JFK 1963 och M/S Estonia 1994

funderingar kring JFK och Estonia mars 2021

'inkomna handlingar behöver inte diarieföras i Sverige'

Anders Björkman

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook


JFK var amerikansk president 1961/3 som sköts ihjäl i Dallas, Texas, USA, 22 november 1963. Vad kan JFK 1963 ha med Estonia 1994 att göra?

Brottsutredningarna är identiska. Och folk tror på vad det tillsägs tro på, dvs falska nyheter - Fake News - spridda av media och CIA.

JFK hade knappast svalnat i sin kista 1963 innan myndigheter av olika slag, inkl. CIA, meddelade att en herr L H Oswald hade skjutit JFK från ett bakhåll gömd i toppen på ett lagerhus nedanför vilket JFK åkte förbi i öppen bil och vinkade till allmogen. JFKs livvakt hade glömt att kontrollera omgivningen, sägs det. Oswald hade ätit lunch kl. 12.15 på bottenvåningen i sin arbetsplats, skjutit JFK kl. 12.28 från 6e våningen i samma byggnad, sedan åkt hem och bytt kläder kl. 13.00 ett par mile från jobbet, för att sedan skjuta en polis Tippit kl. 13.15 på gatan 0.86 mile från sitt hem, för att sedan gå på bio. Hur Oswald utan bil lyckades förflytta sig mellan kl. 12.28 och 13.15 är oklart.

Oswald arresterades senare samma dag efter att ha plankat in på bion. En god medborgare hade noterat att herr Oswald smet in kl. 13.40 utan att betala. Tänka sig! Föreställningen stoppades, ljuset tändes och polisen som anlänt kl. 13.50 arresterade Oswald. Händer varje dag i Dallas. Folk (en dubbelmördare?) går hem tidigt från jobbet, plankar in på bio och polisen anländer, föreställningen stoppas och mördaren arresteras!

Oswald fördes till Dallas polishögkvarter och förhördes under 48 timmar (sägs det - inga protokoll fördes) och medgav att han arbetade i huset utanför vilket JFK sköts, att han åkt hem efter attentatet och bytt kläder och gått på bio, att han inte betalt biobiljetten eller skjutit någon någonstans.

En massa folk hade emellertid sett Oswald skjuta både JFK och Tippitt utan att ingripa! Det fanns ju vittnen och bevis! Kanske! Men där hos polisen kunde Oswald inte stanna. Han måste transporteras till ett annat ställle och betala biobiljetten. Och på väg ut i polishusets säkra källare sköts Oswald ner, dvs mördades, av en annan vän, herr Ruby, av ordning, dvs mafian (CIA, FBI, de hemliga krafterna??) Hur han kom in i källaren är oklart.

Men innan dess hade Oswald meddelat närvarande media att han bara var en syndabock. Syndabock? Precis som Estonias visir 1994. Någon att skylla på!

Oswald begravdes, men Estonias visir bärgades, fast resten av Estonia skulle begravas under sten och betong och, när det inte gick, skulle undersökning av skrovet förbjudas i all framtid. Gravfrid.

OK, polisen hittade ett gevär på 6e våningen där Oswald jobbade som Oswald skulle ha köpt, bla, bla, bla, och slutsatsen var att Oswald hade skjutit JFK och glömt geväret! Och det fanns ju vittnen. Saken diskuteras 57 år senare och de flesta amerikaner tror Oswald mördade JFK. Men inte plankar en presidentmördare in på bio efter att ha kallblodigt mördat JFK en timme tidigare. Litet ordning måste det vara. Nej! Folk bara glömmer rubb och stubb. Estonia! Enklast så!

2020 har man hittat skador i Estonias skrov. 1994 hade svenska statsministern Bildt sagt att visiret i överbyggnaden hade trillat av i storm (och fyllan) och orsakat olyckan och sänkt färjan. Basta! Fast visiret satt kvar på vraket på havsbotten. Vad göra? Jo, i ren Oswald 1963 stil, så sprängde flottans dykare loss visiret från vraket, osv, osv, på uppdrag av Sveriges regering, Carlsson & Co.

I Oswalds fall var allt på uppdrag av CIA, FBI och de hemliga krafterna och i Sverige var det samma sak. För se upp!

Som alla vet sjönk fyllefärjan Estonia 28 september 1994 och >1000 dog.

Samma dag meddelade Sveriges statsminister Carl Bildt att visiret hade trillat av, etc. Kom ihåg Oswald! Folket behöver en syndabock! Jag visste inte då att samma dag eller dagen efter anlände 10-12 ester från Estonias besättning till Huddinge sjukhus utanför Stockholm för behandling för att redan ha registreras som drunknade!?!?

Själv skötte jag fem liknande färjor i Egypten (Röda havet och Medelhavet) och vi studerade olyckan och konstaterade att orsaken var omöjlig. Visir trilllar inte av ljudlöst! Och färjor sjunker inte om ett bogvisir i överbyggnaden trillar av! Av en slump träffade jag den svenska chefsutredaren av olyckan Börje Stenström från Statens Haveri Kommission, SHK, i slutet av oktober 1994. Vi satt i samma expertgrupp hos IMO, London, att förbättra skydd mot oljespill till havs från oljetankers sedan 1992. Jag arbetade ju för en av världens största oljetankerredare och hade ombetts att hjälpa IMO.

Jag meddelade Stenström varför visir inte trillar av färjor som sedan sjunker. Stenström bleknade och meddelade mig: "Lille Anders, du vet inte vad det handlar om". Det visste jag inte då, 1994, men idag, 2021, vet jag bättre. Stenström deltog i en konspiration att mörklägga Estoniaolyckan! På uppdrag av Carl Bildt!

Jag träffade och korresponderade med Stenström regelbundet t.o.m. oktober 1996, då han sade upp bekantskapen. 15 augusti 1996 hade jag nämligen i DN Debatt beskrivit varför visir inte trillar av färjor, mm, och blivit idiotförklarad via TT av Stenström & Co. Min artikel kom in pga ett misstag. Censuren hos DN var på sommarsemester. DN (och GöteborgsPosten) kan fortfarande, 2021, inte rapportera uppgifter att Estonia sänktes och att svenska myndigheter mörklägger sabotaget och eliminerar folk som vet för mycket, för att inte tala om Chalmers vetenskapliga skeppsforskningsfusk i sammanhanget. Eller riktiga nyheter om Estonia.

 

Folk dör plötsligt - först Stenström

I februari 1997 fick jag veta att Stenström plötsligt avlidit. Litet Oswald över det hela. Hans chef Olof Forssberg passade samtidigt på att anmäla sig själv (!?) för tjänstefel och avgick. Min korrespondens med SHK/Stenström&Co varken diariefördes eller besvarades av SHK. December 1997 publicerades en s.k. slutrapport om Estoniaolyckan. Alla uppgifter där är förfalskade uppfinningar att skydda mörkläggning av ett brott. Färjan sänktes ju, pga sabotage och visiret sprängdes loss under vatten av svenska Försvarsmakten (flottan och Räddningsverket) veckan efter sjunkningen. Inte ett ord om mina uppgifter.

10-12 estniska besättningsmedlemmar som registerades ha överlevt försvann sedan plötsligt efter behandling på Huddinge sjukhus utanför Stockholm. Jag har skrivit böcker om det.

Sveriges f.d. vice statsminister Odd Engström , som kände till Estonia ärendet (och Palme ärendet) avgick ur svenska regeringen redan 1993 och min bror Johan Björkman finansmannen, anställde honom som rådgivare på ett känt börsnoterat företag. Det var ju bra med regeringskontakter. Engström meddelade sedan en journalist att han visste allt om Estonia 1994 (och Palme 1986) och en intervju skulle göras. Hot stuff! Scoop!

Men sedan dog Engström plötsligt

Dagarna innan mötet 1998 hittades Engström död på en parkbänk i Stockholm. Eller han dog hemma i Saltsjöbaden.

Den 31 januari 2007 ringde jag min bror finansmannen (det var hans namnsdag) och meddelade att jag tänkte pensionera mig. Så bra sa Johan. Han skulle också pensionera sig. Men eftersom Johan visste mycket om Estonia och Palme skulle han, som hobby, publicera det, mha veckotidningen Fokus, som han startat ett par år tidigare. Och Johan ville ha hjälp av mig när det gällde Estonia. Johan blev inte gammal efter det!

Sedan dör Björkman

Två veckor senare hittades Johan Björkman död i en snödriva utanför sin stuga utanför Stockholm efter att ha betalt en taxi dit.

The Independent Fact Group (IFG), Stockholm, undersökte olyckan under Björn Stenbergs ledning sedan 1998. Jag hjälpte Björn.

Sedan dör Stenberg

IFG publicerade flera rapporter, kontoret utsattes för inbrott och en dag 2008 var Stenberg plötsligt död. IFG lades ner.

Men 27 December 2020 - Ny report om Estonias visir . IFG har återuppstått!

Finanstidningen, Stockholm, och dess kulturredaktör Knut Carlquist undersökte olyckan, mha mig och mina böcker. Jag var Knuts källa. Carlquist skrev många artiklar om Estonia och de personer som skötte ärendet /mörkläggningen i regeringen. De hade oturen att sitta med Svarte Petter enligt Knut!

Och sedan dör Carlquist

Efter ett tag var även Carlquist plötsligt död 2010 och Finanstidningen lades ned.

Min andra, yngre bror, Per Björkman, Johans advokat, rådde mig att sluta skriva om Estonia. Det gjorde jag ju inte. Istället bröt sig en galning in i min bostad en söndag där jag låg och sov efter lunch. Som tur var vaknade jag och lyckades stoppa personen i ett hörn. Han hade gått fel, ljög han! Och sedan hoppade han på mig. Det skulle han inte ha gjort. Jag sparkade honom i skrevet och ut hur huset. Obehagligt. Tur att jag var i form. I princip hade jag kunnat slå ihjäl personen.

Litet senare blev min bror Per påkörd i Stockholm en vinternatt av en smitare. Per är sedan dess invalidiserad och ogillar mig som inte följer hans råd. Jag har naturligtvis försökt polisanmäla det, men svenska polisen vill inte ta emot anmälan (inte ens uppge sitt namn).

2019 filmades vraket på avstånd på havsbotten av en norsk dykrobot enligt nedan bild/annimation. Babordssidan 55 meter under havsytan lyses upp av en annan norsk dykrobot med strålkastare. Vi ser toppen av ett vitt däckshus med fönster över däck #4 och en vit överbyggnad mellan däck # 2&4. Under däck #2 (bildäcket) är skrovet som färjan flöt på under vattenlinjen som knappast ses. Vraket ligger över lerbotten på 75 meters djup och skrovets styrbordssida är lätt åtkomligt. Bara styrbords däckshus är nertryckt i leran. Avståndet mellen vattenlinje och däck #2 är ~2.0 meter.

Estoniaärendet rullar därför 2020 vidare efter det norska reportaget på TV om skrovskador vid och under däck #2 styrbords sida utan att nämna mina gamla uppgifter (sedan 1996) om alla andra skador. Man har tydligen hittat sprickor i Estoniaskrovet! Enligt uppgift användes en dykrobot (ROV) tre eller fyra gånger som filmade delar av styrbords och babordssidorna under 20 minuter varje gång. En spricka i plåtsidan lokaliserades någonstans ganska oprofessionellt. En ordentlig undersökning av vrakets skrov var det inte tal om!

Som JFK 1978. En amerikansk kongresskommitté som kontrollerade gamla uppgifter fann då att JFK skjutits av minst två terrorister = en konspiration. Oswald var inte ensam, om det ens var han som sköt. JFK sköts både framifrån och bakifrån i ett kulregn. Herr Rubi (som dött i fängelse 1969) hade skjutit fel person. Och varför betalade denne inte biobiljetten efter att ha mördat folk? Men det spelar ingen roll. Det stora amerikanska folket tror att Oswald sköt JFK 1963.

Här är ett bra TV-reportage om Estonia som jag deltar i som aldrig sänts i svensk, finsk och estnisk TV. Jag förklarar i programmet vad som händer när man lastar vatten i överbyggnaden, mm.

Det blev två frågor i Sverige hösten 2020 efter det norska reportaget!

1. Skall nya uppgifter om sjöolyckan utredas?

Jörgen Zachau, Statens Haverikommission, skall besvara den första frågan! Kanske. Enligt svensk lag skall nya uppgifter utredas. IMO resolutionerna A.637(16) och A.849 (20) gäller som estnisk, finsk och svensk lag. Men Jörgen behöver tid att bekräfta. Vi får se. 1 december 2020 ringde Jörgen mig och undrade vad han skulle göra. Jag svarade:

Tack för telefonsamtal igår att det är du som handar uppdraget från regeringen att utreda vad som skall göras med anledning av nya uppgifter om sprickor och skador i Estonias styrbordssida. Som bekant har jag ju diskuterat skrovläckage där under vattenlinjen med SHK (Börje Stenström & Co) sedan oktober 1994 och beskriver det på min webbsida sedan 1998.

Jag är glad att höra att du har orginalbanden från filmning av skrovet 1994 både med ROV och dykare. Om jag fattar rätt dök och filmade svenska Försvarsmakten/Räddningsverket vraket redan oktober 1994, följt av finska kustbevakningens filmning med ROV av vraket och visiret (!) litet senare och avslutningsvis Sjöfartsverkets/Polisens/SHKs dykning början december 1994. Det finns också filmer av vraket när olja och bränsle pumpades ur.

Jag antar att sprängskadorna i skrovet är synliga på dessa filmer. De är ju enkla att lokalisera. Jämför bara dina orginal filmer med de redigerade och suddiga filmer som SHK har visat och sålt till allmänheten senare. Alla skrovskador under vattenlinjen redigerades bort av SHK! Notera också att visiret filmades på vraket innan det senare uppgavs hittat en sjömil västerut.

Efter att du bekräftat att skrovet under vattenlinjen är skadat, så måste naturligtvis hela haveriutredningen göras om från början enligt svensk lag och IMOs regler och bestämmelser.

Anledningen till alla manipulationer, inkl. ett oförklarat sjunkförlopp, är naturligtvis att färjan sänktes, pga sabotage, och att SHK tvingades deltaga i mörkläggningen enligt uppdrag regeringen, som hjälpte Estlands president. Det brottet är troligvis preskriberat. Men det finns ju en rad andra besynnerligheter, t.ex. odöda besättningspersoner och Börje Stenströms död februari 1997.

Det är mycket enkelt att besiktiga Estonias skrov eftersom det ligger helt över lerbotten - se bilden t.h. Styrbordssidan är närmast botten. Det behövs inte ens dykare. En ROV kan lätt filma allt och det är minst sagt märkligt att Henrik Evertsson & Co inte gjorde det sommaren 2019 och sedan bara visade snuttar av skrovet/sprickor i programmet som sändes 2020.

Personligen misstänker jag 0.2 m² sprängskador vid maskinrummet och saunan - sabotage - som orsakade läckaget. Om det är skrovskador, pga kollision med, t.ex, en ubåt är de mycket större. Ett ubåtsskrov är 20 ggr starkare än en färjas och river upp färjan som en konservburk i kollision.

Redan 12 januari 1996 hade man bestämt att täcka över vraket med sten och betong att hindra en korrekt besiktning. 100.000-tals ton material hamnade dock 100-tals meter vid sidan om.

Den 16 december 2020 fick jag veta att Jörgen Zachau hade överlämnat Svarte Petter till chefen John Ahlberk (länken har plockats bort) som meddelade att SHK skulle göra något men inte det jag rekommenderade ovan. SHK har enligt Ahlberk aldrig utrett olyckan, det var JAIC som gjorde det 1994/7 med hjälp av folk från SHK och konstaterade att visiret hade trillat av och att skrovet var intakt/oskadat. Nu skall John Ahlberk & Co sätta sig in i fallet. Besked vad som kan göras kanske kommer sommaren 2021.

Estonias skrov (blått) är lätt åtkomligt ovan lerbotten. Bara den vita överbyggnadens styrbordssida är nertryckt i leran.

En grupp Estonia-överlevare anklagade 18 februari 2021
Haverikommissionens utredare Jörgen Zachau för jäv. Gruppen kräver att han byts ut. Men Jonas Bäckstrand, Haverikommissionens vicechef, har med Svarte Petter i hand bedömt att Zachau inte är jävig, eftersom han inte hade en anställning på Sjöfartsverket under tiden man hanterade Estonia-frågorna där, säger Jonas till media. Vem som skall utreda något kommer att utredas någon gång men media kan inte rapportera det. Sveriges inrikesminister Mikael Damberg vill inte lägga sig i ärendet (dvs inte vill ha Svarte Petter).

 

2. Har brott begåtts i samband med Estonias förlisning?

Det är flera olika åklagare hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, Stockholm som skall utreda den frågan. De är Hélène Gestrin, Marie Lind Thomsen, Karolina Wieslander, Lise Tamm, mfl, som just nu skickar Svarte Petter imellan sig. 9 december 2020+ har jag talat med dem:

Hej, min anmälan handlar om mord och brott i Sverige efter att Estonia sjunkit i Östersjön 1994 och intresserade parter beslöt att mörklägga själva utredningen. Det är ett helt annat ärende.

Jag ber (er) diarieföra mitt ärendeet separat, etc. Jag rapporterar utvecklingen pà min hemsida.

Alltså, Estonia sjönk/sänktes 28 september 1994 under mystiska omständigheter. Samma dag meddelades att visiret hade trillat av bla, bla, bla.

Eftersom vi hade samma typ färjor undersökte jag uppgifterna. Klart att visiret inte hade trillat av, vilket jag informerade SHKs/JAICs expert Börje Stenström 30 oktober 1994. Börje blev helt konstig men jag träffade honom regelbundet tom oktober 1996 och meddelade honom samma sak. Estonia sänktes, varför mörklägger du? Resultat? Stenström avled plötsligt februari 1997. Jag antar han blev mördad. (Ni) bör utreda det! Andra jag känner och talat med har drabbats likadant.

Samma sak med Estonias besättning. 10-12 ester i bestättningen registrerades som överlevande, MEN efter en vecka på Huddinge sjukhus var de alla försvunna. Jag har talat med deras estniska anhöriga och överlevande arbertskollegor som alla anger de överlevde. Vissa anser att de kidnappades i Sverige och mördades, dvs brott mot mänskligheten. (Ni) bör utreda det!

Den s.k. haveriutreningen är lögn från A till Ö, dvs ett brott i sig själv. Det finns inga bevis för uppgifterna i utredningen och att de som undertecknade den verkligen gjorde det. Frågar man dem vet det inget eller säger att de har bara hjälpt till med detaljer som kanske verkar troliga.

Fruar åklagare kommer att publicera information på hemsidan https://www.aklagare.se/ när det finns sådan. Men det går inte att säga något om när så sker enligt dem. Min anmälan om brott mot mänskligheten i Stockholm har inget speciellt diarienummer utan ingår i ett annat ärende som finns i frågan och som har nummer AM-165481-20. Vi får se hur det slutar.

Jag har JO anmält ärendet.

Riksdagens ombudsmän (JO) har tagit emot min anmälan 2021-01-18 och den har fått diarienummer 447-2021.

Om man vill kontakta JO i ärendet via e-post är adressen justitieombudsmannen@jo.se. Det är bra om man i så fall uppger diarienumret.

Fruarna borde nog först ladda sina tjänstepistoler eftersom en eller flera mördare är på fri fot i Stockholm och dödar folk som vet för mycket om Estonia.

Massor av folk sitter alltså med Svarte Petter idag. Vilken tur att jag inte bor i Sverige där kunskap om Estonia innebär livsfara.

För dem som inte hänger med var det propaganda från Regeringskansliet 16.12.20. Två personer, Mikael Damberg, regeringen, och John Ahlberk, SHK, ljög som vanligt om Estonia olyckan 1994 och medias anonyma figurer ställde inga riktiga frågor som jag bett dem ställa enligt ovan. Mina uppgifter klipptes bort direkt. Fortsättning följer 2021. Fy fan vilket land! 

Den 25 januari 2021 var Hélène Gestrin (se ovan) i farten i Tingsrätten i Göteborg. Det gällde åtalet mot två svenskar som, mha en tysk båt, från utsidan filmat skrovskador på Estoniavraket, mha en undervattensrobot. Hélène Gestrin yrkade på villkorlig dom och böter för de båda åtalade. Dom meddelades 8 februari (se nedan). Domen kommer naturligtvis att överklagas.

Själv avvaktar jag besked om själva skrovskadorna skall utredas enligt svensk lag och om brott begåtts 1994 i samband med olyckan. Det är ju nu helt klart att svenska statsministrar (CB och IK) och deras underhuggare helt enkelt ljög rätt upp och ned 1994 och senare om att Estonias skrov var oskadat när färjan sjönk för att dölja läckaget och sabotaget och allt annat. All regeringskorrespondens i ärendet har hemligstämplas i 60 år! De flesta andra partiledare inbjöds till ett möte litet senare kring 1996 där IK förklarade läget och allvaret och beordrade rättning i leden! Det gällde att rädda Estland och dess korrupta president! och regering Fy fan vilket land! Men eftersom Sveriges militära underrättelsetjänst (MUSK) och säkerhetspolis (SÄPO) har varit med om Estoniamörkläggningen sedan starten och eliminering av folk som visste för mycket är sannolikheten noll att sanningen någonsin kommer fram.

Den 28 januari 2021 meddelade mig fru Agneta Engberg, JO huvudregistrator via epost, att mitt JO-ärende om ej diarieförd anmälning om brott mot mänskligheten är avslutad och ett beslut hade expedierades till mig 2021-01-25.

Eftersom jag aldrig mottagit beslutet ringde jag Agneta +4687865124 som hänvisade till JO Per Lennerbrant som inte var tillgänglig, så jag fick tala med en fru Lovisa Cronstedt istället som föredragit ärendet för JO Per.

Lovisa meddelade mig att hon inte kontaktat Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, Stockholm, och deras fyra åklagare som inte diariefört min anmälan där, och och inte heller undersökt varför, och inte heller kontaktat Huddinge sjukhus om 10-12 ester där 1994 som bara försvann efter en vecka eller Börje Stenströms familj och hans mystiska död 1997 och om han är begraven någonstans. Lovisa hade inte gjort ett skvatt.

Hon hade bara bett JO Per Lennerbrant att avsluta min anmälan utan vidare undersökning. Jaha. Lovisa förklarade senare för mig att JO vanligtvis inte motiverar (sic) sina avskrivningsbeslut och det finns heller inte någon skyldighet för JO/Lovisa att göra det. JO gör bara vad Lovisa föreslår. Jaha! Fy fan vilket land! Det är ju rena skämtet. Svenska statstjänstefruar vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet behöver inte diarieföra inkomna handlingar/anmälningar och naturligtvis inte besvara dem och JO håller med. OK, han kommer från Justitiedepartmentet som leder Estoniamörkläggningen 2021.

Den 8 februari 2021 frikändes de två svenskarna som, mha en tysk båt, från utsidan filmat skrovskador (sprickor) på Estoniavraket, mha en undervattensrobot 2019. Det hade tydligen inte stört offren i vraket, bla, bla, bla. Beslutet kommer naturligtvis att överklagas. Men under sommaren 2021 skall estniska och svenska myndigheter besiktiga skrovet under däck #2 ordentligt, mha dykare, mm, och konfirmera att det är intakt och att jag har fel. Fortsättning kanske följer.

För under tiden tror fortfarande svenska folket att Estonia sjönk, pga att ha tappat visiret 1994. Svenska folket är lika korkat som det amerikanska som tycker att atombomber 1945 och senare är toppen, att besöka Månen 1969 var och är fantastiskt och att arabiska terrorister attackerade USA 2001, osv. För att inte tala om covidviruset idag 2021 som skall döda oss alla om vi inte vaxxar och låser in oss.

Och nu vintern/våren 2021 har f.d. riksdagsledamot Lars Ångström lagt ut sex avsnitt ur sin serie om Estoniamörkläggningen Avsnitt 1 , Avsnitt 2 , Avsnitt 3 , Avsnitt 4 , Avsnitt 5 , Avsnitt 6 .

De visar hur estniska, finska och svenska politiker, myndigheter, experter, militärer, poliser, etc, ljög och förfalskade allt om olyckan 1994 tom idag 2021. Det är ett utmärkt initiativ av Ångström. Och resultatet?

Vi får se. Personligen tror jag inget händer. Som vanligt.

 

Anders Björkman 13/29 december 2020 och 11 mars 2021

 

Tillbaka till Heiwa Co start sida
Tillbaka till Heiwa Co Estoniasida