Min egen annorlunda världshistoria 20 000 f.Kr och 1914-2024 e.Kr
Del 5

 

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook

5. Hitlers världsKRIG blir snigelkrig och förloras oktober 1941

(Sammanfattning - Hitler förlorade andra världskriget redan i oktober 1941 men de som tjänade pengar var inte nöjda! Kriga vidare - till nästa kapitel eller tillbaka)

Den sluga och kompetenta Stalin offrade tre millioner hjärntvättade soldater som kanonmat hösten 1941 men Stalin hade ju fem millioner extra hjärntvättade soldater och ett par millioner flickor att kasta in i kriget 1942 ... och ytterligare fem millioner 1943 och massor av tanks och kanoner, men det visste inte Hitler. Hitler förlorade bara en million man 1941 men han hade inga reserver. Han hade bara filmdrömmar! Den sovjetiska, stalinistiska eliten var intakt. Den nazistiska eliten, en helt kriminell samling av ett par 100.000 inkompetenta opportunister, tappade kontrollen.

Minst tre millioner sovjetiska krigsfångar lät Hitler svälta och frysa ihjäl under vintern 41/42. Han hade ju kunnat låta dem överleva ett tag och bli lantarbetare, men Hitler trodde han skulle vinna och att det inte behövdes. Milliontals judar, zigenare, kommunister och motståndare av alla slag samlades ihop eller mördades av nazisterna 1942/3/4, m.h.a. lokalt tvångsrekryterade stackare som bara tänkte på att överleva. Ingen brydde sig. Det var ju mest fattiga, enkla människor - arier - allihopa. Samma öde drabbade ytterligare millioner sovjetiska krigsfångar 1942-1944. Inte heller då brydde man sig. Sovjetmedborgare, mest ukrainare, vitryssar och polacker, dvs slaver/arier skulle ju bara svältas ihjäl. Det hade ju Hitler meddelat redan 1934! Eller 1920?

***

Hitler fattade naturligtvis att hans blixtkrigande var förlorat redan i oktober 1941, men ingen vågade eller kunde säga det! RH satt i fängelse i England och Wales. Det gick inte att utrota alla slaver, ryssar och judar och bränna ner deras städer. Men eftersom Hitler alltid visste bäst och inte tålde att sägas emot och kunde bestämma vad han ville, var det bara att snigelkriga vidare. I princip hade han inget val, dvs där motståndet var minst borta vid Don floden 1942. The show had to go on!

Men mina ryska bekanta vid Svartahavs-skeppsvarven retirerade till Astrakhan och Kaspiska havet, medan partisaner förstörde de långa tyska försörjningsvägarna. Hitler hade ingen chans. Stalin erbjöd Finland fred oktober 1941, men dumma Finland sade nej.

Hitler mobiliserade istället alla tyska män under över 17 till 50 till fronterna. Även medborgare i ockuperade länder kunde bli frivilliga och snigelslåss för Hitler. Mer fransmän slogs för Hitler än mot Hitler i de fria, franska styrkorna organiserade av de Gaulle, sägs det. Vilken psykos!!!

Hitler tvångsrekryterade även medborgare i ockuperade länder, inkl. slaver, judar och sovjetmedborgare, att slavarbeta i hans krigsindustri 1942-45, medan tyskorna fick ta hand om barn och åldringar hemma. Det kostade inte Hitler något, eftersom han aldrig betalade och riket redan var bankrutt. Det hjälpte inte heller. Naturligtvis ville folk inte tvångsförflyttas till Tyskland och jobba i vapensmedjorna där. De blev medlemmar i de små och ineffektiva motståndsrörelserna istället.

***

Hitlers beslut att tvångsförflytta folk accelererade hans fall.

Stalin hade fler tvångsrekryterade, hjärntvättade soldater och USA och England anföll också. Vilken idiot som helst fattade att Hitler hade förlorat. Fast ingen vågade säga det. I juni 1942 besökte Hitler Finland. Officiell anledning var att gratulera den finska presidenten och arméchefen på hans födelsedag, uppmuntra Finland att attackera Murmansk i norr, vilket Finland avstod från. Finske arméchefen besökte sedan i juli Hitler i Ostpreussen. Vid samtal framgick att Hitler totalt missförstått Stalins militära makt och förberedelser till krig. Kriget var förlorat!

***

En obesvarad fråga

Varför de allierade USA (FDR), Storbritannien (Churchill) och Sovjetunionen (Stalin) då 1941/2 inte uppmanade tysk militär via radio och flygblad att göra sig av med Hitler är ej klargjort 2024. De allierade borde ha meddelat tysk militär att de hade förlorat kriget och att vi skjuter inte på er, bara ni helt enkelt mördar Hitler! Så fort Hitler är död, kan vi diskutera fred med er!

***

I april 1942 lyckades den franska generalen Henri Giraud mirakulöst fly från Tyskland efter nästan två års fångenskap. Giraud anlände till Vichy och Pétain utnämnde honom till ledare för Frankrikes nya armé (sic) med amerikansk/FDR hjälp. Tanken var tydligen att Frankrike (och USA) skulle sluta fred med Tyskland och gemensamt besegra Stalin!

Hitler skulle ersättas med Himmler. Lyckligtvis var det fria Frankrikes ledare de Gaulle (och Churchill/England) allierad med Stalin och satte stopp för de galenskaperna. Giraud var nazist som tydligen arbetade för de hemliga krafterna* bakom hela kriget.

1942 inringades Hitlers arméer vid Stalingrad (Ryssland), El Alamein (Egypten) och Nordafrika och förintades januari 1943.

Vissa tyska generaler trodde fortfarande de kunde tala Hitler till rätta, men de hade ju inte fattat att Hitler var en trött, utmattad tokstolle som alltid hade rätt och beslutade allt själv (utan att tänka) och att strategin var enkel; det gällde bara att segra eller dö.

Hitlers favoritgeneral E. Rommel hade 1941 fått i uppdrag att erövra Suez-kanalen och sedan Indien och möta Japan där och vinna hela kriget! Men Rommel hade glömt egyptiska flottan. När Rommel försökte köra förbi El Alamein med sina tanks och kanoner sköts de i bitar av en egyptisk bekant till mig, Hamdi, från en kanonbåt i Medelhavet.

Rommel fick iallafall chansen att flyga hem och träffa Hitler och förklara sig. Det blev ett klassiskt möte. Rommel förklarade att det nog var bäst att retirera, Hitler blev galen och började skrikande rulla runt på golvet inför hela sin stab och Rommel drog tillbaka sitt förslag.

Vad Hitlers armé hade i Stalingrad vid Volga att göra är ett mysterium. Den sovjetiska befolkningen och industrin hade i stort sett evakuerats i säkerhet österut. Bara arbetare vid vissa svårflyttade fabriker var kvar ... och sovjetiska soldater.

***

Alla ryska städer/fabriker skulle ju brännas ner och befolkningen utrotas enligt Hitler och enklast görs det med flygbombning och artilleribeskjutning. Varför ockupera och gräva ner sig i en stad som skall förstöras ... och sedan bli instängd där? Och det med ett års försening. Stalingrad skulle ju ha förstörts redan hösten 1941 och inte hösten 1942.

Hitlers KRIG var naturligtvis helt vansinnigt och olagligt från början, men historikerna kan inte meddela det 2024!

***

Hursomhelst, Hitler beslöt att Stalingrad skulle bombas tillbaka till stenåldern september 1942 för att sedan attackeras och ockuperas av tysk militär oktober/november 1942. Resultat? De blev inringade och gav upp januari 1943! En italiensk arbetskamrat till mig, G di B, var med! Han, f 22, hade inkallats till militärtjänst 1940 och hade oturen att sändas till Ryssland 1941 för att hjälpa Hitlers militär vid attacken av Volga. Han och hans kollegor gav upp direkt 1943 utan att skjuta ett skott. Som tack sänd Stalin hela gänget tillbaka till Italien. De flesta var analfabeter!

I november 1942 ockuperade England och USA franska Nordafrika. Det var där som, ffg, Stalins, Churchills och FDRs civila säkerhets- och militära underrättelsetjänster träffades på marken och förstod de gemensamma intressena. Ett par tusen Hitler/Mussolini agenter arresterades snabbt och många dömdes till döden, etc.

***

Fred i Stockholm

I december 1942 erbjöd Stalin generöst Hitler fred via sin beskickning på Villagatan i Stockholm, där fru Alexandra Kollontai var sovjetisk ambassadör. Min pappa och mamma var grannar med henne! De bodde 1943/50Engelbrektsgatan, men på gården som gränsade till ambassade kunde min mamma testa sin ryska med ambassadören, som faktiskt även kunde svenska! Tyska ambassaden nere på Blasieholmen fick besked att, om Hitler retirerade till gränserna etablerade oktober 1939 och gav upp att döda slaver och bränna ner deras städer, så var allt frid och fröjd igen. Hur Hitler reagerade är inte känt, men anbudet verkar att ha avvisats. Historikerna vet fortfarande inte om det hela var ett skämt.

Kollontai ledde senare de hemliga förhandlingarna 1943/5 i Stockholm mellan USA och Japan om fred i Fjärran Östern, mha en falsk atombomb. Hon hade tidigare, 1940, medlat fred mellan Finland och Stalin och lyckats med det.

Kollontai låtsades en dag få ett slaganfall och fick sitta i rullstol i många år och spela invalid. Annars hade Stalin skjutit henne direkt. Men Alexandra piggnade mirakulöst till och dog gammal i Moskva 1952. Utan henne hade världen sett annan ut idag 2024.

***

Hitler vann 1943/4 inte en enda militär seger, dvs det var bara att dö. Historiker tycker om att analysera hur frontlinjerna flyttades hit och dit och anger inte att det hela bara berodde på att Hitler tyckte att de skulle flyttas, mha lydiga generaler. Någon militär strategi eller taktik fanns aldrig. Politiskt vansinne styrde; anfall, förstör allt och ni soldater får jordbruk, var vad som gällde. Hitler trodde att, om han kontrollerade Stalingrad och kunde blockera Volga 1942, skulle Stalin/SSSR kollapsa, pga bränslebrist.

Men nu retirerade Hitlers trupper ... tillbaka till Tyskland, där vanligt folk svalt, pga livsmedelsbrist sedan 1939.

Finland

Redan februari 1943 visste finska regeringen, parlamentet och krigsledningen att kriget mot Stalin/SSSR var förlorat! USA var berett att hemligt medla fred! Men Hitler fick reda på det och stoppade planerna som fick skjutas upp. Först i september 1944 fick Finland fred med SSSR efter att finska regeringen kollapsat och militären (Mannerheim) helt tagit över själva.

De tyska trupperna i Finland retirerade till Norge och brände ner finska Lappland! Sverige förband sig att förse Finland med livsmedel, mm. Leningrad befriades och transsibiriska järnvägen öppnades, så det gick att resa mellan Stockholm och Tokyo igen.

***

Dagen D

6 juni 1944 invaderade till sist de allierade inkl. de Gaulle Normandiet och en ny front öppnades i väst och i december 1944 hade Hitler förlorat 500 000 soldater i Frankrike och inga tyska styrkor av betydelse fanns kvar i Frankrike efter blodiga strider där.

De Gaulle hade sedan 1940 lett den franska motståndsrörelsen la Résistance på plats att förbereda befrielsen av Frankrike, mha spionage, sabotage och uppsamling av underrättelser och franska kommunister var välkomna att hjälpa till sedan juni 1941. Sedan 1943 var de Gaulle defacto Frankrikes ledare/president, fast FDR föredrog Pétain i Vichy.

I november 1944 återvände förrädaren M. Thorez till Frankrike från sitt lyxliv i Moskva och meddelade att hans franska kommunistiska kamrater förlorat 77.000 man i kampen mot Hitler.

***

I verkligheten hade la Résistance förlorat 11.000 personer, varav enbart 4.000 tillhörde Thorezs kommunistparti. Franska la Résistance hade problem att organisera sig 1942/4, men med hjälp av USA (!) gick det! Amerikanska advokater i Schweiz smugglade in pengar.

Hitler trodde istället att hans mycket dyra, hemliga raketvapen V1 och V2 skulle hjälpa. Men 30.000 billiga V1-or och 5.200 dyra V2-or som var och en kunde leverera en en-tons bomb var militärt verkningslösa. De flesta missade sina mål. Och de allierades bombflyg kunde droppa 1.000 ton/dag om de ville, vilket de också gjorde. Hitler trodde fortfarande att hans ubåtar kunde vinna kriget trots att engelskt och amerikanskt flyg upptäckte och förstörde dem.

***

I juli 1944 försökte 500 tyska motståndare, äntligen, spränga Hitler i luften. Det misslyckades. Alla 500 arresterades, dömdes till döden och hängdes.

Hitler och HH massakrerade och terroriserade samtidigt milliontals hjälplösa civila i hemlandet Tyskland och i de ockuperade Polen och Sovjetunionen inklusive milliontals fattiga judar som Hitler speciellt ogillade. De var ju inte arier.

Hitlers koncentrationsläger (se nästa kapitel) blev rena mordfabriker. HH ville även utrota alla katoliker, men de var ju så många, vilket var ett problem.

Hitler mobiliserade i oktober 1944 alla tyska pojkar mellan 14 och 17 och män mellan 50 och 65 år i en, s.k. Folkstorm, ca 500 000 personer, som skulle kastas in mot fienden och vinna kriget 1945. Det var ju rent skämt eller vansinne. Folkstormen hade inte ens riktiga vapen eller uniformer. Men ställde man inte upp i Folkstormen blev man skjuten på fläcken. Min vän WM blev Hitlersoldat litet tidigare.

Men Hitler gav inte upp, om vi skall tro historikerna. December 1944 lyckades Hitler organisera en sista militär attack i Ardennerna. Den 15 december väcktes amerikanerna där av svagt kanondunder och ett par timmar attackerade tyskt pansar utan skydd i luften för att återta Antwerpen i Belgien. Amerikanerna trodde det var rena skämtet. Men det var det inte. Efter en vecka var emellertid den löjliga attacken stoppad. Men ett antal amerikaner blev krigsfångar som senare kunde beskriva fiaskot eller vad man skall kalla det?

***

I januari 1945 gick Stalins Röda armé in i tyska Östpreussen och kriget var i princip förlorat och slut.

I januari 1945 erbjöd de allierade (Stalin, FDR, Churchill) generöst Tyskland (utan Hitler) fred och gamla gränser via sina beskickningar på Östermalm i Stockholm. De stod då vid dessa gränser beredda att invadera Tyskland. Det var naturligtvis ett skämt som Hitler inte klarade. Han kollapsade helt.

Och kriget fortsatte! Det var en sovjetisk segerfest! Röda armén kunde plundra, mörda, våldta lokal befolkning i östra Tyskland som den ville i fyllan och villan. Alla tyska soldater och vissa kvinnor hade redan flytt västerut och bara fattiga änkor och barn var kvar. Röda armén fick våldta polska, slovakiska, ungerska och rumänska flickor i stället som hade haft oturen att stanna kvar. Det kunde journalister som följde Röda armén inte meddela.

I februari 1945 attackerade Stalin staden Beuthen i östra Tyskland, där WM bodde, som totalplundrades. Rödarmisterna stal rubb och stubb i ockuperade Östeuropa! Inget att meddela i svensk historieundervisning. Men tack vare det träffade jag senare EM som kunde berätta litet om livet i DDR.

***

Kriget fortsatte ytterligar fyra månader. Röda armén "befriade" en massa "utrotningsläger" (se nästa kapitel) i Polen, men det kunde media inte rapportera!

Enligt andra kunde kriget ha avslutats på ett par veckor januari 1945 med markattacker mot Berlin och Hitler personligen, men de allierade fortsatte istället att bomba tyska städer, t.ex. Dresden februari 1945. Anledningen var kanske att FDRs atombomb inte var klar?

Hitler begick självmord i Berlin 30 april 1945. I ett testamente utsåg han sin 52 år gamla vän Karl Dönitz till sin efterträdare som 8 maj 1945 godkände villkorslös kapitulation på alla fronter.

Dönitz hade sedan 1935 utvecklat och byggt nästan 1,000 attackubåtar som skulle sänka handelsfartyg, så att England skulle svältas ihjäl. Det skulle leda till fred med England, etc. trodde Hitler. Hela idén var idiotisk. Ubåtarna kunde naturligtvis dyka och stanna några timmar under vatten, mha batterier, men så fort de dök upp igen kunde de sänkas av engelskt och amerikanskt flyg vilket skedde.

Till del 6 eller tillbaka.