredlig och rik, precis som ryssarna tänkte 22 år tidigare. INBÖRDESKRIG bröt naturligtvis ut vilket pågår fortfarande (2018) fast Sverige ansåg sig besegrat 2014 och drog hem och USAs och dess allierades förluster är minst 3 500 döda, 20 000 fysiskt skadade och 100.000 tals psykiskt skadade soldater sedan starten. 100 000-tals afghaner dör och har dött i det senaste kriget. Ingen bryr sig egentligen. November 2016 var situationen värre än någonsin.

Folk vet inte att Afghanistan är ett patrialkaliskt klansamhälle utan folkbokföring eller vallängder ute i landsbygden som styrs av de äldsta och som hatar inblandning utifrån eller från huvudstaden Kabul. Flickorna gifter sig på föräldrarnas befallning mot god betalning när de är 13 år gamla och föder 10 barn innan de är 25 och behöver ingen utbildning eller sjukvård. Pojkarna blir utmärkta motståndssoldater att döda inkräktare. Ingen vet hur stor befokningen är - 25 eller 30 millioner - eller vem som äger mark och hus. Varav 6 millioner med speciella kort kanske röstar vid de manipulerade valen! Gillar en afghan inte det får han emigrera, gå till sjöss eller bli religös fanatiker i afghansk demokratisk ordning. Naturligtvis fanns det afganer med västerländskt tänkesätt säg 1950-1970 men det var en minoritet som bodde i Kabul och som nu har flytt.

2003 attackerade USA och allierade Irak som var ett hot med sina förmodade massförstörelsevapen av alla slag - atombomber, biologiska och kemiska bomber - och dödade dikatorn och tillsatte en inkompetent marionettregim. Inga massförstörelsevapen hittades, djihadister kunde etablera sig och INBÖRDESKRIG pågår fortfarande (2018). Milloner dog och/eller flydde till Europa.

En djihadist är en muslimsk helig krigare. Vem som helst inklusive svenskar kan bli det.

2011 attackerade NATO Libyen som var ett annat hot och dödade dikatorn och tillsatte flera marionettregimer medan andra regimer konstituerade sig själva, mha djihadister. Libyens obevakade gränser kunde då utnyttjas av afrikanska flyktingar på väg till Europa. Inga hot eliminerades och INBÖRDESKRIG pågår fortfarande (2018). Milloner dog och/eller flydde till Europa.

2011 understödde USA och allierade militärt oppositionen i Syrien. Syriens diktator understödd av Ryssland var ett hot som måste elimineras. INBÖRDESKRIG pågår fortfarande (2018). Milloner dog och/eller flydde till Europa.

Det är hur lätt som helst att starta KRIG och INBÖRDESKRIG. Antingen anfall själva eller beväpna lokala oppositionsgrupper och djihadisterna. Att det inte automatiskt leder till fred och frihet är ju självklart sedan första världskriget bröt ut 1914 beskrivet ovan.

Kriget mot terrorismen tog slut eller var förlorat 2013 efter beslut av president Obama men startades igen 2017 av president Trump. De som förlorat kriget mot terrorismen får medalj!

 

11. Fred på jorden 2018

(Sammanfattning - Sverige var äntligen med och krigade 2002-2014 och förlorade totalt men har inte lärt sig av det!)

Vad Sverige 2002-2014 hade att göra uppe i Afghanistans höjder är ej utrett 2018 men nog var det så att barn där inte kunde gå i skolan och fattigt folk inte kunde få sjukvård, men att inkompetenta svenska militärer och biståndsarbetare kunde tjäna övertid därborta under 12 år. Det var ju ingen kontroll! Bara att plocka på sig! Ett resultat är att 1 000-tals psykiskt skadade, svenska veteraner d.v.s. f.d. legosoldater virrar runt i Sverige. De klarade inte trycket att jobba med skottsäker väst i sex månader, skjuta folk och beväpnade utföra husundersökningar i fattiga, afghanska byar, så att barn där inte kunde gå i skolan och fattigt folk inte kunde få sjukvård. Naturligtvis byggde Sverige varken skolor eller sjukhus i Afghanistan. Man hade inte lärt sig hur Sverige försvarade sig med sjöminan, när jag var militär på 60/70-talen. Den göms och när fienden passerar exploderar den. I Afghanistan kallas den IED - Improviserad, Explosiv Doning. Livsfarlig. Den göms ju och när fienden inkl. svenska krigare passerade exploderar den. Som en sjömina. Men Sverige är ju bra på att hitta på vad som helst. Som USA. USA har 2002-2009 arresterat 781 personer varav 220 afghaner som all fängslats i koncentrationslägret Guantanamo. Ingen har hittills ställts inför rätta eftersom allt är hemligt. De fängslade vet ej vad de anklagats för och sannolikt har alla afghaner inget med terrorism riktad mot USA att göra.

Kriget mot terrorismen är inte slut eftersom det varar i 100 år efter ett stopp 2013/17. De hemliga krafterna* är ju fortfarande i farten och vill tjäna mera pengar. Nu gäller det, bl.a. att knäcka Rysslands oligarker med alla medel inkl. propaganda, t.ex. att NATO ockuperar det korrupta och nerkörda Ukraina med sina oligarker, så att västmakternas fredsvänner äntligen kan ta över Rysslands oligarkers rikedomar den vägen. Det undviks enklast genom medling, dvs fredlig diskussion med Rysslands ledare och åtgärder att skydda den ryska (eller iaf rysktalande) befolkningen i södra och östra Ukraina som flyttade dit på Katarinas order på 1790-talet och efter Stalins ukrainska folkmord 1932/3. Fast det vill inte oligarkerna. Om ni undrar vad en oligark är, är det en före detta sovjetisk kommunist som lagt beslag på ett före detta kommunistiskt företag och nu, som förr, lägger beslag på alla mervärden som produceras, m.h.a. lokala gangstergäng. Oligarkerna gillar att leva lyxliv i väst.

En annan metod är att uppmuntra islamsk terrorism litet här och var, mha djihadister, som kräver vapen och krigsinsatser och håller krigsindustrin i farten.

USA presidenter godkänner tortyr av och mord på motståndare men det lär inte hjälpa och ingen bryr sig egentligen. Många, s.k. konspirationsteoretiker, tror att alla krig beskrivna ovan startats av de hemliga krafterna* som manipulerar makthavarna för att tjäna pengar. Men det behövs inte. Makthavarna är själva rätt korkade och behöver inte manipuleras och det finns alltid kriminellt folk som ställer upp att missbruka makt för att behålla sina privilegier.

The 911-report and the CIA Torture report written by members of the U.S. Congress can be read free of charge on the net. I review the reports here where you also can download the reports. Interesting reading. One President of the U.S. encouraged the CIA to use torture to find out how terrorists are brainwashed and another President of the U.S. ordered the murder of a terrorist!

* undrar ni vilka de hemliga krafterna är som konspirerar ovan tror jag det rör sig om vita, anglosachsiska protestanter som tjänade storkovan i slutet av 1800-talet i Amerika, Europa och dess kolonier. Deras barn utbildades senare vid universiteten på östkusten för att lära känna varandra och sedan dess kontrollerar de allt av betydelse ekonomiskt och politiskt överallt för att skydda sitt kapital och ta över världen. Rätt trista typer med 100 000-tals medhjälpare varav flera med sommarbostad på franska Rivieran. Inte mycket att göra åt dem. Jag är ju själv vit, anglosachsisk (men svensk) protestant bosatt på Rivieran som inte tjänade storkovan i slutet av 1800-talet och därför borde veta. Både min morfarsfar och min farfarsfar gjorde konkurs 1889 ... men det är två andra historier. De fick starta om från början igen med hustrur och barn ... och ett resultat blev ... jag.

Fred på jorden 2018. Enklast är att starta med att dra tillbaka alla främmande trupper från Afghanistan, sluta kalla talibanerna för terrorister och starta fredsförhanlingar. Då kan alla afghanska flyktingar resa hem och bygga upp landet igen. Samma gäller Syrien, Libyen och Irak. Starta med ett eldupphör och fortsätt med fredsförhandlingar. Då kan alla syriska, libyska och irakiska flyktingar resa hem och bygga upp länderna igen. Det verkar ha fungerat i Mali. Man förhandlar med separatisterna så att lugn och ordning skapas igen. Islamska fanatiker och djihadister försvinner då av sig själva. Djihadister fanns ju inte för 20 år sedan utan är ett fenomen skapat av CIA & Co (dvs de hemliga krafterna).

Jag gillar Japans grundlag 1946/7 med sin artikel 9:

"Uppriktigt strävande efter en värld i fred grundad på internationell rättvisa och ordning, avstår det japanska folket för alltid från krig som suverän rättighet och hot eller bruk av våld som ett sätt att lösa internationella konflikter.

För att genomföra avsikten med föregående mening kommer land-, sjö- och luftstyrkor liksom annan krigsmakt aldrig att upprätthållas. Landets rätt att föra krig erkänns ej."

Men USA:s president Obama har mars 2016 andra planer! USA skall sända tre pansarbrigader till Europa (en vardera till Baltikum, Rumänien, Bulgarien) 2017. En amerikansk pansarbrigad består av 4 500 soldater, de flesta dumma infanterister som springer bakom ett okänt antal pansartanks som ... skall göra vad? Attackera Ryssland? Som Hitler 1941? Obama har tydligen inte lärt sig ett skvatt av min historia ovan och bekräftar att han är ett skämt. Vad USA:s nya president Trump skall hitta på ... blir framtida historia. Sannolikt ganska lik den tidigare.

Hoppas alla läsare lärt sig litet av min politiskt inkorrekta, ovan kortfattade världshistoriska sammanfattning och som fortfarande tror på den officiella propagandan och atombomber. Berätta till anders.bjorkman@wanadoo.fr !

Slut!