JFK 1963 och M/S Estonia 1994

funderingar kring JFK och Estonia december 2020

Anders Björkman

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook


JFK var amerikansk president 1961/3 som sköts ihjäl i Dallas, Texas, USA, 22 november 1963. Vad kan JFK 1963 ha med Estonia 1994 att göra?

Brottsutredningarna är identiska.

JFK hade knappast svalnat i sin kista 1963 innan myndigheter av olika slag meddelade att en herr Oswald hade skjutit JFK från ett bakhåll gömd i toppen på ett hus nedanför vilket JFK åkte förbi i öppen bil och vinkade till allmogen. JFKs livvakt hade glömt att kontrollera omgivningen, sägs det.

Oswald arresterades senare samma dag efter att ha plankat in på en biograf i Dallas. En god medborgare hade noterat att herr Oswald smet in utan att betala. Tänka sig! Föreställningen stoppades, ljuset tändes och polisen som anlänt arresterade Oswald. Händer varje dag i Dallas. Folk plankar in på bio och polisen anländer!!!!

Oswald fördes till Dallas polishögkvarter och förnekade allt utom att han inte betalt biobiljetten. Men där hos polien kunde Oswald inte stanna. Han måste transporteras till ett annat ställle och betala biljetten. Och på väg ut ur polishuset sköts Oswald ner, dvs mördades, av en annan vän, herr Rubinstein, av ordning, dvs mafian (CIA, FBI, de hemliga krafterna??)

Men innan dess hade Oswald meddelat närvarande media att han bara var en syndabock. Syndabock? Precis som Estonias visir. Någon att skylla på!

Oswald begravdes, men Estonias visir bärgades, fast resten av Estonia skulle begravas under sten och betong och, när det inte gick, skulle undersökning av skrovet förbjudas i all framtid. Gravfrid.

OK, polisen hittade ett gevär som Oswald skulle ha köpt, bla, bla, bla, och slutsatsen var att Oswald hade skjutit JFK. Saken diskuteras 57 år senare. Men inte plankar en presidentmördare in på bio efter att ha kallblodigt mördat JFK ett par timmar tidigare. Litet ordning måste det vara. Nej! Folk bara glömmer rubb och stubb. Estonia? Enklast så!

2020 har man hittat skador i Estonias skrov. 1994 hade svenska statsministern Bildt sagt att visiret i överbyggnaden hade trillat av i storm (och fyllan) och orsakat olyckan. Basta! Fast visiret satt kvar på vraket på havsbotten. Vad göra? Jo, i ren Oswald 1963 stil, så sprängde flottans dykare loss visiret från vraket, osv, osv, på uppdrag av Sveriges regering, Carlsson & Co.

I Oswalds fall var allt på uppdrag av CIA, FBI och de hemliga krafterna och i Sverige var det samma sak. För se upp!

Som alla vet sjönk fyllefärjan Estonia 28 september 1994 och >1000 dog.

Samma dag meddelade Carl Bildt att visiret hade trillat av, etc. Kom ihåg Oswald! Folket behöver en syndabock! Jag visste inte då att samma dag eller dagen efter anlände 10-12 estniska besättningspersoner till Huddinge sjukhus utanför Stockholm för behandling för att sedan registreras som drunknade!

Själv skötte jag fem liknande färjor i Egypten (Röda havet och Medelhavet) och vi studerade olyckan och konstaterade att orsaken var omöjlig. Visir trilllar inte av ljudlöst! Av en slump träffade jag den svenska chefsutredaren av olyckan Börje Stenström i slutet av oktober. Vi satt i samma expertgrupp hos IMO, London, att förbättra skydd mot oljespill till havs från oljetankers. Jag meddelade Stenström varför visir inte trillar av färjor. Stenström bleknade och meddelade: "Lille Anders, du vet inte vad det handlar om".

Jag träffade Stenström regelbundet tom oktober 1996, då han sade upp bekantskapen. I augusti 1996 hade jag i DN Debatt beskrivit varför visir inte trillar av färjor och blivit idiotförklarad av Stenström & Co. Min artikel kom in pga ett misstag. Censuren hos DN var på semester.

Folk dör plötsligt - först Stenström

I februari 1997 meddelades mig att Stenström plötsligt avlidit. Litet Oswald över det hela. Hans chef Olof Forssberg passade samtidigt på att anmäla sig för tjänstefel och avgick. December 1997 publicerades en s.k. slutrapport om Estoniaolyckan. Alla uppgifter där är förfalskade uppfinningar att skydda mörkläggning av ett brott. Färjan sänktes ju, pga sabotage och visiret sprängdes loss under vatten av svenska Försvarsmakten (flottan och Räddningsverket) veckan efter sjunkningen.

10-12 estniska besättningsmedlemmar som registerades ha överlevt försvann sedan plötsligt efter behandling på Huddinge sjukhus. Jag har skrivit böcker om det.

Sveriges vice statsminister Odd Engström som kände till Estonia ärendet (och Palme ärendet) avgick ur svenska regeringen och min bror Johan Björkman, finansmannen, anställde honom som rådgivare på ett känt börsnoterat företag. Engström meddelade sedan en journalist att han visste allt om Estonia (och Palme) och en intervju skulle göras. Hot stuff! Scoop!

Och sedan dog Engström

Men dagarna innan mötet 1998 hittades Engström död på en parkbänk i Stockholm. Eller han dog hemma i Saltsjöbaden.

Den 31 januari 2007 ringde jag min bror finansmannen (det var hans namnsdag) och meddelade att jag tänkte pensionera mig. Så bra sa Johan. Han skulle också pensionera sig. Men eftersom Johan visste mycket om Estonia och Palme skulle han, som hobby, publicera det, mha veckotidningen Fokus, som han startat ett par år tidigare. Och Johan ville ha hjälp av mig när det gällde Estonia. Johan blev inte gammal!

För sedan dör Björkman

Två veckor senare hittades Johan Björkman död i en snödriva utanför sin stuga utanför Stockholm.

The Independent Fact Group (IFG), Stockholm, undersökte olyckan under Björn Stenbergs ledning sedan 1998.

Sedan dör Stenberg

IFG publicerade flera rapporter, kontoret utsattes för inbrott och en dag 2008 var Stenberg plötsligt död. IFG lades ner.

Men 27 December 2020 - Ny report om Estonias visir

Finanstidningen, Stockholm, och dess kulturredaktör Knut Carlquist undersökte olyckan, mha mig och mina böcker. Jag var Knuts källa. Carlquist skrev många artiklar om Estonia och de personer som skötte ärendet /mörkläggningen i regeringen. De hade oturen att sitta med Svarte Petter enligt Knut!

Och sedan dör Carlquist

Efter ett tag var även Carlquist plötsligt död 2010 och Finanstidningen lades ned.

Min andra, yngre bror, Per Björkman, Johans advokat, rådde mig att sluta skriva om Estonia. Det gjorde jag ju inte. Istället bröt sig en galning in i min bostad en söndag där jag låg och sov efter lunch. Som tur var vaknade jag och lyckades stoppa personen i ett hörn. Han hade gått fel, ljög han! Och sedan hoppade han på mig. Det skulle han inte ha gjort. Jag sparkade honom i skrevet och ut hur huset. Obehagligt. Tur att jag var i form.

Litet senare blev min bror Per påkörd i Stockholm en vinternatt av en smitare. Per är sedan dess invalidiserad och ogillar mig som inte följer hans råd. Jag har naturligtvis försökt polisanmäla det, men svenska polisen vill inte ta emot anmälan (inte ens uppge sitt namn).

Estoniaärendet rullar därför 2020 vidare efter det norska reportaget på TV om skrovskador utan att nämna mina uppgifter om alla andra skador. Man har tydligen hittat skador i Estoniaskrovet! Som JFK 1978. En amerikansk Kongresskommitté som kontrollerade gamla uppgifter fann då att JFK skjutits av minst två terrorister = en konspiration. Oswald var inte ensam, om det ens var han som sköt. JFK sköts både framifrån och bakifrån i ett kulregn.

Det blev två frågor i Sverige hösten 2020!

1. Skall nya uppgifter om sjöolyckan utredas? Jörgen Zachau, Statens Haverikommission, skall besvara den första! Kanske. Enligt svensk lag skall nya uppgifter utredas. IMO resolutionerna A.637(16) och A.849 (20) gäller som estnisk, finsk och svensk lag. Men Jörgen behöver tid att bekräfta. Vi får se. 1 december 2020 ringde Jörgen mig och undrade vad han skulle göra. Jag svarade:

Tack för telefonsamtal igår att det är du som handar uppdraget från regeringen att utreda vad som skall göras med anledning av nya uppgifter om sprickor och skador i Estonias styrbordssida. Som bekant har jag ju diskuterat skrovläckage där under vattenlinjen med SHK (Börje Stenström & Co) sedan oktober 1994 och beskriver det på min webbsida sedan 1998.

Jag är glad att höra att du har orginalbanden från filmning av skrovet 1994 både med ROV och dykare. Om jag fattar rätt dök och filmade svenska Försvarsmakten/Räddningsverket vraket redan oktober 1994, följt av finska kustbevakningens filmning med ROV av vraket och visiret (!) litet senare och avslutningsvis Sjöfartsverkets/Polisens/SHKs dykning början december 1994. Det finns också filmer av vraket när olja och bränsle pumpades ur.

Jag antar att sprängskadorna i skrovet är synliga på dessa filmer. De är ju enkla att lokalisera. Jämför bara dina orginal filmer med de redigerade och suddiga filmer som SHK har visat och sålt till allmänheten senare. Alla skrovskador under vattenlinjen redigerades bort av SHK! Notera också att visiret filmades på vraket innan det senare uppgavs hittat en sjömil västerut.

Efter att du bekräftat att skrovet under vattenlinjen är skadat, så måste naturligtvis hela haveriutredningen göras om från början enligt svensk lag och IMOs regler och bestämmelser.

Anledningen till alla manipulationer, inkl. ett oförklarat sjunkförlopp, är naturligtvis att färjan sänktes, pga sabotage, och att SHK tvingades deltaga i mörkläggningen enligt uppdrag regeringen, som hjälpte Estlands president. Det brottet är troligvis preskriberat. Men det finns ju en rad andra besynnerligheter, t.ex. odöda besättningspersoner och Börje Stenströms död februari 1997.

Den 16 december 2020 fick jag veta att Jörgen Zachau hade överlämnat Svarte Petter till chefen John Ahlberk (länken har plockats bort) som meddelade att SHK skulle göra något men inte det jag rekommonderade ovan. SHK har enligt Ahlberk aldrig utrett olyckan, det var JAIC som gjorde det 1994/7 med hjälp av folk från SHK och konstaterade att visiret hade trillat av och att skrovet var intakt/oskadat. Nu skall John Ahlberk & Co sätta sig in i fallet.

 

2. Har brott begåtts i samband med Estonias förlisning? Det är flera olika åklagare hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, Stockholm som skall utreda det. De är Hélène Gestrin, Marie Lind Thomsen, Karolina Wieslander, Lise Tamm, mfl, som just nu skickar Svarte Petter imellan sig. 9 december 2020 har jag talat med dem:

Hej, min anmälan handlar om mord och brott i Sverige efter att Estonia sjunkit i Östersjön 1994 och intresserade parter beslöt att mörklägga själva utredningen. Det är ett helt annat ärende.

Jag ber (er) diarieföra mitt ärendeet separat, etc. Jag rapporterar utvecklingen pà min hemsida.

Alltså, Estonia sjönk/sänktes 28 september 1994 under mystiska omständigheter. Samma dag meddelades att visiret hade trillat av bla, bla, bla.

Eftersom vi hade samma typ färjor undersökte jag uppgifterna. Klart att visiret inte hade trillat av, vilket jag informerade SHKs/JAICs expert Börje Stenström 30 oktober 1994. Börje blev helt konstig men jag träffade honom regelbundet tom oktober 1996 och meddelade honom samma sak. Estonia sänktes, varför mörklägger du? Resultat? Stenström avled plötsligt februari 1997. Jag antar han blev mördad. (Ni) bör utreda det! Andra jag känner och talat med har drabbats likadant.

Samma sak med Estonias besättning. 10-12 ester i bestättningen registrerades som överlevande, MEN efter en vecka på Huddinge sjukhus var de alla försvunna. Jag har talat med deras estniska anhöriga och överlevande arbertskollegor som alla anger de överlevde. Vissa anser att de kidnappades i Sverige och mördades, dvs brott mot mänskligheten. (Ni) bör utreda det!

Fruar åklagare kommer att publicera information på hemsidan https://www.aklagare.se/ när det finns sådan. Men det går inte att säga något om när så sker enligt dem. Min anmälan om brott mot mänskligheten i Stockholm har inget speciellt diarienummer utan ingår i ett annat ärende som finns i frågan och som har nummer AM-165481-20. Vi får se hur det slutar.

Fruarna borde nog först ladda sina tjänstepistoler eftersom en eller flera mördare är på fri fot i Stockholm och dödar folk som vet för mycket om Estonia.

Massor av folk sitter alltså med Svarte Petter idag. Vilken tur att jag inte bor i Sverige där kunskap om Estonia innebär livsfara.

För dem som inte hänger med var det propaganda från Regeringskansliet 16.12.20. Två personer, Mikael Damberg, regeringen, och John Ahlberk, SHK, ljög som vanligt om Estonia olyckan 1994 och medias anonyma figurer ställde inga riktiga frågor som jag bett dem ställa enligt ovan. Mina uppgifter klipptes bort direkt. Fortsättning följer nästa år. Fy fan vilket land! 

 

Anders Björkman 13/29 december 2020

 

Tillbaka till Heiwa Co start sida
Tillbaka till Heiwa Co Estoniasida